Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 503)

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Poměrně slušná komedie, 70% sedí, 3,5*. Je tu sice spousta ptákovin, ale v podobných filmech povolená. Člověk to nesmí brát vážně. Nejlepší je učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová - Princezna Huspopaska z mé oblíbené série německých pohádek, které vysílá Nova).

plakát

To jsem já, Margaret! (2023) 

3,5* , 70% sedí. Sice je to pro ženský o holkách, ale proč se na to nekouknout, i chlapi mají své dny.

plakát

OUTsideři (2014) 

Nejprve jsem uvažoval, že to vypnu, ale vydržel jsem, což bylo dobré rozhodnutí. Všichni tři mladí představitelé v hlavních rolích hrají skvěle, zvláště tedy Robert Sheenen Vincenta s Touretteovým syndromem. Zoe Kravitz dle zajímavostí shodila kvůli natáčení 9 kilo, je opravdu kost a kůže. Jedná se o další z amerických remaků. Právě stahuju originál, německý film Vincent jede k moři zroku 2010. A budu nemilosrdně srovnávat, Stejně jako nedávno u Muže jménem Ove/Oto. Vyhrál Ove, aleremake byl taky dobrý. Uvidíme.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

V kině (na začátku 80 tek) to byla bomba.SE 40 ročním odstupem jsem uvažoval o  snížení hodnocení ze 4 na 2 * Z ústy k legendě ponechám aspoň 3.  Přemýšlím, čím to je. Velmi nevýrazné, povrchní herecké výkony ( všichni 3 kosmonauti, Brenda Vaccaro, Hal Holbrook...) S odstupem času obstojí snad jen Karen Black a hlavně Telly Savalas v  mini roli pilota práškovacího letadla. Příběh se plytký bez zvýraznění klíčové zápletky = nákup levného nefunkčního zabezpečovacího systému. Spousta věcí je nedotažených, hlavně co se týče reportéra Caulfielda. Poškodí mu brzdy, střílejí po něm a co dál. Dva vybavené vrtulníky střílejí na pár metrů jako o život, ale netrefí to práškovací letadlo. No nic, recenzi mám a Jažin z bažin z močálu ven pílí.

plakát

Doba ledová (2002) 

24 let od uvedení do kin odpoledne s vnoučkem ze stažené zásobárny. Normálně podobné filmy nehodnotím, ale za ten čas s vnoučkem jsem vděčný. Oba jsme se moc pobavili. Tedy 80% / 4*. Veverka je boží, lenochod pochopitelně taky. Připomíná oslíka ze Shreka.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Dnes již klasika Wese Andersona. Mám rád tento typ humoru, který charakterizuje například komplikovaný útěk z vězení. Občas si člověk vzpomene na Karla Zemana a jeho filmařskou scifi techniku.

plakát

Brooklyn (2015) 

Že prý červená knihovna a podobné kecy od předpisníků. Ano, děj je poměrně jednoduchý, ale jeho zpracování je mistrovské. Pro Saoirse Ronan v hlavní roli třetí ze čtyř neproměněných nominací na Oskara. Je to skvělá herečka,o tom není pochyb. Přerod z plačtivé ustrašené holčiny v sebevědomou mladou dámu zvládla skvěle. Mladá írska prisťahovalkyňa Ellis Lacey (Saoirse Ronan) cestuje v roku 1950 do New Yorku za účelom nájsť si prácu. Vášnivo sa zamiluje do talianskeho údržbára Tonyho (Emory Cohen). Začnú plánovať svadbu a Ellis spoznáva Tonyho rodinu. Po smrti jej sestry sa Ellis musí vrátiť naspäť do Írska, kde nadviaže vzťah s krčmárom Jimom (Domhnall Gleeson). Jej matka ju núti, aby sa vydala za Jima, netušiac, že Ellis sa v Spojených štátoch už predtým tajne zosobášila s Tonym. 

plakát

Čas smyslnosti (1995) 

Slušný historický příběh, hodně věrohodný. Meg Ryan v menší roli, ale jedné z nejlepších z mého pohledu. Je to skoro 30 let od natočení, všichni jsou tak mladí, Polly Walker, Ironman i Gandalf. Dva Oscary za výpravu a kostýmy, to hovoří za vše. Za Karla II Stuarta vypukla v roce 1665 morová epidemie a rok na to velký požár. To jsou klíčové historické události na pozadí filmu.

plakát

Z pekla (2001) 

Snaha o rekognoskaci Jacka Rozparovače aneb jak vypálit rybník všem Ripperologům. Film jako detektivka je skvělý s postupným odhalováním identity vraha - podle principu Kozel zahradníkem. Johny Depp v jedné z těch civilnějších rolí, ty já mám radši. Heather Graham krásná a svůdná, i když ona (Mary) říká, že není žádná děvka. Mám rád filmy, které mě navedou na wikipedii resp. Google aby se trochu dovzdělal. Označení Horor chápu zde jako synonymum pro "drasťák" což použil můj táta u Nebeských jezdců, když se ten popálený pilot podíval do zrcátka a pak se oběsil. Natočeno v Praze a hepyš jen poloviční. On zemře, ona ne. .....

plakát

I.Q. (1994) 

Napoprvé 3 bez recenze. Napodruhé 2 *. Čtveřice geniálních ztřeštěných stařečků je více iritující, nepravděpodobnost výskytu prezidenta vyšší, dabing Dany Černé není špatný, ale s Martinou Menšíkovou lepší. Pozitivem je výkon Waltera Matthaua v roli Einsteina.