Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller

Recenze (85)

plakát

Superlov (2023) (pořad) 

Trochu deja vu ala Milionář (Čech je jen jeden, o tom žádná). Slušné výhry, celkem vysoké tempo, přítomnost diváků a velkolepé zahraniční studio (ano, nenatáčelo se v ČR).

plakát

Případy 1. oddělení - Taxivrah (2022) (epizoda) 

Zatím absolutní špička ze všech řad. Geniálně napsaný scénář, lokace věrné i skutečnému případu. Trošičku více prostoru má i mjr. Vrána alá Igor Chmela, můj oblíbenec.

plakát

Hříšní lidé města pražského - Hra (1969) (epizoda) 

Tohle je absolutní špička československých detektivek. Dusivá atmosféra, místy připomínající psychohoror. Hudba Zdeňka Lišky je na Oscara, 45 minut mráz po zádech. Tohle se jiné detektivce nepovedlo. Nikdy.

plakát

AZ-kvíz (1997) (pořad) 

Za mě nejlepší, nejnapínavější a nejchytřejší soutěž, co u nás vznikla. Vynikající moderátoři, kombinace znalostí a taktiky. Nejlepší je, že se tam prostě dlouhodobě nic nemění. To je pro nás konzervy ideální. Je fakt, že moje hodnocení asi ovlivňuje i moje úspěšná účast...

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Absolutní pecka. Díl od dílu lepší. Dialogy, gradování děje i napínavé lovení sudů na dně orlické přehrady... co víc si přát.

plakát

Devadesátky - Přehrada (2022) (epizoda) 

Absolutní špička mezi krimiseriály. Ačkoli většina z nás přesně ví, jak to dopadne, tak já stejně sedím u televize bez dechu. Sokol a Finger to táhnou, scénář je precizní. Scény a dialogy skvělé.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Lepenková krabice (1994) (epizoda) 

Zápletka zajímavá, rozuzlení nečekané, výprava i hudba famózní. Povídka spíš z těch slabších, ale filmaři si vyhráli. Proč sem ale píšu - jde o poslední díl série o Holmesovi s Jeremy Brettem. Už byl nemocný, ani ne rok poté zemřel. Jeho monolog na konci dílu mě mrazil, musel jsem vmáčknout slzu. Vynikající a ojedinělý herec, mistr své generace, nejen v tomto seriálu, ale i léta předtím. Rozloučil se důstojně. Je to už přes 27 let. Moc mě to mrzí... Děkuju Vám za ten nádherně strávený čas u tohoto seriálu. Děkuju.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Rudý kruh (1994) (epizoda) 

Zatím nejlepší díl poslední série. Skvělá zápletka, temné drama od začátku do konce. Italské prostředí v detektivce Doylovi sedí. Brett je famózní a excelentní. Závěrečná scéna a jeho výraz nemá chybu. Běhal mi mráz po zádech. 100 %

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Zlatý skřipec (1994) (epizoda) 

Předloha nepatří mezi úplný top, navíc se zde neobjeví ani Hardwicke jako dr. Watson (ač ten v předloze tuším je). Ale stejně je to za 5*. Brett ač už nemocný hrál absolutní špičku a první ligu. Propadl jsem jeho Holmesovi už u prvního dílu a pořád je to pecka. A díl samotný? Krásná výprava, docela dost tajemna a absolutně nečekaný závěr, pro někoho možná až přehnaně, ale Doyle si takhle prostě hrál... Super.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Umírající detektiv (1994) (epizoda) 

Brett v tomto díle už vypadá špatně, ale dává do toho všechno. Zápletka s tropickou nemocí, zlým a sebestředným protivníkem není u Holmese poprvé, ale tady je něčím zvláštní (nebudu dál spoilerovat). Naopak s postupem času zjišťuji, že se mi Hardwicke jako Watson možná líbí víc než Burke. Každopádně další podařený díl, neklesá na kvalitě.