Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (4)

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

U pokračování Mamma Mia se moc nepovedlo skloubit příběh a muzikálová čísla. Příběh se tentokrát nese ve vážnějším duchu a mnoho pasáží má diváka dojmout (což z mého pohledu bohužel moc nefungovalo). V tomto ohledu se neubráním srovnání s prvním dílem, kde šlo především o komedii s nepříliš složitou zápletkou, což mi k letnímu muzikálu sedělo daleko víc. Jinak musím ocenit příjemné proplétání dějových linek, které film udržovalo v tempu. Hudební čísla hodnotím velmi průměrně, neurazí a nenadchnou, s výjimkou závěrečného čísla, které má povedenou choreografii i aranžmá. Lily James coby mladá Donna podala kvalitní herecký výkon, ale pěvecky bohužel slabší. Celkově hodnotím pokračování Mamma Mia jako příjemnou oddechovku pro nenáročné diváky.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Jakkoliv osobité je Kubrickovo zpracování příběhu hotelu Overlook, z Kingovy knižní předlohy vynechal všechno, co příběh drží pohromadě a dodává mu logickou provázanost. Je pravda, že Kingovy knihy mívají často na pozadí děje tolik vedlejších linií, postranních úvah a skrytých významů, že z časového hlediska je nemožné to všechno vměstnat do jednoho filmu. Proto většina filmařů chtě nechtě musí zvolit jednodušší cestu odvyprávění hlavní dějové linky a vynechání většiny toho, co dělá Kingovy příběhy výjimečnými. Tím se dostávám k Doktoru Spánkovi, do něhož filmaři promítli kus Kubricka i kus Kinga a výsledek stojí za to. Fanoušky filmového Osvícení potěší spousta odkazů (především hudba a některé záběry, u nichž jsem nedokázala odhadnout, jestli jsou nové nebo původní). Fanoušky knižního Osvícení pak jistě zaujme překvapivá věrnost a také snaha dovysvětlit nebo uvést na pravou míru několik věcí, které Kubrick podcenil (ze scény s kotlem se budu tetelit blahem asi ještě dlouho). Jediné, co mě zamrzelo je, že nenastal návrat Jacka Nicholsona alias Dannyho otce, protože to by byla pomyslná třešnička na dortu. Neznat Osvícení, Doktor Spánek by ve mně zanechal pravděpodobně dobrý dojem, několik povedených scén a několik nevyjasněných otázek, vyjádřeno počten hvězd, slabší 4. Jako někdo, kdo četl Osvícení a libuje si ve zdařilých adaptacích, nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdami.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Pojďme dneska všichni sdílet kousek svého soukromí v podobě svého telefonu s partou kamarádů. K tomu příjemné obsazení, výborná paralela atmosféry mezi protagonisty a právě probíhajícím zatměním měsíce, a na parádní podívanou je zaděláno.To by ale slibný potenciál nesměl být pokažen několika ALE. Největší zklamání přinesla hlavně povaha tajemství, která hrála víceméně všechna na stejnou strunu a místy působila příliš nereálně. Ale kdo ví, koneckonců film z Itálie znamená spoustu "italských domácností" na jednom místě. Konec působí tak mimozemsky a zvláštně, že si jeho význam budu ještě muset trochu přebrat. Víc už prozrazovat nebudu, snad jenom, že i když hodnotím poměrně vlažně, film si jistě v budoucnu chci připomenout a podobnou "hru" si určitě zkusím střihnout se svými kamarády.

Poslední hodnocení (423)

Rozhodnutí nebo život (2022)

04.09.2022

Interview s upírem (1994)

04.09.2022

Seznamte se, Joe Black (1998)

04.09.2022

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)

04.09.2022

Sen noci svatojánské (1999)

25.07.2022

Jako pavouk (2001)

25.07.2022

Avatar (2009)

25.07.2022

Moje tlustá řecká svatba (2002)

25.07.2022

Princezna Nevěsta (1987)

25.07.2022

Reklama