Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (97)

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Minimum akce, absence honiček vozy tehdejších časů ulicemi Prahy, velmi dobře vystavěné, jednotlivé případy. Skvělé obsazení nejen hlavních protagonistů. Parádní hudba. U mne úchvatná Darija Pavlovičová a milý prcek s nádhernou češtinou - Mira Štěpánová. Dvěma slovy - skvělá série.

plakát

Archiv (2020) 

Když je dobře vystavěný scénář… když herci hrají přesně to, co hrát mají. Pak pozorný divák najde cestou každý důležitý střípek, který už od samého počátku zapadá přesně tam, kde má být, u tohoto chytrého snímku. Bavil jsem se.

plakát

Rudý dědek (2020) (TV film) 

Docela zajímavý dokument, který mohl zůstat dobrým, dobovým dokumentem. Bohužel jej zazdilo těch několik novátorských vsuvek, zřejmě čerstvě objevených v prvním klipu s Karlem Gottem, v písni Zdvořilý Woody. Přímo revoluční počin, použít totéž v tomto typu tvorby.

plakát

Sia: Snowman (2020) (hudební videoklip) 

Jako vždy... posledních pět let kvalitní hudba i klip, který se mi líbil. Odkaz na YTB offiko kanál Sia... Snowman

plakát

Skleněný pokoj (2019) 

Pět dám je proto, že si dům zasloužil ucelenější dílo. Ale fakticky velmi nešťastně zjednodušené. Ukončení v roce 1968 také nebyla správná volba, doba.

plakát

Můj neznámý vojín (2018) 

Dokážu si představit, jak rozhodí obyčeného, mladého člověka odkudkoli, když je vhozen někam, kde není doma a kde ani být nechtěl. Taky už vím, k čemu slouží propaganda a lži. Historie se bude opakovat, protože to funguje... třeba zrovna na Krymu. A co dokáže dav? Staň se davem. Nech se jím vést a poznáš svoje pravé já. Máš-li svědomí, budeš se divit.

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Poslední dobou jsou v česku krimiseriály na vzestupu. A tak je z čeho vybírat. Bohužel tento jinak obsahově zajímavý počin si vybírá svoji daň a jde ke dnu... alespoň zatím. V prvních sekundách prvního dílu jsem nebyl schopen porozumět textu a jednu chvíli jsem se dokonce domníval, že neslyším i po zesílení zvuku češtinu, ale srbochorvatštinu. Po druhém dílu si dovolím tvrdit, že pokus o inovaci v tomto díle spadl až po sabotáž. Po druhém díle... nejen zvuk, ale i kamera vyvolává nepříjemné pocity... jakoby lidé v týmu tvůrců dostali za úkol vytvořit technicky nejhorší dílo co u nás bylo zatím vytvořeno. Hluchota vs slepota. A korunu tomu nasazuje téměř divadelní přednes většiny osazenstva. Že by tedy šlo o křížence filmu a divadla? Škoda. Ale abych jen nesoudil. Obsah a scénář je zatím ok. Přednesem mi doposud sedl jen Standa Majer a pan Trojan. Moc škoda.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

OMG! Tak co toto teda sakra bylo!? Hledám další odpočinkový seriálek na levej monitor jako kulisu k vážnému hraní onlinovek na pravým... a dostanu toto? Od druhého dílu jsem to hraní zapíchnul a dokoukal jsem se až do poslední epizody první řady - a to během následujícího dne. Co napsat víc? U mě jasný! A nejen víc než důstojný nástupce BG série.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Navzdory zdejším ostříleným borcům, co na tento film plivli jsem byl spokojený. A několik neokoukaných scénarístických nápadů mne v mém bodovém ocenění jen utvrdilo. Vím, nebyl to Bourne ani Hamilton... ale i tak - pěkný film.

plakát

Krajinou domova (2014) (seriál) 

Vůbec nejlepší, dokumentární počin, našich tvůrců v dnešní době... který vystihuje, krásy naší vlasti. Kdo neviděl, o hodně přišel. Za mě, dokonalé dílo. Pan Petr Krejčí, vybral oba vypravěče, moc dobře. Hlasy pana Maxiána i pana Švehlíka, sedly do díla, nad očekávání přesně.