Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Godzilla (2014) 

Je až neuvěřitelné, jakým opačným směrem se tato série vydala. Od atmosférického a s postavami dobře pracujícího filmu k úplnému brajglu s ničím (Godzilla x Kong). První polovina filmu skvělá atmosféra, Godzilla skoro vůbec není na plátně. Ale vadí to? Právě že vůbec. Je to stokrát lepší, než to, co dostáváme v pokračováních . Na pět hvězd to ale není, příběh jako takový není moc silný.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Absolutně absurdní blockbuster :D, vážně jsem nečekal že někdy uvidím tyhle dvě monstra dělat wrestling. Bordel který mi vůbec nic nedal, scénář se totálně ztratil. Řekl bych, že jsme v tomhle dílu dostali nejvíce emocí Konga a ostatních monster, což by nemusel být špatný nápad, kdyby to nebylo tak příšerně zpracovaný. Každopádně věřím že film si najde i své fanoušky, kteří u toho vypnou hlavu a budou bez přemýšlení sledovat tuhle parádu. Mi se to bohužel nepovedlo...

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Nejepičtější sci-fi za hodně dlouhou dobu. Totalec ve všech směrech. Villeneuve strašně underrated režisér, chci toho od něho více a více. A to, co Zimmer znova vymyslel je neuvěřitelné.

plakát

Pelíšky (1999) 

Absolutní peak české kinematografie. Takový film se vytvoří jednou za 50 let. Hromada ikonických a vtipných scén, skvělé herecké výkony ( herectví Jiřího Kodeta by mohl být i na Oscara :D) a skvěle vystihnutá atmosféra 60. let. Na Vánoce jako dělaný...

plakát

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) 

Těžko říct v jakém bodě se to všechno takhle posralo...

plakát

Oppenheimer (2023) 

Těžko popsatelný fenomenální zážitek. Určitě to vidím na Oscara ať už za výkony herců Cilliana Murphyho nebo Roberta ve vedlejší roli nebo v podstatě za všechno ostatní od režiséra po hudbu. Co více říct... jenom je škoda pouze jednoho IMAX sálu v Praze, v Ostravě nebo v Brně by to určitě neuškodilo :D. 10/10

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Tvůrci při vytváření filmu byly asi velmi vysoko :D. Třetí Strážci galaxie a Spider-Man ukazují, že se srdíčkem se i u Marvelu stále dá vytvořit skvělé dílo. Skvělá kreativita tvůrců a barevnost filmu tohle dílo dělá skvost ve svém žánru a jsem 100% připravený na další snímky z tohohle světa.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Nádherný vizuál na druhou, jako z jiného světa. Pan Cameron to znova dokázal a nadělil nám nejhezčí podívanou za posledních pár let (omlouvám se Avengers: Endgame). Příběhově to není nic převratného, v podstatě to stejné co jednička, jediný rozdíl je v tom, že se začalo hrát na více osobnější tón. Důležitý prvek filmu je i samozřejmě objevování podvodních krás Pandory a její worldbuilding. Akce znovu na vysoké úrovni, což platí i pro hudbu a kameru. Přestože film působí znova jako samostatný díl, mám z něho pocit přechodového můstku mezi jedničkou a snad ještě velkolepější trojkou.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Určitě nejhorší díl celé ságy. Scénář špatný, děj špatný, zápletka vlastně o ničem. Z této stránky film nezabodoval. Akční scény a především ta na Maltě byla ačkoli nelogická, tak dobře natočená a byla tam ta akční energie. Vlastně tam byla znova pospolu nostalgická trojice z prvního dílu. Bohužel to na mě nezapůsobilo. Nějaký menší závan nostalgie tam byl, ale stále nic extra. Konec filmu nudný. 3 dinosauři se perou a naše skupinka lidí tam pobíhá ze strany na stranu. To má být velké finále? Když se na to tak dívám, tak těch třech hvězdiček je možná moc. Jediné štěstí že to jsou stále mojí oblíbení dinosauři, kteří mě  doprovází už od dětství. Ale nějaké pozitivita se na filmu samozřejmě najdou.

plakát

Batman (2022) 

Očekávání jsem měl vysoké. Více než rok jsem se těšil, až na Batmana vyrazím do kina a uvidím temnou kriminálku. A teď jsem tu a všechno, co jsem očekával se splnilo. Temnost Gothamu je vynikající. Takhle deep Gotham plný korupce je ten, který miluju. Akce, když už tam je, tak je senzační a výborně sestříhána, realistická a prostě úžasná. Vždyť ta automobilová honička byla skvostná sama o sobě. Herecké obsazení a výkony všech herců výborné. Chemie mezi Batmanem a Gordonem fungovala pomalu lépe jak v Temným Rytíři. V podstatě nemám co vytknout. Na co jiného vyrazit do kina, než právě na tohle.