Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (417)

plakát

Třináct životů (2022) 

Skvělé dobrodružné drama, které i přes delší stopáž drží pozornost do samotného finále. Emoční stránka věci je sice nabitá, ale děj se zbytečně netopí v emotivních výlevech jednotlivých postav a ani vlastně v úvodu do samotného příběhu. Fotbalový tým po cestě z hřiště zajede do jeskyně a všem milovníkům stísněných prostor začne být úzko. Dále příběh o této velmi sledované záchraně už všichni dobře znají z médií, jelikož se to vlastně tak nějak podobně stalo v roce 2018. Krásné přírodní scenérie i napínavé scény z jeskyně snímá perfektní kamera, hluchá místa se nedostaví, zato o dobrodružství a dramatické scény není vskutku nouze.

plakát

Neutečeš (2014) 

Ultimátní biják každým coulem. Originalita námětu, příběh samotný kamera, hudba, postavy. Sice minimum efektů, ovšem o to více atmosféry, která by se dala krájet. Takhle nepříjemné pocity jsem u hororově laděného filmu neměl hodně dlouho. Více slov netřeba.

plakát

Noc hrůzy (1985) 

Po delší době parádní upířina. Jako obvykle se jedná opět o starší béčkový, osmdesátkou kousek, který předčí kdejakou novější tvorbu a to nejen díky vynikajícím hercům a maskám, ale i perfektně vystavěnému příběhu a nezbytné hudební náloži poplatné době. Snímek zachycuje příběh středoškoláka, který si už po roce chce za každou cenu hupsnout na svoji přítelkyni a zároveň spolužačku. Plány mu však kazí nový soused, který má ve sklepě rakev a trošku delší tesáky. Komediální stránka je neuvěřitelně zábavná nejen v tomto ohledu, ale i postavě dalšího spolužáka a rádoby bijce upírů z televizní obrazovky. Celý film se nese ve velmi uvolněném duchu. Chvilky napětí střídají vtipné pasáže. Efekty na dobu vzniku nepůsobí vůbec směšně a stopáž je naprosto optimální. Takže věnec česneku na krk, do rohu krucifix, do kapsy lahvinku svěcené a poctivých pět hvězd pro tvůrce téhle libovky.

plakát

Storm Warning (2007) 

Naprosto dokonalý exploit od protinožců, ve kterém má divák možnost si vychutnat boj mladého páru proti pořádně perverzním buranům. Snímek začíná nevinou projížďkou na loďce a troškou toho rybaření, což se ovšem díky bouřce zvrtne v hledání útočiště. Mladý pár naráží na odlehlou farmu vyzdobenou porno časákama, což by ještě nebylo tak hrozné, ale hlavně obydlenou třema uchýlenýma burana, kterým to okamžitě začne cukat v rozkroku, když mají v baráku zatraceně pěknou ženskou, jejíž frajer není žádnej Bruce Willis ani Bruce Lee. V tomhle filmu si čest bude muset ženská prostě uchránit sama a jednoduchý to rozhodně nebude. Film až na začátek má neuvěřitelný spád a během něco málo přes osmdesát minut pere do diváka adrenalin, krev a mletou…i když počet mordů není nijak vysoký, jsou zpracované zatraceně originálně a krvavě. Herecké výkony i řemeslná stránka dílka jsou na velmi vysoké úrovni. Prostředí špinavé a pornem vyzdobené farmy je pro podobný film naprosto luxusní. Je vidět, že se tvůrci nebáli přitlačit na pilu a stvořili perfektní explotační film, který se v mnohém včetně atmosféry může směle rovnat perlám žánru. Nemám co vytknout. Za mě jasný plný počet.

plakát

Jian yu (2010) 

Mistr akčního žánru opět nezklamal a naservíroval divákovi téměř dvou hodinovou akční jízdu nabitou kung-fu souboji s meči i bez, kde se nehraje na přírodní zákony, ale na efekt. Vše decentně proloženo romantikou, která neurazí ani diváka, který je na slaďáky vyloženě alergický. A pokud i to nepřekousne, žasne nad fenomenální výpravou celého snímku. Stručně řečeno prostě pořád je na co koukat. Navíc dílko disponuje i perfektním příběhem, ve kterém sledujeme bývalou vražedkyni, která se hodlá mordy pověsit na hřebík a vést normální život. V tomto jí bohužel nepomůže ani plastická operace obličeje ani skromný život prodavačky látek v hlavním městě, protože klan černého kamene neodpouští a odhalení na sebe nenechá dlouho čekat. Vůdce klanu však protivníka v zamilované dívce těžce podceňuje. Krom výše popsaných kladů zde máme i perfektní herce, nějaké to „potřebné“ klišé, morální kodexy a v neposlední řadě woovi trademarky včetně pověstných zpomalovačem. Jinak holubice opět nebyly. V podstatě nemám, kromě těch holubic snímku co vytknout, královsky jsem se bavil. Za mě jednoznačně plný počet.

plakát

Žena v černém (1989) (TV film) 

Vskutku luxusní televizní duchařina, ve které divák sleduje služební cestu mladého londýnského právníka na sychravý anglický venkov. Jedná se o pozůstalost po staré vdově, zejména pak o přímořský dům mezi bažinami, jež je v době přílivu odříznut od okolního světa. Již po příjezdu jsou místní obyvatelé z důvodu příjezdu právníka trošku nesví a o domě či mrtvé nechtějí mluvit. Po krátkém čase uředníček zjišťuje proč, zdá se, že je už však pozdě. Televizní film během stominutové stopáže disponuje doslova hustou atmosférou, kterou umocňuje naprosto děsivá Clare Holman v černém. Obsazení včetně výše zmíněné je parádní, herci jsou naprosto přirození a uvěřitelní. Hudební podkreslení stejně jako celková výstavba příběhu nemá chybu. Ostatně jedinou chybu jsme neschledal na celém snímku. Jedná se vyloženě o precizní jednohubku, která dokazuje že velký film nedělají slavná jména a rozpočet. Za mě jasný plný počet.

