Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Horor
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Oblíbené seriály (10)

One Piece

One Piece (1999)

Momentálně, co recenzi píšu už není epizoda, kterou bych mohl vidět, proto jsem se rozhodl napsat recenzi a ohodnotit tento klenot. Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem se rozhodl to zkouknout a ani trošku toho nelituju. Ano, byly zde epizody, které byly nudnější nebo rovnou celé arcy jako třeba Long Ring long land arc, který měl fakt mrzkého záporáka, ale tyhle věci hodím stranou. Věřím, že mezi anime by si našel své oblíbené i zatvrzelý a protivný důchodce z facebooku jenom stačí přehlédnout formu, v jaké je to podané a zaměřit se na příběh. A u mě to naprosto vyhrál neobyčejně promyšlený a živý svět One Piece. Přece svět pirátů a vodních příšer, kde můžete získat náhodné schopnosti jenom díky tomu, že sníte ďáblovo ovoce zní za mě naprosto fantasticky. Všechno je zde tak živé, a tak strašně promyšlené, že jsem z toho kolikrát i brečel buď smutkem, nebo úžasem. Skutečně Oda vytvořil neskutečný příběh, který stále pokračuje a nabíjí mě štěstím. Hlavními postavami je pirátská posádka nazývaná „Slamáci“ a každý z nich má za sebou minimálně působivý příběh, díky kterému si alespoň pár z nich zamilujeme a vždycky má člověk radost, že se do posádky připojí nový slamák. Dost se mi do hlavy zapsala i hudba ta hudba je prostě něco skvělého, dlouho jsem neslyšel tak chytlavou hudbu. Anime se skládá z arců pidi část z nich je špatná jako už zmiňovaný Long Ring Long Land arc, ale drtivá většina je naprosto bombastická jako například Whole Cake Island, Thriller Bark nebo legendární Marineford, který zůstal v paměti všech fanoušků, ale za mě to vyhrál nejaktuálnější dokončený Wano Country, který je za mě mistrovské dílo hlavně z důvodu dojemných a epických momentů, animace (fakt nejlepší animace soubojů, co jsem viděl) a taky záporáci (Kaido je záporák, ze kterého šla hrůza). Doufám, že mi One Piece zůstane v srdci pěkně dlouho.

One Punch Man

One Punch Man (2015)

Když jsem si pustil první díl, tak jsem si řekl, že to je ukrutná nuda s pěknou animací a další díl jsem si pustil o několik měsíců později a já si tím našel mého favorita. Naprosto skvěle napsané postavy a v první sérii navíc božská animace. Námět neporazitelného hrdiny může znít nudně, ale když neporazitelný hrdina není dokonalý a má osobní problémy, tak už to je mnohem zajímavější. Líbí se mi, že se instantně propracovávají i vedlejší postavy. Zkrátka si každý najde svého oblíbence. Anime jsem už viděl více jak 50x a pokaždé jsem našel nějaký detail, kterého jsem si dříve nevšiml. Jak už jsem předtím zmínil božskou animaci tak musím neskutečně pochválit také kresbu v manze, která jednou za 2 týdny vychází a neustále se zlepšuje ( Vážně klobouk dolů, protože kreslím jako bezďák ). A stačí jenom doufat, že se brzy dočkáme i 3. série.

Neporazitelný

Neporazitelný (2021)

Seriál a komiksy jsou peak západní fikce. Když jsem dokoukal první sérii, tak jsem si řekl ,,Ty vole to si musím přečíst!" a tím jsem objevil bravurní příběh, který se liší od všeho toho Marvelu a DC tím, že to má konec a opravdu nevídaně napsaný konec. Všechny postavy se tu vyvíjí a posouvají a všechno je tu tak uvěřitelné a přirozené, že z toho má člověk pocit, že ty postavy opravdu dýchají a někde žijí. Na seriál jsem se podíval díky kamarádovi a memes a ne kvůli té brutalitě, ale když tam ta brutalita byla... páni. Veškerá brutalita tu má smysl a pracuje se s ní velmi dobře a je tu, jenom když je potřeba diváka zasáhnout. Furt vzpomínám na konec první epizody první série, kde jsem se podělal s hubou otevřenou. Navíc to ani člověk nečekal, protože na první dojem je seriál nevinný už několikrát omývaný příběh o superhrdinech, ale ta scéna... ta stanovuje tón celého seriálu. Nemůžu se dočkat na další série, které budou ještě větší řezničina a ještě víc hluboký příběh. MILUJU TO!!

