Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zvládol som to do konca, a hoci musím priznať, že ma to miestami bavilo (hlavne to nepredvídateľné mordovanie vedľajších postáv, o ktorých si človek myslel, že ich dejové línie tvorcovia potiahnu aj na viac sezón), nakoniec mám z toho dojem niečoho, čomu sa dá akurát tak vysmievať. Scenár dopletený, dobová atmosféra slabá, množstvo hlúpostí, herci kompletne na facku. Pri "dojímavom finále" som sa striedavo chytal za hlavu a nahlas smial. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem moc rád, že jsem včera tenhle seriál dokoukal. Většinou to zabalím v průběhu prvních dílů, ale tady jsem vydržel a za to sebe bezmezně obdivuju. Jako nějaká historická exkurze do dějin absolutně nefunguje, herci jsou hodně špatní a totéž lze říct i o výpravě, která to mohla aspoň vizuálně zachránit, ale stal se pravý opak. Všichni jsou pěkně až kýčovitě oblečeni, hezky upraveni a tahle působí celý Soumrak templářů. Jako zoufalý pokus na sebe upozornit za každou cenu i s nevěrohodnými historickými fakty a scénářem, ze kterého se mi chtělo na konci úplně brečet. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Zrak klouže po rytířích s jasně červenými kříži na pláštích, mám rád všehochuť faktů, mystiky a fantazie. I s tím vším, čemu lidé říkají Svatý Grál, jak známo, snad pohár, ze kterého pil Ježíš Kristus při poslední večeři. Ta legenda už trochu vybledla, ale hledači ne, neboť vědí, že všechno je možné. Ona celá historka se mi líbí, má to kouzlo Artušových rytířů. I to je důvod, proč a jak se na to dívám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje nejoblíbenější část středověku. Věk rytířů, chlapů co byli fakt třída. Elita. Žádný oplechovaný panáci v turnajovém brnění, ale do drátěnek oblečení skuteční zabijáci. Na seroš od HBO jsem se moc těšil, ale pak měl tak nějak pocit jako bych sledoval středověkou PC hru Medieval total War II, kde kromě naskriptovaných masových scén (a že jich tam moc není) jsou jen krapet lepší hraná intra. Celkově to na mně i z hlediska děje (a to mám o tomto řádu i jeho konci něco načteno) působí velmi lacině a jako takový dobrodružný film pro odrostlejší mládež, něco ve stylo Robina Hooda co běžel v TV v osmdesátých letech... Dnes dokoukán poslední díl a zůstanu u průměrného hodnocení a to dokonce slabšího! Poslední díl byl historicky hodně volný a kdo by čekal něco víc o tom jak a proč skončili Templáři, tak se to nedozví vůbec... Je fakt, že od poloviny začal být film i napínavý, ale porovnání se skutečností ať raději nikdo nědělá! Ano, Navarra resp. hrad tam byl náš Zvíkov. Od HBO jsem čekal jiný level... :-( . Tři jednoručáky. * * * ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem sledovala paralelně s Britannií a tam bohužel Britannia měla navrch. Pokud bych měla porovnat sérii 01 a 02 mezi sebou, jsou poměrně vyrovnané. Ve 2. sérii se mi ale, přiznám se, více líbily díly režírované Davidem Wellingtonem. Herecké výkony oproti lehkým výkyvům v S01 byly v druhé sérii vyrovnané a obohacené úžasným Markem Hamillem. Jediná věc, co me hlavně při sledování druhé série vadila, bylo osvětlení interiérů - černočerná tma, kdy na herce nebylo moc vidět a tak z nich člověk měl jen polovinu zážitku. Velká škoda, protože jejich výkony na place byly perfektní. Jen tak dál Jeremy Rennere ;o) ()

Galerie (245)

Zajímavosti (8)

  • Dekoraci a věrnou kopii Paříže odkoupilo filmové studio Barrandov. Cena není známa, když ale dekorace v srpnu 2016 shořela, byla vyčíslena na 100 milionů korun. (sator)
  • Navarra je ve skutečnosti jihočeský hrad Zvíkov. (hynous)
  • Autorem interiérové dekorace dobové Paříže je filmový architekt Ondřej Nekvasil. Kulisa vznikala deset týdnů a zaplnila 30 tisíc metrů čtverečních. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama