Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Blbý námět, hloupí herci, nerálný příběh. Byl to perfektní film. Mělo to neskutečné kouzlo a to naivní podnebí udržovalo v chodu celý film. Přitom dosti brutální detaily v zabíjení a kvalitní triky. Chtěl bych být upír v 80tých letech a mít takové fludium jako hlavní záporák. Základní instinkt může jen tiše závidět dvěma svůdným erotickým scénám s Amandou Bearse ( diskotéka + svedení upírem ). Kvalitní hororové béčko ! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Postmoderní, lehká parodie upírského hororu, jehož pokračování od jiného režiséra -http://www.csfd.cz/film/9506-hruzna-noc-2/ - se mi zdá podstatně lepší. Zde přehnaně výstřední scény, zvláště v závěru, směšné masky. Až na několik málo výjimek ani vtipné, ani umělecké, ani napínavé. Myslím, že tento film je přeceňován a s odstupem času bude ztrácet. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Režijní debut "otce Chuckyho" Toma Hollanda podle jeho vlastního scénáře vzdává poctu a zároveň si utahuje z klišé klasických hororů o upírech, to celé v teen balení a la o dva roky mladší Schumacherovi ZTRACENÍ CHLAPCI a se zhruba stejně zábavným výsledkem. Filmu hodně dává jeho obsazení - Chris Sarandon je velmi charizmatický upír, Roddy McDowall alias "slavný zabiják upírů " Peter Vincent (odkazující na hororové ikony Petera Cushinga a Vincenta Price) je jako vždy roztomilý a k tomu král "teenagerovských lúzrů měnících se v monstra " 80. let Stephen Geoffreys (PŘEDVOLBA 976). Jinak jak už napsal tsunami, skvělé masky a efekty, ale mohlo to být kratší a svižnější. Film se stal překvapivým hitem a s tržbami 25 milionů druhým nejvýdělečnějším hororem roku 1985 po druhé NOČNÍ MůŘE V ELM STREET. Také posbíral 3 ceny Saturn včetně ceny za Nejlepší film, byl převeden do komiksu a novelizován a o tři roky později se dočkal pokračování v režii Tommyho Lee Wallace (HALLOWEEN III, TO) a vlastní arkády. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horor s trochu pomalejším rozjezdem, ale o to víc strhujícím finálem. Chris Sarandon je v roli upíra velmi přesvědčivý a po efektním namaskování vypadá opravdu děsivě. Komediální lajnu tohoto béčka zde zastupuje Roddy McDowall jako televizní lovec upírů Peter Vincent, jehož přítomnost ve filmu se mi dost líbila. Celkově vynikající hororová komedie. Upíří podžánr hororu se mi nikdy extra nezamlouval, ale série Fright Night je skvělou výjimkou (oba dva díly). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina a pomalejší nabírání tempa jsou hlavní nedostatky této jinak veskrze sympatické záležitosti. Obvzláště příznivci Vincenta Price...ehm, Petera Vincenta si přijdou na své. V první půli to sice poněkud drhne, ale v druhé to již šlape jak má. Zábavný oraz od fanoušků pro fanoušky. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Tom Holland nešťastnou náhodou rozbil atrapu netopýří kreatury, která se před dalším filmováním musela zpevnit. (Stocki)
  • Ve scéně na diskotéce je Dandrige (Chris Sarandon) při procházení mezi návštěvníky vidět v zrcadle. O chvíli později, když tančí s Amy (Amanda Bearse), jeho odraz v zrcadlech již vidět není. (Jan Tucnak)
  • Ve scéně v čase 1:23:36 Vincent (Roddy McDowall) odstrčí brašnu, ale v čase 1:26:30 je brašna zase na tom samém místě jako předtím. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama