Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (121)

plakát

Rick a Morty - Série 3 (2017) (série) 

Na první dobrou byla pro mě tahle série ze všech nejlepší. Teď když se k seriálu vracím můžu říct, že mě vcelku asi nesedí tolik jako ta předchozí. Je to celé taková horská dráha. Extrémně silné epizody střídají ty naopak extrémně průměrné až na seriál nečekaně slabé. Za mě jí pak lehoučce škodí ona hlavní linka, protože ono řešení rozvodu a s tím spojené rodinné krize na mě po čase už působilo lehce repetetivně. To ale nic nemění na tom, že v celé sérii je spousta geniálních nápadů, vtipů, scén a hlavně epizod, které pořád patří k vrcholům seriálu.

plakát

Rick a Morty - The Rickchurian Mortydate (2017) (epizoda) 

Nejsem sice ten fanoušek, který si řekl, jak by to asi vypadalo, kdyby Rick Sanchez bojoval proti prezidentovi USA, ale rozhodně jsem ten fanoušek, který si to, co tenhle nápad ve finále přinesl, užil. Vylezla z toho totiž dost zábavná epizoda uzavírající tuhle sérii.

plakát

Rick a Morty - The ABC's of Beth (2017) (epizoda) 

Tahle série mi naservírovala dvě geniální epizody, aby mě pak trochu zchladila tímhle. Ne že by to jako vždycky nemělo skvělý koncept ale zase co je moc... Takže na šílenosti ve Froopylandu se mi už nedívalo úplně dobře. Ovšem samotná myšlenka je super. Baví i Jerryho vedlejší linka i když asi ne tolik, jak by mohla. A samozřejmě nejlepší jsou pointy.

plakát

Rick a Morty - Morty's Mind Blowers (2017) (epizoda) 

Náhrada za kabelovku. A za mě mnohem lepší. Z interdimensionální kabelovky si to totiž bere to nejlepší, tedy ten samotný koncept řady šílených až bizarních skečů plných absurdního a místy dost černého humoru (který se navíc vysloveně nabízí v případu vzpomínek na které jsme tě radši nechali zapomenout) ale tentokrát máme v hlavní roli hlavní postavy seriálu, což nám dává možnost celých nových rozměrů, díky čemuž epizoda strká do kapsy celé dvě předchozí antalogie.

plakát

Rick a Morty - The Ricklantis Mixup (2017) (epizoda) 

Rozhodně jedna z nejsilnějších epizod celého seriálu. Mám rád tenhle typ příběhů alá povídky z jednoho města. A tady to funguje skvěle, jak je u tvůrců zvykem. Ty pointy, zvraty, samotná myšlenka toho, že ani společnost založená na nejrůznějších variantách dvou lidí nemůže fungovat úplně uspokojivě. A do toho to celé zvládá být i vtipný.

plakát

Rick a Morty - Rest and Ricklaxation (2017) (epizoda) 

Toto je zábavná epizoda, už jenom díky konfrontaci toxických a detoxikovaných verzí našich milovaných hrdinů. Ovšem já z ní asi nejsem tak nadšený jako jiní.

plakát

Rick a Morty - The Whirly Dirly Conspiracy (2017) (epizoda) 

Místo, kde se nedá umřít je další z mnoha skvělých konceptů tohoto seriálu, bohužel mi přijde, že zrovna tady se to nepovedlo přetavit do vysloveně zábavné epizody. A nepomáhá ani vedlejší linka se zvětšenou Summer. Je tady sice i řada dobrých momentů (call centrum, přechod černou dírou) ovšem celkově se epizoda zas tak nechytá.

plakát

Rick a Morty - Vindicators 3: The Return of Worldender (2017) (epizoda) 

Přesně ve stylu seriálu skvěle zvrácená parodie jak na superhrdiny, tak samozřejmě na Saw. Přičemž zde máme i skvělou point, která (a to je pro tuto sérii velmi příjemná změna) se netýká rozvratu rodiny a samozřejmě příjemně boří očekávání.

plakát

Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969) 

Co si budeme, tohle je jeden z těch slabších přírůstků k žánru české sci-fi a slabší moment, který si vybrali pánové Lipský a Macourek. Samozřejmě film funguje v dílčích věcech. Masky, kostýmy, scénografie, samozřejmě i spousta hlášek a momentů a samozřejmě skvělé herecké výkony, každou jednu scénu (asi ze dvou) si pro sebe třeba krade Miloš Kopecký ale perlí samozřejmě i Sovák, Lipský, Zázvorková, Brejchová v menších rolích Kemr nebo Libíček a samozřejmě Čepek, který je nečekaně trefným představitelem Alberta Einstein. Nicméně jako celek působí film značně rozpačitěji. Podle mě se úplně nepodařilo vytěžit z námětu tolik, kolik je u tohoto tvůrčího týmu zvykem. Na jejich úroveň je snímek taky poměrně nekonzistentní (mnohem častěji zde dochází k nějakým wtf momentům) a místy nudí. I když pointa se jim zdařila. A jak už jsem zmiňoval povedla se spousta momentů, kvůli kterým pořád snímek asi za vidění stojí. Lepší scénář by mu ale určitě prospěl...

plakát

Rick a Morty - Pickle Rick (2017) (epizoda) 

Tohle je bezesporu jedna z těch největších, nejzábavnějších a nejikoničtějších šíleností, kterou tenhle seriál přinesl.  A že má ale silnou konkurenci.  Ovšem tady ten absurdní akční nářez šlape celou dobu a během svých třiadvaceti minut nepřestává bavit. Včetně scén na terapii, i když ty samozřejmě nejsou čistý masterpiece jako zbytek epizody, pořád jsou ale nadprůměrně zábavné a celkový spád dílu jen obohacuje o zábavu z jiného soudku.