Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

Absurdistán (2006) 

Originální název Idiocracy je pěknej a vlastně vystihuje celou pointu a poselství filmu. Co se ale týká samotného snímku, jde spíš o průměrnou americkou komedii, ve které se sem tam objeví něco navíc, ale ne zase tak moc, aby to výrazně zvýšilo kvalitu a tudíž i závěrečný hodnocení.

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

Práce to není jednoduchá, nikomu to nezávidím, svým způsobem to obdivuju, protože stát proti davu s kusem plexiskla v ruce asi není zrovna med. Některým z toho hrabe, jiní tuhle práci dělají právě proto, že jsou hráblí... Ale někdo to dělat musí a nic jinýho si ti debílci s šálama přes ksicht asi ani nezaslouží, když nejdou na fotbal fandit, ale jen dělat bordel a výtržnosti. Velkým plusem je, že se tvůrci zaměřili na psychologii postav a ne jenom na zásahy v ulicích. I tihle chlapi mají osobní životy a problémy s tím spojený, takže tady palec nahoru. P.S.: Dobrej je i odkaz na Diaz, kde sami zasahující přiznávají, že to byl masakr a velkej průser.

plakát

A co Bob? (1991) 

A co Bob? aneb jak se z psychiatra stane pacient. Musím říct, že bych se z takovýho chlapa taky zbláznil, každopádně to Bill Murray s Richardem Dreyfussem zahráli výborně. Krásně to gradovalo až do konce.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Severskej film vykračující v tarantinovských šlépějích černýho humoru, absurdity, brutality a hlavně neskutečnýho nadhledu. Obrovskej kontrast víry a víry (zní to divně, ale pochopíte), zároveň snaha ukázat, že jakmile přijdete o víru v cokoliv, ztratíte vlastně úplně všechno a už vám nic nezbude. Rozhodně doporučuju, protože to stojí za to!

plakát

Adam sucht Eva (2014) (pořad) 

Lepší než USA verze, která se jmenuje stejně, ale nahota je tam kostičkovaná nebo rozmazaná, tady z toho máte aspoň něco, ale i tak je to strašný.

plakát

Ad Astra (2019) 

Mně se to líbilo, protože to bylo takový jiný. Sice sci-fi o vesmíru, ale o ten tam vlastně ani tak nejde. Spíš to dělá takovej hezkej háv, do kterýho je zabalený pomalý rozmýšlení nad lidstvem obecně. A hlavně to přináší jednu zásadní odpověd, kterou ve filmech tohoto rázu moc nevidíme. A to, že i NE může být tou správnou odpovědí namísto ANO (nechci spoilerovat, proto spíš taková tajenka). B. Pitt je dobrej i v této zachmuřené poloze, tam asi není co vytknout. Pravdou je, že to je mín záživný než Interstellar nebo třeba Marťan, ale mně to nevadilo...

plakát

A Day To Remember: All I Want (2011) (hudební videoklip) 

Toto je moc povedený, super nápad nacpat tam všelijaký kapely z žánru, oceňuju i tu vzájemnou podporu mezi sebou, tak by to mělo vypadat všude.

plakát

Adopt a Highway (2019) 

E. Hawke se snaží, seč mu síly a herecký schopnosti stačí, ale on je vlastně jedna z mála věcí, která je na tomhle filmu dobrá. Že vám po dvaceti letech ve vězení ujede vlak a na spoustu věcí čumíte s nechápavým výrazem, to tak beze sporu je. Nicméně pokud se tam nechci znovu vrátit, chovám se slušně, zodpovědně a v rámci mezí zákona. Ale ne, tady náš hrdina najde mimino v kontejneru a nejde s ním na policii, do nemocnice nebo kamkoliv, ale prostě si ho nechá. A i když si na netu najde, že se jedná o zločin (protože sám od sebe to asi neví), stejně nic neudělá! Jakože "whaaaat"?!?! Pak se to teda řeší dál, nechci spoilerovat, on sedne na bus a jede. Po cestě potká naprosto nemožnou a totálně otravnou blondýnu, se kterou kdybych měl cestovat v autobusu, tak radši vystoupím a půjdu pěšky. To bych nedal! Snaží se to být milý až pohádkový, nicméně obrovskej kus reality a racionálního uvažování to nechalo někde bokem a je to znát.

plakát

Adú (2020) 

Celkem zajímavej pohled na aktuální téma, kdy sledujeme především osud malýho kluka a jeho cestu za lepším světem. Mimochodem jeho hereckej výkon (Moustapha Oumarou) je výbornej, naprostá přirozenost, která tomu přidává hodnotu. Nicméně hlavním problémem je nastavení filmu, kdy (když to hodně zobecním) takřka všichni "bílí" jsou darebáci, zatímco ti uprchlíci jsou vlastně hodní a v životě mají smůlu. Chvílema se na tohle tlačí moc, stejně jako na city, aby divák vymáčkl slzu. A to je škoda...

plakát

Aeon Flux (2005) 

Mix Matrixu, Equilibria a 1984, tzn. nic nového pod sluncem.