Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Dva a půl chlapa - Jasně, že je mrtvý (2015) (epizoda) odpad!

Jak skvělý byl celý seriál, tak špatná byla závěrečná dvouepizoda.. Vypadá to jako kdyby to chtěli rychle ukončit, bez špetky nápadu a nějakého vyvrcholení a vtipného/důstojného konce pro každou postavu. V porovnání se zakončením např. Big Bangu, kde byl prostě rewarding ending, byl toho strašný facepalm a shození celého seriálu.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Viděl jsem stihačku couvat, hada chcát, žábu bušit pěstí do skály ... , ale černýho elfa, toho jsem teda ještě neviděl:D Jinak četl jsem knížky a sledoval kdysi i původní polský seriál, ale musím říct, že některé charaktery mi opravdu nesedí - Marigold např. je podle mě popisovaný úplně jinak, stejně tak Triss a Fringilla no comment.. A celkově mi přijde, že Geralt je spíš v pozadí příběhu Yennefer.. Co se týče efektů a kostýmů, tak to je jak pohádka z ČT1:D Snad se druhá série vyšvihne ... a budou prachy i na to, aby Geralt mohl trochu víc kouzlit v soubojích, jako to bylo v knížce))

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

První půlka filmu nuda a šeď, v podstatě jen vyplnění času nutného na čekání na jedinou scénu kvůli které má cenu na film jít a to souboj na letišti. Potom zase nuda a finální bitka a konec. Celou dobu jsem přemýšlel, kde už jsou ty sentimentální dialogy/monology za hranicí trapnosti/parodie. Přesně z takovejch komiksovek si Deadpool dělá prdel a to je dobře:) Naštěstí jsem nešel do IMAXu, to by mě bylo líto peněz. PS: celá ta ministory se SPOILER spider boyem, tak to snad nemoh nikdo myslet ani vážně... úplně mě napadá scéna z Deadpoola kde si utahuje ze dvou Xmenů, s tím, že na víc postav nebyl rozpočet))

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

První 4 série - nejlepší geek seriál v dějinách. Ostatní série = Přátelé/Tak jde čas s lehkým nádechem "komiksovosti". Ohrané vtipy, většinou ubohé/trapné bez nějaké větší hloubky. Naprosto zbytečný charakter - Rajova přítelkyně - vůbec nechápu k čemu v seriálu je. Prostě ze správně zoufalý a vtipný partičky geeků se stala banda podpantofláků = posledních 5 sérií.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Nebudu psát recenzi, těch je tu dost, ale spíš jen napíšu co mě dost zarazilo.... Vymazal bych z fllmu snad všechny scény s Legolasem, protože naprosto zesměšnily a znevážnily celý film. Nezlobte se na mě, ale letět vzhůru nohama na netopýrovi a mít v toulci šípy, které záhadně nevypadnou, skákat na padájících kamenech jako super mario v plošinovce, nebo řídit obra dýkou zapíchlou do hlavy ... no to je teda něco. Ještě že nebude 4tý díl, to by asi Legolas začal knockoutovat skřety Chuck Norrisovskou otočkou a při tom se ještě stihl vymočit - samozřejmě vše např. na koze skákající po skále v úhlu 90 stupňů.

plakát

Očista (2013) 

Film, kde je každá klišé zápletka založená na naprosto stupidním chování hlavních postav. SPOILER Největší debilita už je hned na začátku filmu - že zná ten sotva 8mi letej klučina kód na zabezpečení baráku WTF??? Ale ok, jinak by ten film nemoh asi pokračovat ... další blbost přijde hnedka záhy a to scéna kdy nabíječ mladý dcerušky chce odstřelit fotříka ... a co by asi bylo dál, kdyby se mu to povedlo ... ta školačka by se mu vrhla kolem krku a žili by šťastně až do smrti? Co na tom, že jí oddělal fotříka... Next hovadina přichází za pár minut a to scéna s překonáním nejnabitějšího zabezp. systému tím, že se prostě zaháknou vchodový dveře za auto a za 10 sec je po zabezpečení?:D:D No to snad ne.. a nasledný scény jak si tam zmateně všichni pobíhaj po baráku a nevěděj roupama co by ... No a ten americko moralistickej závěr to bylo fakt na přesdržku..

