Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Recenze (121)

plakát

Big Lebowski (1998) 

Naprosto legendární film plný geniálních hlášek. Hlavní postava Dude je prostě skvěle vymyšlená a ještě lépe zahraná Jeffem Bridgesem, který se na ní neuvěřitelně hodí. Tohle není jen černá komedie plná zábavných zvratů ale i kultovní film o životním stylu. Rád se k této bláznivé jízdě vracím a vždy když jí vidím, tak mám chuť si zahrát bowling.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Od dob Griswoldovic je tohle bezkonkurenčně ta nejlepší road komedie. Právě zápletka drogového dealera, který si vytvořil svou fiktivní rodinku a dostává se tak do mnoha nesnází, funguje perfektně. Dlouho jsem přemýšlel, zda si mám tenhle film pustit, protože jsem od něj ani tolik nečekal a nikdy mě nezaujal ani trailer. Teď už ale vím, že jsem se šeredně mýlil a málem jsem i nechal ujít tuhle bizarně drsnou komedii s vtipy o marihuaně a Jennifer Aniston v roli striptérky.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Seth MacFarlane má sice neobvyklý, ale ostrý smysl pro humor, který já obdivuji a rozhodně i cením. První díl mě nadchl víc, ale asi to bude i tím, že jsem tento fenomén doposud neznal a najednou jsem viděl parádní komedii, která sice těží z jednoduché zápletky, ale vtipy mají přímo brilantní načasování. Právě tenhle druhý díl už má poněkud hluchá místa a zkrátka jsem od něj čekal víc. Nicméně, kdyby se natočil třetí díl, tak bych se vůbec nezlobil, protože tyto komedie se mi líbí mnohem víc než seriál Griffinovi od MacFarlanea.

plakát

Sázka na smrt (1988) 

Série Dirty Harry má bohužel díl co díl sestupnou tendenci. Clint Eastwood je samozřejmě jako vždycky charismatický a svou postavu vystihl, ale zápletka už tak nějak pokulhává a prostě to není taková pecka jako první díly nebo jiné krimi thrillery z 80. let. Nicméně tři hvězdičky si to zaslouží s přehledem a to nejen kvůli skvělému cameu Jima Carreyho v roli drogově závislé celebrity.

plakát

V českém znění (2021) (pořad) 

Velmi povedená talk-show o českém dabingu, který patří mezi světovou špičku. Zatím jsem byl s výběrem hostů velmi spokojen a tak doufám, že tento pořad vydrží dlouho.....VYROBILA TVŮRČÍ SKUPINA ALENY POLEDŇÁKOVÉ A VLADIMÍRA TIŠNOVSKÉHO.

plakát

Poslední panic (2010) odpad!

Tak tohle je velmi trapný pokus o teenagerskou komedii. Sledujeme partu imbecilů s úmyslem pomoct mladému ubožákovi tím, že jeho utrpení rozvěšují na internet. No popravdě sám nechápu proč jsem si tohle pouštěl a očekával jsem od toho něco jako komedii. Kdyby tu byly alespoň puberťácké povedené vtipy, ale tohle je jen várka trapnosti a znechucení....Odpad jako vyšitý.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Stejně jako divoký západ umí Tarantino vykreslit i 60. léta. Je vidět, že si rád dává záležet i na těch nejmenších detailech. Hudba, móda a vůbec všechno v tomhle filmu vytváří skvělou atmosféru. Možná bych od Tarantina čekal nějaký složitější děj, ale pak mi došlo, že tohle je především o narážkách na tu dobu a příběh o vyhaslé filmové hvězdě jen přispívá k většímu zakoukání se do filmu. Když už jsem u toho, tak musím zmínit, že ač nejsem skalním fanouškem Leonarda DiCapria, tak jeho výkon tady se mi moc líbil a rozhodně si ho režisér vybral správně. Quentin prostě opět nezklamal a projevila se zde i jeho vášeň k brutálním scénám. Určitě se od něj máme v budoucnu na co těšit a já si tenhle film rozhodně ještě pustím.

plakát

Návrat do budoucnosti II (1989) 

Druhý díl Návratu do budoucnosti je více dobrodružný a má v podstatě i napínavější zápletku s nebezpečnými kousky. Líbilo se mi, jak se tohle pokračování proplétalo s předešlým dílem. Musím tedy říct, že rozmanitost a zábava tady nechyběla a já se skvěle bavil, ale ne tolik jako u prvního dílu, který byl podle mě jen o malý kousek lepší. Nicméně jsem velmi rád, že jsem si pokračování nenechal ujít a na třetí díl se hodně těším.....Nesmím zapomenout napsat, že s tím vtípkem o Čelistech 19 tvůrci trochu předběhli dobu :)

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Jelikož jsem se rozhodl teď sledovat ty nejkultovnější filmy, tak jsem samozřejmě nemohl vynechat Návrat do budoucnosti. Ze začátku to vypadalo jako obyčejný film z 80. let, ale pan režisér Forresta Gumpa mě po akční scéně na parkovišti přesvědčil o opaku. Tahle paráda se prostě musí líbit i těm, kteří nemají tolik rádi sci-fi, protože tohle je dobový film plný vtípků a vizuálních efektů, které oslní i dnes. Rozhodně se těším na pokračování, na které se v BUDOUCNU podívám.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Naprosto právem uznávaný kult. Tenhle film prostě člověk musí pochopit. Smícháním hereckého výkonu Malcolma McDowella, energické hudby a futuristického prostředí tak vzniká jeden z nejoriginálnějších snímků, který je přehlídkou těch nejhorších lidských vlastností.....Ještě musím dodat, že jsem velkým příznivcem kvalitního českého dabingu, ale jsem velmi rád, že ho tenhle film nemá a já si ho tak mohl vychutnat naplno.