Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (236)

plakát

Akta X - Sledující (2018) (epizoda) 

Více Googlu, více chytrých domácností, více šmírování! Nucený pokrok za každou cenu! Výborně dohnané ad absurdum, kam až jednou dojde zasraná digitalizace a muldernizace všeho. A jsem scullopevně přesvědčená, že to nebude trvat tak dlouho! Takže si vesele krmte své fejsbuky, foťte každou pičovinu na instagramy, šérujte, lajkujte, rejtujte a záhy se z toho poserete. fAKTA Xblití! (Dost to připomíná tenhle starší kousek, který je čím dál méně utopistický: http://www.zvedavec.org/humor/2004/01/775-objednavka-pizzy-v-roce-2015.htm A pokud je vám tenhle varovný prst stále málo, třeba prozřete tadyhle: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/28/all-the-data-facebook-google-has-on-you-privacy?CMP=Share_AndroidApp_Facebook)

plakát

Morava 360 (2018) 

Nápad pěkný, provedení pěkné a byť chápu, že sestavení dokumentu z časosběrných fotografií muselo dát neskutečnou práci (mimochodem stál by za zmínku celkový počet fotek), čekala bych ještě větší profesionalitu v záběrech, v rozlišení i větší pestrost ve výběru lokací, případně o fous kratší stopáž. Tu čtvrtó přihazuju jen proto, že su rodilé Moravák. :-)

plakát

Tomb Raider (2018) 

Přesně takhle má vypadat dobrodružný film; plný akce, sympaticky obsazený, napínavý, s vyhovující stopáží a vizuálně podmanivý. Sice je Lara klasicky neohrožené děvče a ze všech krkolomných zarukoviseček, kostilamskoků a megapádů vyvázne s pouhými lehkými škrábanci, a to jen proto, že si občas chodí do ringu nechat dát průpravnou nakládačku a semtam šlápne do pedálů v divokém londýnském provozu, ale zase vybrali koukatelnou holku bez nafouknutých rtů a devadesáti afričančaty v závěsu. Chlapečkům sice bude chybět to, co dělalo vždy Laru Larou, ale popravdě, kdyby měla ta holka tahat ještě taková dvě závaží, tak by dost možná spadla hned z první jednorukovisečky.

plakát

St George's Day (2012) 

Crickey, mate, this ain't no fokin' fun, I tell ya! Whoev-ah says the British tend ter bey ratha 'eserved don't know nothin'! They can bey quite tough and I'm not shittin' ya! Don't Adam and Eve that mafia fam'lies are only Italian and Russian, this clan of British scumbags'll show ya how they can get ya into serious Barney Rubble, especially when it comes ter dealin' Persian Rugs and owing fokin' lot of tenn-ah. 'Twas quite 'ard ter 'ecognize all the Airs and Graces firs', cos they Butcher's Hook simila', but ya'll get used ter. And blimey, from the beginnin' ya tot'ly keep yer Longers and Lingers ter them cunts, no bollocks! Lemon Lime blossoms e'en in the land of the Baked Bean and this film shows it in a fine-plotted, thrillin' way. So, Robin Hood Dog's Knob, Frank Harp-ah, bless ya and "may the best of yer past bey the worst of yer future!"

plakát

Teď ne, Broskvičko (2015) (amatérský film) 

Notypyčo, tak z tohoto fylma mě malem braly mory! Taka sonda mezi ynteleguany, to je maras jak cyp! Je až strašidelny kukat, co za gizdy se tu pohybuje volně bez nahubka; hotova elyta, chlopi najebani, baby tež maju plne ryny a na hajzlech pak společně robi kupu novych ynteleguanu, bo olačku neviděli ani z rychlyka. No tim lip pro společnosť!... Na začatku v kraji razovitem, kaj se s ničim neseru, zamorduju taku robku, pak se ňaku dobu kvuli robky klopi, až to dva take fajne chlopky bantuje k vendettě po seversku a je jasne, že někdo brzo nafasuje na pysk. Občas je to i silne kafe, gdyž na vas z monitora vyskoči taka morgoška bulata a vyvali cycky, no vygrcate se a je to zase cajk. Ale chuj s tym, to su enem take duperle, fylmik je to fajny, su tam dobre dřysty, dluhe je to tak akurat a doporučim ho fšem gizdum s permanentně krabatym pyskem, ať se aspoň chvilu zahihňaju...

plakát

Soumrak templářů (2017) (seriál) 