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

No tak že bude Rychle a zběsile 6 něco mezi komedií a sci-fi, to jsem fakt nečekal) Torretův tým pravděpodobně prošel drsnym výcvikem marvelovskejch hrdinů pod vedením kapitána Ameriky:D Ale Dieselovi to bylo málo, tak si dal eště pár lekcí u DC comics, aby se naučil lítat jako superman) Ale že se z něj na konci stane eště terminátor, tak to už jsem fakt nerozdejchal:D

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Kdybych měl odečítat od 100% tak za ty úvodní triky, který vypadaly jako intro ke starý pc hře dávám 15% dolu a za všechny scény ve vesmíru popírající zákony fyziky dalších -15%. Jenže tohle všechno jsem si odečítal před scénou "seskok z ms-1 ... dopad na zem. Za to dávám - 50% protože to byl opravdu vrchol všeho, ještě se měli po cestě dolů na zem rovnou nechat oddat.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Bohužel velké zklamání - film je zdlouhavě nudný, co se týče masek a atmosféry, tak LOTRovi nesahá ani po kotníky. Např.: hlavní skřet vypadá jak postava z Promethea a nepůsobí nijak hrůzostrašně a rozhodně z něj člověk nemá pocit jako z nějakého uberzáporáka (narozdíl třeba od skuruta co zabil Boromira). Stejnětak skřetí král s obřím lalokem - vypadá jak z nějaké kreslené pohádky pro děti. Celkově se zde úplně vytratila ta opravdová temná fantasy atmosféra, do které by se člověk vžil a procítil se s hlavními postavami. Je to spíše pokus o jakousi humornou akční pohádku s nesmrtelnými postavami, protože vždy, když jde do tuhého, tak se nějakým zázrakem (gandalf,meč,šišky,gandalf,orli) z toho všichni dostanou bez pokřiveného vlásku. Tím pádem se člověk o hlavní hrdiny "ani nebojí" a do děje se tolik "nevtáhne". Osobně si myslím, že film nejvíc pokazila snaha dělat z toho komedii a dost pochybuju o tom, že ve fantasy světě Tolkiena existovaly slova jako "golf" nebo "termínovaný vklad". A to, že se Gandalf objeví vždy, když je potřeba někoho zachránit už bylo docela trapné. Narozdíl od bitvy o Helmův žleb, kde se v epické scéně vrátí na pomoc s Rohirama, to byl jiný šálek kávy... Snad bude další díl lepší a přidá nějaké dechberoucí, nebo emotivní momenty. Bohužel stejně jako Prometheus a Batman DKR se jedná o další film, který nedostál vysokému očekávání a je z něj cítit spíše hon za penězi (stavějící na úspěchu svých předchůdců), než za kvalitním filmem hodným historie. PS: mám pocit, že vysoké hodnocení film dostane hlavně od zapřísáhlých fantasy fanoušků, kteří mu dají 5/5 už při vstupu do kinosálu. Tímto zdravím brýlatou slečnu s poďobaným obličejem v elfském oblečku, která při spuštění filmu křičela: "děkujeme". Podobných psychopatů bylo ale v sále více, jako horká novinka pro zvýšení filmového požitku se jeví sledovat tříhodinový film s nasazenou plechovou přilbou na hlavě - pravděpodobně to přidává nějaký další rozměr (hlavně v kombinaci s dolby ATMOS). Pokud bych film měl hodnotit samostatně, tak jsou to 3-3,5* pokud bych porovnával s předchozími díly LOTRa, tak dám 2*. PS2: začínám pomalu pochybovat o zdejších hodnoceních, to opravdu nikdo nad filmy nepřemýšlí a jen hltá co řežisér servíruje (spolu s colou a popcornem)? Okey, natočil to sice Peter Jackson, ale i mistr tesař se někdy utne (burton - dark shadows,nolan - posledni batman,scott - prometheus). No každopádně jsem rád, že jsem se mohl znovu podívat do středozemě a snad budou další díly lepší. PS3: Saruman byl asi po lobotomii (nebo měl v sobě hodně radegastů), protože pokud si správně pamatuju, tak jako nejvyšší z řádu oplývá charismatem, moudrostí a vysokou inteligencí, což rozhodně neodpovídá tomu co plácal v roklince...