Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Profesionálové (1977) (seriál) 

Jeden z nejlepších detektivních seriálů. Prostě klasika. Už jako malá jsem se ráda dívala na tuhle slavnou dvojku a už tenkrát jsem se zamilovala do Bodieho (nebo do Doyla?). Z dětských let si sice na žádný případ nepamatuju, ale na hlavní hrdiny nezapomenu. Děkuji Nově za letošní zopakování, díky kterému jsem opět prožila ty šťastné dětské roky.

plakát

Pupendo (2003) 

Hezká komedie s vynikajícími hereckými výkony. Mě to už ale moc neřekne, protože doba, ve které se to odehrává mě o hodně let minula. Vtipy jsou naštěstí voleny tak, aby jim rozuměli i takoví, jako já. Ale stejně: zažít to, dám tomu klidně i plný počet.

plakát

Purpurové řeky (2000) 

Hodně dobrá kriminálka s krasnou zápletkou a úžasným Renem. Celou dobu jsem se bavila a občas byla i atmosféra taková strašidelnější. Konec jsem sice takovýhle očekávala, ale hlavně že to není obyčejná a nudná kriminálka.

plakát

Jeho fotr, to je lotr! (2004) 

Mě to nepřišlo jako nic extra. První díl jsem (dosud) neviděla, takže nemůžu porovnávat, jestli je to lepší nebo horší, ale opravdu bych to nebrala jako úžasnou komedii. Nenudila jsem se, bavila jsem se, ale přesto tomu něco chybí a já to něco prostě potřebuju. Nemlátila smíchy každou chvíli (resp. vůbec) a ani nedošlo k žádné dojemnější scéně, u které bych aspoň nějak pochopila vztahy obou rodin. Jsou to ale přece jen aspoň trochu lepší tři hvězdičky.

plakát

Pod Jezevčí skálou (1978) 

Prostě klasický dětský film, možná až moc klasický. Tomáš Holý ho dělá aspoň o třídu lepší, ale stejně jsou všechny díly týhle trilogie na jedno brdo.

plakát

Planeta opic (1968) 

Prostě dokonalé. Začátek filmu je sice trochu nudný, hlavně když už víte co vás čeká, ale celá pasáž na planetě opic je prostě úžasná a závěr perfektně otevřený, jen kdyby se ho autoři nesnažili uzavřít dalšími již nepovedenými díly.

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat.

plakát

Pearl Harbor (2001) 

V tomhle jsem hrozně jednoduchá. Mě se prostě každý zavděčí tím, když mi do filmu dá pěknýho chlapa (Affleck), posadí ho do letadla a nechá ho konat hrdinské činy. S kvalitou snímku je to jinak jak na horské dráze. Co je ale důležité, že nenudí.

plakát

Pat a Mat - Tapety (1979) (epizoda) 

Tak tohle mě fakt dostalo. Otevřu konzervu guláše, nejde mi vytapetovat a když se to konečně podaří, tak si na oslavu otevřu konzervu guláše. To je fantastická logika uvažování těch dvou, že to musí bavit dospělé snad víc než děti.

plakát

Piti Piti Pa (1970) 

Hodně povedená taneční komedie. Taneční scény jsou opravdu bezchybné a vůbec výchova dívek z taneční skupiny, ale trochu obyčejnější a nudnější jsou ostatní scény, kdy Funes stíhá jednu z tanečnic a zkoumá její osobní život. Jinak je to ale další povedená "Funesovka".