Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 567)

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

A konec s Bridžitou ! Tzn. že o 2. díl ani okem nezavadím a tuhle srágoru si už nikdy nepustím. Zpočátku to ještě ušlo, ale jak Brigitě rostlo břicho, šlo to dolů a závěr s porodem už byl total odpad. Proboha! Colin Firth naprosto tragickej, kde je jehoKrálova řeč? Renée Zellweger, z té úplně čiší, že v civilu nemá ponětí o dětech. Jedinej slušnej výkon = gynekoložka Emmy Thompson. I kvůli ní aspoň ta 1*.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Dlouho jsem měl bez recenze 4* , nyní snižuju na 3*, protože podle mne tady zub času zahlodal. Neviděl jsme II a III, na to se teď chystám. Nejvíc se mi líbí Johny B. Good v podání Martyho.

plakát

Soukromý život (1962) 

Bebe hraje sama sebe (rým :). Nedávno jsem dokoukal šestidílný seriál o BB a tenhle film se docela hodí, neboť má podobný nádech. Dokonce některé scény jsou podobné. Jak BB / Jill dostane čočku od domovnice/sestřičky ve výtahu, její výbuchy apod. Akorát, že Jill spadne ze střechy ... Marčelo z nástrojárny též v mladším provedení. Ale to je spíš pro ženský.

plakát

Kašlu na lásku (2003) 

Film ze stejného roku jako Návrat do Cold Mountain = 2003 (Oskar pro RZ za nejlepší výkon herečky ve vedlejší roli). Nebe a dudy. Barbara je taková hubenější Bridget Jones. Píše se, že je to dobré retro na rok 1962 a filmy z té doby. To nemůžu potvrdit ani vyvrátit, protože jsem jich moc neviděl (jestli nějaké). Tady jsou pochopitelně humorné momenty a taky slušná pointa, ale víc než na 2* , 50% max. mi to nedá. Z herců / postav mě nejvíce zaujala Sarah Paulson v roli Barbařiny editorky.

plakát

Arn (2007) 

Především jsem zmaten, co jsem to vlastně viděl. Zde na ČSFD jsou uvedeny 2 díly, přičemž obsah toho z roku 2008, 2.dílu "Arn - Riket vid vägens slut" koresponduje s dějem asi druhé půlky "mého" filmu. Jediným vysvětlením je, že jsem se dostal k nějaké kompilaci obou dílů. Což nakonec asi není na škodu, dohromady to má 4 hodiny, mě to trvalo 2 hod. 10 min. Zajímavý, nejspíš mýtus ze švédských dějin neboť "Arn Magnusson v historii neexistoval, ale jeho příběh dobře zapadá do mnoha historických epizod, kde chybí zdrojový materiál". Jako mnoho recenzentů, i na mne z filmu zavanul dech Království nebeského, Saladin apod. PS : Aha už to mám. Níže se píše : Viděna sestříhaná verze obou dílů uvedená u nás na dvd. Záhada vyřešena.

plakát

Bardotová (2023) (seriál) 

Julia de Nunez - absolutní objev. Skvěle zvládnutá role, neskutečná podoba BB. Seriál je velice zajímavý a poučný pro někoho, kdo toho moc o této hvězdě neví. Dlouhou dobu jsem znal jen klasiku Viva Maria. Teď jsem přidal spoustu dalších filmů, včetně toho základního, který ji navždy proslavil.

plakát

Galaxy Quest (1999) 

Tohle pochopitelně více ocení fanoušci Star Treku apod. Mě chvíli trvalo, než jsem pochopil, že je to opravdu velká prča.  Úplně geniální je závěrečná scéna přistání na setkání s fanoušky. Sigourney Weaver a Alan Rickman v komediální roli je spíše rarita. Tima Allena jsem v jiné roli neviděl, nemůžu soudit. Sama Rockwell jsem si splet se Stevem Buscemim. Justin Long hraje ve snímku Můj auťák Brouk (velmi slabém), který jsem shlédl předevčírem. Nicméně, i jako Startrekový analfabet hodnotím tento film jako nadprůměr.

plakát

Dohoda je dohoda (2008) 

70 % je optimum, 3,5 , tentokrát zaokrouhluju nahoru. Dlouho jsem 4 nedal, tak asi proto.  Herci  Mackenzie Crook, Colm Meaney, Imelda Staunton, Gemma Arterton jsou skvělí, film má atmosféru. Docela zábavné jsou titulky, tvořené nejspíš Google překladačem. A tak je "Well" studna (Well we go = Studna, půjdeme) a instalatér má dobrý obchod.

plakát

Zrzavá veverka (1993) 

Můj třetí film od Julio Medema (Sex a Lucía a Milenci ze severního pólu). Nepokulhává, je dobře udělaný, i když první půlka se mi líbila víc. Hrála to Sofie/Liza nebo ne? O to až tolik nejde. Je tu spousta vedlejších zápletek, povětšinou jen nastíněných (článek v novinách o přejetých lidech, ženská s utrženou rukou - a rukáv se povaluje u pumpy, bratr Sofie - lékař na příjmu apod. Emmu Suárez, které je dnes 60, znám hlavně z role nešťastné matky ve skvělém snímku Pedro Almodóvara Juliete. Tady je jí tak 28 a moc jí to sluší. Člověk by rád viděl trochu víc, než nabízí. No, a je to další Emma - Watson, Stone, Roberts, Thompson, Všechny jsou mé oblíbené. Hudbu složil Alberto Iglesias, zřejmě neznámější španělský skladatel filmové hudby .Filmu dávám 69,99 % - 3*.

Časové pásmo bylo změněno