Očekávala bych od kanálu History, že nám předloží opravdový kus historie; ukáže, jak to bylo s templáři, zaměří se na to, co vedlo k jejich vyvraždění, zpracuje proces s Žakem a rozebere vztah mezi králem, rytíři a papežem. Místo toho jsem měla sem tam pocit, že sleduju Templ v růžové zahradě, což kulminovalo hlavně v posledním díle. O úloze a životě templářů jsme se dozvědeli hovno, Žak odcválal na koni, aniž by mu za patama hořelo, Filip Slizký si k bájnému pátku 13. ani nečuchl, a tak všichni šťastně hledí vstříc nové sérii... Ale abych jen nekafrala, musím říct, že jsem se po celou dobu dobře bavila..., na nepřesnosti jebat, když je zajímavý a napínavý děj. A ten jsem dostala. Královské i nekrálovské intriky á la Trůny, naprosto dokonale zahraný papež, dobře vybraní herci, skvělé lokace včetně těch "našich", dobrá výprava a jelikož jsem žena, potěšila i ta dějová linka okolo královny, která byla slušně napínavě podaná (až na ten zmiňovaný telenovelský poslední díl). Pokud se člověk povznese nad poohýbanou historií, dostane příjemný seroš, který účel zabavení rozhodně splní.

plakát

Občan X (1995) (TV film) 

Když se někde objeví Andrej z východu, zavání to průserem, to se ví! Tak si zkusme porovnat, jak budou skórovat Endy_USSR a Endy_SK v soutěži nazvané Chcete být kriminálníkem?. Zatímco Endy_USSR terorizoval pouze oblast cca 50 čtverečních kilometrů, Endy_SK se může pyšnit polem působnosti 78.866 km2. 1:0 pro slovenského zmrda. Obětí Endyho_USSR bylo 56, obětí režimu Endyho_SK je zaručeně víc a očekává se, že budou nadále astronomicky přibývat. 2:0 pre maďarského chuja. Endymu_USSR se dařilo vyjebávat s autoritami, to samé se daří i Endymu_SK. Sovětskij sukin syn skóruje, ale stále je ve vedení zmrdSlovensko, 2:1. Rusáci si svého Endyho nezvolili dobrovolně. Čeští müslitelé, věřící neprozřetelně v lepší zítřky pod taktovkou novodobého dicktátora, udělili hlas svému sp(r)asiteli zcela z vlastní vůle. Manipulátor je to skvělý - holt kdo umí, umí. 3:1 pro konec demokracie v Čechách. Taktéž se musí nechat, že Endy_USSR svoje prasárny nenutil ostatním - žral své oběti sám. Československý altruista a poctivec nám své produkty z podniků, kterých vlastní už naprostou většinu, nutí všem, ať se nám to líbí, nebo ne. Jeho oběťmi jsou polská kuřata, přebalená a vydávaná za ryze česká. Mňamiki! Endy_SK 4:1. No a v neposlední řadě, Endy ze Sojuzu se nakonec ke svým zmrdstvům přiznal, zatímco v Čechách máme kampaně, účelovky a chudáky obětní beránky. Endy_SK vítězí 5:1. A pak mi někdo tvrďte, že Andrej z Ruska byla bolše sviňja! Bohužel, Sověti aspoň měli tu možnost skoncovat se svým Endym ránou do týla.

plakát

Ledová archa (2013) 

A nyní vám, milí diváci, povím, jak tohle vlastně vzniklo: To vám takhle ten tajuplný vlakový vynálezce pan Wilford, jeden z řady stoprocentně poctivých českých podnikatelů, jinak též zvaný Sudetský Agent Radim JanČurák, přemýšlel, jak by nazval svůj nový, na kasty pečlivě dělený vlak. Zatímco procházel vagóny a plánoval, jak zrecykluje sračky zadního plebsu na automatovou čokoládu zdarma pro hochnóbl cestující vepředu, padl mu zrak na dva v rámci rasové korektnosti dosazené korejské pasažéry, Dej-sem Drogoo a Ya-mam Bomboo. I pácl se pan podnikatel do čela a slavnostně zvolal "Nechť je tento vlak znám jako Žlutý!" Pak už stačilo přizvat zbytek posádky: partu nasvalených řezníků se sekerami, otylou Adele s metrem (asi aby každý den měřila JanČuráka a utvrzovala milého pana podnikatele, jaký je i přes všecku tu zimu okolo pořádný chlapák) a rekrutovanou matikářku, od které by jeden při prvním proslovu čekal zákeřnost typu "vlak jede z bodu A do bodu B konstantní rychlostí 532 km/h, venku je teplota -80°C, vypočítejte hmotnost Jupiteru" (a kdo si mimochodem nevzpomněl na toto, tomu ať zmrzne pazoura)... Hodně dobrá dystopická jízda, hlavně originální a nadupaná akcí, která vtáhne od prvpopočátku. Nemusíme totiž znuděně čekat, než se něco začne dít a než se banda kokotích hrdinů vykecá. Svérázný humor v prvních momentech působí trochu parodicky a mírně rušivě, ale brzy dokreslí celkovou atmosféru ujetého postapo akčňáku a rozhodně si takhle nějak představuju kvalitní béčkovou zábavu bez nutnosti filozofování o detailech (vzkazy v jídle, 18 let bez havárie, každodenní přísun takového množství švábů atd.). A když už jsme u těch švábích amarounů ve spojení s našimi žlutými přáteli, zrovinka nedávno jsem zakotvila v jejich restauraci Maeun goyang-i, kde mi naservírovali omáčku naprosto totožné barvy. Byla dobrá, ale příště to radši beru přes kuchyň s důkladnou inspekcí. S doprovodem z hygieny. A s těmi sekerami.

plakát

Střelný prach (2017) (seriál) 

Spiknutí Geje Fóxe aneb Kterak si katolíci chtěli vystřelit z protestantů. Na Bibli to sice neodpřisáhnu, neboť by to pro mě mělo zhruba stejnou hodnotu, jako přísahat třeba na Ezopovy Bajky, nicméně musím přiznat, že jsem si nemyslela, že moje maličkost (po Billu Maherovi druhý největší světový heretik) bude kdy fandit té partě od římskokatolíků. Musela jsem si u toho sledování sakra připomínat, jaká naprosto ekvivalentní zmrdstva byli římští schopni páchat, a že jsou si se svými protestantskými nemesis v násilném obracení na víru a potírání toho, co se jim nehodí do krámu naprosto, ale naprosto rovni... Minisérie se může pochlubit naprosto precizním zpracováním; tíživá atmosféra té doby je výborně vykreslená, kulisy se všemi detaily jsou zkrátka dechberoucí a hudba je rovněž perfektně komponovaná. Nebýt obsazení křečovitého Džona Snoua, který tentokrát ví jen o něco málo než nic, zato si ale pečlivě hlídá, aby náhodou neměnil svůj permanentně bolestínský výraz (pracovně též nazvaný "skřípli-mi-koule-ale-myslím-si,že-mi-to-dělá-seksy-kukuč"), koukalo by se na to ještě lépe. Chválím taky možnost brát to jako edukační materiál, až za pár let budeme v utiskované menšině křesťanů/ateistů praktikovat naši víru/indiferentnost natajno ve většinově muslimské společnosti. Výhodou pro nás bude, že výbušniny se toho času budou shánět velmi snadno.

plakát

Selský rozum (2017) 

Perfektní dokument, pokud se chcete nasrat! Funguje to dokonale! Jinak poměrně jednostranná záležitost, kterou mohli namísto dvou slušňáků, co působí, jako by právě opustili nedělní katechismus, zvládnout podstatně lépe skuteční investigativní žurnalisti, co mají koule a nebáli by se jít na dřeň a rozmáznout to hovno Hrabišovi po xichtě daleko víc. Osobně bych uvítala trochu víc odbornosti, ale chápu, že jsou mezi námi i voliči ANO s ýkvé řepky olejné a pro ty asi dobrý... Pro představu o tom maďarském, zkurveném, zlodějském, vypočítavém, vykořisťujícím, slizkém, prolhaném (zlodějském už jsem říkala?), estébáckém, bezcharakterním zmrdovi, který to ve skutečnosti ale s naší (Agro)republikou myslí samozřejmě upřímně a ochranitelsky a do politiky vlastně vůbec nechtěl, to bohatě postačuje. Doufám, že to pár jedinců se zbytky rozumu přiměje vyhodit ve slevě koupené Vodňanské kuře a skartovat volební lístek Babitchovy koblihové strany jako první. (No dobře, jako druhý, hned po tom s třešničkami...) Čtyři už jen za to, že něco takového vzniklo. Teď jen tu naši veřejnoprávní tévé přimět, aby to před volbami tak týden v kuse vysílala v prajmtajmu...