Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 543)

plakát

Promlčeno (2022) 

Velmi dobrý český film. Zajímavé téma, zvláštní napětí. Výborní herci (včetně Verbálem vysmívané Barbory Bočkové v hlavní ženské roli). Další z mnoha poodhalení toho, jak to u nás fungovalo v devadesátkách, kdy dobrý strejda Santa Klaus vypnul proud, aby nebylo vidět na peníze, zda nejsou (některé) tak nějak zamazané.

plakát

Rockerky (2002) 

S bídou 1* , 30% max. A to ještě zachraňuje Geoffrey Rush v roli stopaře, který se se Suzette sveze do Phoenixu a docela ovlivní následující děj. Goldie Hawn a hlavně Susan Sarandon jsou v tomto filmu otřesné a jejich postavy těžko uvěřitelné. I tím, že v roce 2001 pořád melou o tom, co bylo před 20 lety. Ale to byl rok 1981 a například Jim Morrison byl deset let po smrti. Dcery Vinnie jsou obě na zabití (postavy i herečky). Jedna z nich -  Eva Amurri Martino - je skutečnou dcerou Susan Sarandon. Asi protekce.

plakát

Záskok (1994) 

Pozoruhodný počin bratrů Coenů, jeden z těch lepších od nich. Chvílemi jsem myslel na Grandhotel Budapešť, má to podobný styl humoru. Hodsucker skočí z okna (a stane se andělem), Mussburger vycítí šanci, jak ho nahradit (ale skončí v blázinci) a smetanu (80% akcií) slízne Norville Barnes , údajný imbecil. A to včetně zpočátku proradné....novinářky, co má Pullitzerovu cenu. Jennifer Jason Leigh. V hlavní roli exhibuje Tim Robbins. Starý bard Paul Newman taky není jen do počtu.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Spíše parodie než komedie, ale skvělá. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. V tomto filmu jistě hledali inspiraci tvůrci poměrně slušné české pohádky Korunní princ. Skvělá je kombinace středověkého prostředí a moderní rockové hudby. Rytířský turnaj a We will rock you, to do sebe báječně zapadá.

plakát

Intimní detaily (1996) 

60%,ale 3* nedám. Asi dle skutečnosti, uvěřitelné, nicméně zklamání z obou hlavních protagonistů. Jejich úroveň je výše, hlavně u MP. Jinde jí to sluší lépe. Při vzájemné spolupráci mezi nimi vznikne hluboký a intenzivní vztah . Tomu člověk věří, ale ostatnímu ne.

plakát

Lidé jako my (2012) 

3,5* , 70% , dolů na 3. Takhle nějak to mám. Jak píše Enšpígl, holčičí sestava Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer a Olivia Wilde je skvělá. Párkrát to zaskřípe, ke konci trochu až moc, ale vztahovka je to koukatelná. Inspirováno  skutečnými událostmi, ktoré zažil sám režisér Alex Kurtzman, keď stretol svoju nevlastnú sestru, žijúcu s inou rodinou až po dosiahnutí svojich 30 rokov.

plakát

Přes palubu (1987) 

V podstatě klasika. Joanna je hrozná, Ann postupně velmi milá. Obě hraje Goldie Hawn a musím říct, že skvěle. Spolu s Kurtem Russellem po tomto filmu vytvořili pár. (On je o 6 let mladší). Jeden z dvojčat , Jared Rushton, hrál o rok později ve zdařilém filmu Big s Tomem Hanksem.

plakát

Julius Caesar (2002) (TV film) 

Poučný historický počin. Na TV film dobrý výprava. Zazní tu vše důležité- Kostky jsou vrženy, I ty Brute apod.

plakát

Báječný den (1996) 

Slabina. Včetně hereckých výkonů. Oba dva mám jinak rád, ale tady mi moc nesedli. Musel jsem přetáčet, jinak bych nedokoukal.

plakát

Frankie a Johnny (1991) 

Dvorní dabérkou MP je Ilona Svobodová a dělá to skvěle. Nic proti Veronice Žilkové, ale ta mi k Michelle vůbec nepasuje. Jinak je to skvělý film, druhou mouchu vidím v tom, že se děj trochu natahuje, než se prokousáme k hapyšovi. To je pořád jó, né ... Ale asi je to tak správně. No nic, ponechám 3*, bylo by to 3,5 , 70%.