Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (241)

plakát

Star Trek (2009) 

Seriál ani jiné filmy z univerza Star treku jsem nikdy neviděl. Moje první setkání s tímto fenoménem bylo prostřednictvím tohoto nového zpracování. Už z počátku jsem se bál nepochopení děje, ale naštěstí Abrams dokázal, že zvládne děj i zpracování předvést novému publiku. Pro mě jako laika v sérii mi možná unikly souvislosti nebo narážky, pro které se film bude líbit i ostříleným fanouškům.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Dokonalé, přes úžasnou hudbu, okázalé kostýmy, strhující kameru a množství různých časových rovin nádherně do sebe zapadajících. Bál jsem se, že se ve filmu nebudu orientovat, ale mistři režiséři se postarali aby jsme se neztratili a užívali si to. Filozofické vsuvky tu fungují dokonale, na rozdíl od "Stromu života", a dávají filmu osobitou jiskru. Rozhodně zvažuji druhou projekci..

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Film v mnoha věcech odlišný od předchozích Tarantinových počinů, ale přesto charakteristický. Především to bude přímočařejším podáním vyprávění, který mi dokonale sedl k tomuto tématu. Django má charisma, jeho německý kumpán je příjemně zábavný. Di Caprio si zde střihnul také vynikající roli, především pak v jedné scéně byl excelentní. Rozhodně film od Tarantina na který se v budoucnu podívám znovu.

plakát

Legendy staré Prahy (2013) (seriál) 

Je bezesporu chvályhodné, že se v dnešní době čeští tvůrci rozhodli pustit do tématu staropražských pověstí. Největší předností tohoto počinu je bezesporu animace, která není dokonalá, ale bezesporu tu vystihuje atmosféru a ducha Prahy. Těším se na další díly, a přeji tvůrcům mnoho úspěchů do budoucna.

plakát

Legendární parta (2012) 

Hovořit o příběhu nemá cenu, ale přesto se tu najde pár zajímavých zvratů, u kterých je poznat že jsou z knižní předlohy. Originální animace, která je z velké části inspirovaná del Torem. Z velkého množství mýtických postav se jednoznačně povedla postava Jacka Frosta. Sledování jeho příběhu pro mě bylo během celého filmu jedním velkým tahákem. Bylo vidět, že je film z velké části dělán na efekty a pro 3D, takže jestli máte doma velká plátna či obrazovky, nebo dokonce vše ve 3D, užijete si film dle mého ještě více.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Na tomto (dá se říct) remaku prvního dílu mě zaujal jen Dr. Curt Connors spolu s kvalitními akční pasážemi. Ale film sráží podle mě naprosto špatně obsazený Andrew Garfield, a neumělý přístup k humoru.

plakát

Kronika (2012) 

Kam se hrabou všichni Spider-meni, Avangers, Iron-meni, když se dá za mnohem menší peníze natočit takový skvělý film jako je Kronika? Úspěch tohoto snímku dlí především v tom, že se nesnaží působit tak "cool" v očích diváků, kteří jsou zvyklí na plno CGI efektů a frenetické akce. Na začátek tu máme klasický příběh o outsiderovi, kde nejsou žádné schopnosti. Tím lépe, protože až se dostanou na řadu, tak tu vidíme tu hlavní přednost filmu. A tím je, že hrdinové si své schopnosti UŽÍVAJÍ!. Nechtějí hned zachraňovat svět, jít ve stopách dobra či zla. Nic takového. Jsou to prostě mladí teenageři, řešící své každodenní problémy. Tím jak začínají poznávat své schopnosti mi připomněli mnohé sny, co se zdávali když jsem byl malý (telekineze, létání), proto i k hodnocení připočítávám i takové malé bezvýznamné plus. Doufám že v chystané dvojce (která je chystaná na rok 2014 se režie opět ujme Josh Trank, a předvede minimálně stejný výkon jako tady.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Jen škoda že to nebylo více vtipné, čekal bych větší využití potenciálu k humoru. Chvíle nudy se střídaly s vtipnými pasážemi. Herci byli vybráni dokonale a celé to uteklo docela rychle, proto takový průměr 3*.

plakát

Avengers (2012) 

Nevím co na tom všichni tak opěvují, viděl jsem mnohem lepší komixové adaptace. Začátek byl více než nudný, a ani potom nebylo lepší. Jediní dobří z této party byli Thor a Iron man. Kapitán America tam byl trapný, Hulk tam měl jen jednu dobrou scénu (slabý bůh!), a zbytek ve složení Černé vdovy a lučišníka byl ÚPLNĚ ZBYTEČNÝ! Kdyby tam nebyli, nic by se nezměnilo. Scénář stál za houby. Ze začátku si každý jen honí triko, a jediný kus filmu který stál za zhlédnutí, bylo asi posledních čtvrt hodiny. Ale to mi vážení opravdu nestačí..