plakát

Piraňa 3D (2010) 

Komentář může obsahovat případné spoilery. Vskutku luxusní béčková a zatraceně krvavá zábava plná bradavek a kousanců. Aja vyšvihnul remake rybí klasiky na jedničku a to hlavně díky notné dávce humoru a ansáblu kvalitních herců, takže se divák kromě taškařic kozatic a ukouslého penisu dočká také kvalitní dramatu. Příběh je prostý. Nastává holiday a do polozapomenutého městečka se sjíždějí davy, aby si na místním jezeře užili pořádnou kocovinu a miss mokré tričko. Zrovinka ovšem rupne dno jezera a do vody plné lidí míří hejno prehistorických po krvi lačnících ryb. Páteř příběhu tvoří mladý hošan toužící po krásné kamarádce. Shodou okolností se dostávají oba na člun po kozách lačnícího režiséra, který hodlá prázdninovou atmošku a krásy tamní přírody využít jako pozadí pro co nejlepší záběry bradavek. Pak už jen samozřejmě chybí místní policie, která hodlá všechno spasit a velmi chutný koktejl na ploše necelé hodinky a půl je namíchán. Všem hororovým fandům přeji dobrou chuť a věřte, že tohle chutná i na podruhé. Za mě bez debat plný počet.

plakát

The Divide (2011) 

Maximálně špinavá beznaděj a utrpení dávkovaná po kapičkách směřující k totálnímu odevzdání se, tímto by se ve zkratce dal popsat více než dvouhodinový snímek o hrstce přeživších po jaderné apokalypse v protiatomovém krytu. Shodou náhod svedená hrstka lidiček musí čelit nejen tíživé situaci, nedostatku jídla a potencionálnímu nebezpečí zvenčí (ať už ve formě radiace či záhadných útočníků), ale i vlastním démonům, kteří se po nějakém čase derou krutě nahoru a mění lidské bytosti v psychické trosky páchající zrůdnosti, které by jim v normálním stavu nepřišli vůbec na mysl. Psychický teror, znásilňování, fyzické útoky – toť jen skromný výčet výplodů choré mysli za neprodyšně uzavřenými dveřmi protiatomového krytu. Celou tuhle depresi umocňují kvalitní herci, parádní prostředí a velmi slušně vystavěný příběh, který touhu přežít mění v prosté animální fungování psychicky vyždímaných trosek pod nánosem radioaktivního prachu. Zbožňuju post apokalyptické snímky, zde jsem ovšem dostal něco, co jsem nečekal a co mě totálně uzemnilo. Jedním slovem vynikající.

plakát

Valachiho svědectví (1972) 

Charles Bronson je prostě Charles Bronson, kdo jinej by mohl udat mafii policajtům a to opět ve velkém stylu. V perfektně vystavěném příběhu sledujeme kariérní růst Joa Valachiho v jedné z nejobávanější organizací podsvětí a to Cosa Nostry. Valachi se k organizaci dostává díky své chladnokrevnosti a neposeroutkovstí, čímž ohromí členy mafie ve věznici a po propuštění je mu náruč organizace otevřená. Během více než dvouhodinovému příběhu, který již pod policejní ochranou vypráví, může divák zažít vzestupy a pády hlav organizace v čele s božským Lino Venturou, který se ve snímku ovšem krčí ve stínu Charlese Bronsona – tohle je prostě jeho film. I přes svou stopáž snímek nenudí a dokáže diváka strnout až do hořkého konce, ke kterému dochází po vystřílení hromady kulek a tuny projevů nefalšované vnitro organizační úcty. Luxusní výprava a hudební doprovod jen ozdobují tenhle gangsterský opus velmi často poměřovaný s Coppolou. Srovnání není na místě, zde se totiž vypráví reálný příběh plný strachu a krve díky porušení přísaze Cose Nostře. Nakonec hodnotím plným počtem.

plakát

The Haunted World of El Superbeasto (2009) 

Rob Zombie útočí na diváka animákem dle svého autorského komiksu. Koment by se dal klidně shrnout do několika slov: kozy, nazi zombie, kozy, kapitán Spaulding, kozy, odkazy na slavné horory a jako bonus kozy. Ovšem toto dílko stojí rozhodně za víc. Již úvodní sekvence dávají tušit, že tenhle animák není určen nejmenšímu publiku, ale fanouškům filmů Roba Zombiho sedne jak prdel na hrnec. Příběh se odehrává v Monsterlandu, kde hlavní hrdina El Superbeasto oblažuje místní kozatice a se svou sestrou Suzi-X hodlá zachránit svět, Suzi to bere jako smrtelně vážně, Superbeasto pase ovšem opět pouze po pořádnej kozičkách a prdelce. Takže na střídačku divák sleduje taškařice výše zmíněných hlavních hrdinů jako jsou například řežba se zombie náckama, pěstní souboj s vlkodlakem a hromada dalších zábavných šíleností. Vše za doprovodu parádních songů a kopy odkazů na slavné hororové filmy. Příběh zde více méně slouží jako páteř pro nečetnost zhovadilostí, ovšem zatraceně šikovně poskládaných a proklatě zábavných. Já se bavil na plný počet.