Reklama

Reklama

My se nehněváme

  • Česko Zachovejme klid (více)
Trailer

Bláznivá gangsterská komedie, ve které exceluje Lino Ventura. Eskapády bývalého gangstera Antoinea Beretta, který se nyní věnuje počestnému půjčování lodí, vodnímu lyžování a škole potápění. Nejspíš by si v poklidu užíval slunce na francouzské riviéře, kdyby ho nenavštívili jeho bývalí komplicové na útěku, které pronásleduje protigangová brigáda. Beretto má "zmáčknout" podvodníka Michalona, který se vypařil i s jejich penězi. Do toho se vstoupí mysteriózní plukovník McLean, navíc Brit!, který je chce všechny zabít. Tady jde o život a o peníze a navíc francouzskou hrdost, co se tady má co roztahovat nějaký Angličan. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Typická komedie Georgese Lautnera plná bláznivých scén a situačního humoru, která má bohužel příliš mdlý rozjezd a přespříliš zdlouhavý dojezd. Nicméně ta krátká část mezi tím je opravdu skvělá, zejména nápadité útoky anglických mladíků na hlavní trio pacifických gangsterů jsou takřka dokonalé. Každopádně pro fanoušky Lina Ventury, Michela Constantina či Jeana Lefebvra je tato komedie doslova povinností. Moje hodnocení 60%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak ani já se nehněvám, nemám k tomu žádný důvod, strávila jsem 99 minut ve velice příjemné společnosti, dvojice bývalých gangsterů (Lino Ventura, Michel Constantin) a jeden nešťastný bookmaker (Jean Lefebvre) mě bavili, k tomu pobavili i upřímně rozesmáli. Vtipné štengrování Francie vs. Británie, moc pěkná výprava i hudba, navíc já mám pro polepšené lumpy slabost a pro plánované i neplánované nehody pochopení. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nehnevám sa. Raz sa to dalo pozrieť. Klasická oldschool frantíkovská komédia zo zlými anglánmi a makarónmi, aké sa dnes už netočia. Nie je to žiadna pecka. Sú tam aj hluché miesta a koniec je už úplne mimo, ale našlo sa tam aj niekoľko scén, ktoré ma rozosmiali. Najviac ma bavili tancujúci angláni. Proste príjemná jednohubka. 5/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, snúbiaca britský suchý humor s francúzskou rozšafnosťou. Spočiatku sa tvári ako seriózna gangsterka aj keď už úvodná scéna má humorný náboj. Tým, že sa bývalý gangster Antoine Beretto, pri návšteve podvodníčka Léonarda Michalona, zapletie do prestrelky rozbehne kolotoč bláznivých situácií s celkom slušným potenciálom zábavy. Produkcia aj herci sú dobrí, ale akoby im chýbalo väčšie nasadenie. Komik je tu len Jean Lefebvre a ten to sám neutiahne, lebo takmer celý jeho vklad je, že sa nechá od všetkých fackovať. Celkovo tak príbehu chýba väčší spád a výraznejšia komická osobnosť. Pritom oceňujem štýlové podfarbenie plukovníkových scén dobovou britskou hudbou, ktorú produkujú jeho chlapci priamo v zábere. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přemýšlet uprostřed palby mi moc nejde. Rozptyluje mě to." Miluju týpky, kteří jsou schopní zachovat klid za každý situace. Tady se Antoine s Jeffem možná mohli vytočit o chvilku dřív, ale to by pak nebyla taková kravina a to by určitě byla škoda. Navíc "mrtvej" Michalon byl slušnej prudič, poťouchle popichující Eglantine byla neodolatelná a rockující Angláni by byli ozdobou každý parodie. Mě to prostě bavilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Lino Ventura dlouho váhal, zda roli přijme. Měl tři zásadní požadavky, jeho postava nesmí být darebák, nebude se s nikým líbat a nebude spoře oděná. (Snorlax)
  • Lino Ventura měl ke scénáři tolik připomínek, že Michel Audiard musel být přítomen při natáčení a přímo na místě některé scény přepracovával. (Snorlax)
  • Hlavní roli Berreta měl původně hrát John Wayne. S tím výrazně nesouhlasil autor scénáře Micheal Audiard. Vyjádřil se, že Wayne je příliš velký macho. (Snorlax)

Reklama

Reklama