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Berserk je solidní anime, které by měl vidět každý. Podle mě každý člověk, co nic neví o, anime, si myslí, že to jsou jenom uječené kočkoholky s velkýma očima, ale není tomu tak. Berserk je těžce depresivní tragický smutný a traumatizující příběh plný bolesti hněvu a nenávisti tak moc, že si člověk pak říká, proč to ten tvůrce hlavní postavě dělá. S těží bych našel nějaké lehké náznaky štěstí nebo radosti navíc, když příběh se odehrává v kruté době rytířů a monster. Hlavní postava Guts a ostatní jsou až tak neskutečně dobře napsaní, že jsem vděčný za to, že jsem na toto narazil a už i kvůli té hudbě. Nejsem moc častý posluchač hudby, ale když si něco do sluchátek pustím, tak je to zrovna hudba z tohoto mistrovského díla (Hlavně hudba v openingu ta je doslova 10/10). Berserk se navíc na tu dobu může pyšnit i dobrou animací, která se k tomuto příběhu neuvěřitelně hodí.

Banda

Banda (2019)

Co by se stalo, kdyby superhrdinové nebyli milí skautíci, ale úchylní a sadističtí parchanti? Na tyhle otázky odpovídá tento skvostný seriál. Vilda Řezník má bandu, která se s nikým nemaže a skvěle jim to také funguje. Během sledování se vůbec nenudíme a je to jedna pecka vedle druhý. Zbožňuji všechny scény s Homelanderem a vždy si klepu bobky z nohavic, když mu ty oči zazáří. 10/10 je to mega a ať tu už je 4. série.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

South Park má humor, který není pro každého, ale je to tak bizarní, že to prostě žeru. Scény, které jsou často dost za hranou možná vypadají jako tupá „zábava“, ale ve skutečnosti jsou strašně chytře napsaný a vždycky se u nich nasměju. Přijde mi, že ty starší série jsou o dost lepší nějak do 16. série je seriál téměř bezchybný, ale určitě se v novějších sériích najdou výborné díly.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Dříve jsem krimiseriály nenáviděl a nechápal, co na tom, kdo vidí, ale když jsem uviděl první díl Případů 1. oddělení tak jsem konečně prozřel. Seriál není převážně dobrý kvůli těm vraždám, ale kvůli postavám, protože každá je neskutečně dobře zpracovaná a uvěřitelná každý má nějaké problémy a cíle, a tak máme velký výběr, koho budeme mít rádi a koho budeme naopak nenávidět. Hudba je prostě senzační a občas si ji rád zabroukám. Nedávno vyšla po šesti letech nová série a nedělá seriálu ostudu a bylo nádherné vidět, jak se naši oblíbenci mají a jak dopadli.

Peacemaker

Peacemaker (2022)

Peacemaker jako seriál je zatím vážně povedený a dostal se i do mého seznamu oblíbenosti. Zkráceně slušný humor dobrá akce a sympatické postavy..... TAKY TA ZNĚLKA, TA ZNĚLKA JE NĚCO!!! Nemůžu se dočkat na druhou sérii.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Trvalo mi dlouho dokoukat tenhle seriál a nelituji. Seriál mě chytl už v prvním díle a já chtěl vidět víc. Avšak po 8 sériích přišlo vyhoření a já si dal dlouhou pauzu od sledování. Dnes jsem to dokoukal a už kvůli respektu, který chovám k Robertu Kirkmanovi za komiks Invincible, jsem se rozhodl si seriál přidat mezi oblíbené. Vystřídá se zde spousta postav, takže si minimálně pár z nich zamilujete, ale o to víc budete brečet, že zrovna daná postava zemřela. U mě to vyhrál Abraham a Negan ( Celkem divný ). Z epizod je tu veliký výběr a za mě je nejlepší epizoda S10E22 Tady Negan ( Bulel jsem ). Suma sumárum podtrženo sečteno je to kvalitní seriál, který by mohl být kratší.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Opravdu učebnicový příklad seriálu. BRAVŮRNÍ! ! Herecký výkony bez jediné chyby a dokonalost prostě. Hlavní postava Walter White nešel obsadit nikým lepším než Bryanem Cranstonem a Jesse to samé. Jeden z nejlepších začátků seriálu, co jsem kdy viděl a konec je na tom ještě lépe. Snad každá smrt nějaké postavy byla bravůrní a skvěle napsaná.