Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 239)

plakát

Mimo zákon (1986) 

Klidně bych se na Down by Law díval 5 hodin a pak řekl:"Hej, proč jste to, sakra, vypnuli?" Pak bych šel v extrémně dobré náladě do práce, vrátil bych se domů a dal si to celé znova, ale přes prostěradlo a promítačku. Večer bych si nalil víno, pustil Toma Waitse a připadal si jako v kulturním ráji. Nakonec bych si Jarmusche přidal do oblíbených režisérů. Jednak proto, že cokoliv jsem od něj viděl bylo osobité a samozřejmě výborné a jednak proto, že tak to má být. Perfektní v úplně každé částici.

plakát

Kokain (2001) 

Příliš klasického roztahaného mustru utápí i vynikající Cruzovou i pár krásných scén. Vzestup a pád popadesáté a stále téměř stejně.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Coenovci trošku jinak. V jinačí náladě, s jiným kameramenem, jinou muzikou a jiným ansámblem. A za to rozhodně velký palec hore. Funguje to i pro někoho, kdo všechny Coeny viděl padesátkrát a jejich styl žere. Chtělo se to trochu otřepat ze stereotypů a začít od nuly. Sympatický návrat k malým filmům s velkou dávkou emocí. S každou minutou lepší a působivější. Paradoxně mi nesedla akorát ta snad nejvíce coenovská scéna s Goodmanem. Ono to dorostlo. Hurá!

plakát

Na sever Severozápadní linkou (1959) 

Obávám se, že mi od Alfréda sedí opravdu jen ty vnitřní nebo spíše komornější věci. Není lepších filmů než Psycho a Okno do dvora, ale jinak se zatím topím. Jak u zdejšího Granta na poli, tak u Vertiga. Zkusím to znovu a jinde. Provaz na mě.

plakát

Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) 

Tohle není můj žánr, to je Grantův žánr. Můžu to zkoušet okecávat ze všech stran, ale jediné výstižné slovo je "milý". Hodně milý. 3,5*

plakát

Muž z oceli (2013) odpad!

Ale někde už to dno být přeci musí! Horší než Sucker Punch? Bez debaty. Ale že je Man of Steel jedna z nejhorších věcí, co jsem kdy viděl, to už chce trochu umu. U některých scén jsem si říkal, že nikdo nemůže být tak hloupej, u některých jsem zoufalostí explodoval smíchy a u některých jsem nostalgicky vzpomínal na filmy, kterým jsem dal 1 hvězdu. Dvakrát se mi rozskočil mozek a jednou spálily brambory. Kdybych se u Snyderova majstrštyku mohl alespoň prospat, ale někdo mi rval bodáky do očí a kroutil s nima. Tenhle film je mi neskutečně odpornej. Rochní se to ve všech klišé, postavy místo dialogů blejí hlínu a ze všech tvůrců úplně svítí hrdost z toho, jaký epos nám přinesli. Kdybych dneska celej večer škrabal okna u auta, připadal bych si nejen lépe, ale i epičtěji. Snyder je génius.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Jsem poměrně hrdý na to, že jsme to zvládli na jeden zátah. Krásný zážitek. Po stránce zvukové a obrazové především. A hlavně je Velká nádhera tak jinačí od zbytku produkce, že se člověk po těch 140 minutách cítí buď umučen a nebo osvěžen. Pro mě naštěstí platila varianta druhá. Ohledně filosofování a myšlenek filmu - rozhodně jsem nepobral úplně vše, co se Sorretino pokusil říct. Třeba toho Bětula pochytila víc, třeba si to pak dovysvětlíme, třeba tam ani tolik myšlenek nebylo a nebo...nebo tu zásadní myšlenku máme a pak už je to jedno. Do zvířat má Velká nádhera úžasnou náladu a mile ji předkládá divákovi, od nich zatlačí na pilu a rozhazuje ji všude kolem hlava nehlava. A nevadilo mi to. Nechám to zrát jako předchozího Sorrentina. Napoprvé za extra silné 4*.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Přiznávám, že není fér jít do čehokoliv s tím, že se mi to rozhodně líbit nebude. Jenže těžko kritizovat, co jste neviděli. Tak už jsem viděl. Jsem rád, že Dušek je svůj a to i přesto, že bychom si nejspíš vůbec nerozuměli a přeli se téměř o všem. Alespoň je Dušek nějaký. Nicméně výsledný dojem je těžko popsatelný, ale rozhodně ne úžasný. Ano, na mnoha místech jsem se pousmál, ale na mnoha místech jsem se taky zatraceně nudil. Trochu jsem doufal, že když už mě filosofie autora nechytí, tak mě alespoň rozčílí, ale nestalo se téměř nic. Jaroslav povídá a já mám pořád ten samý pocit - svět okolo je špatný, tak si pojďme étericky popovídat, já přetvořím vaše myšlenky do slov a řeknu vám, jak byste měli nebo mohli přemýšlet. A je mi jasné, že v mnohých divácích se objevilo to kouzelné "On to říká, jak to opravdu je." A na to valím oči údivem a právě z toho mám ze Čtyř dohod pořád pachuť v ústech. Svět možná je špatný, ale tohle taky moc dobré není.

plakát

Sviňák (2013) 

Oprava: Sedli si ke mně, vysvětlili mi, jak to bylo v knize a pustili znovu. Ahááá!