Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

Noční zvířata (2016) 

J. Gyllenhaal si poslední dobou vybírá celkem náročný témata a filmy, ani tady tomu není jinak. Celkem chytře vystavenej snímek o tom, jak si zhýčkaná panička čte román od svýho bývalýho a psychicky se totálně rozkládá, protože v tom vidí odkazy na svou minulost (resp. rozchod s hlavním hrdinou). Je to zajímavej nápad, kdy se střídá vyprávění z románu a potom z reálu, zatímco teda musím upřímně říct, že ten románovej je mnohem lepší a zajímavější. Ale to je záměr, protože tvůrcům šlo (podle mýho) ukázat na jistou prázdnotu a nudnost bohatýrů. Výborný herecký výkony J. Gyllenhaala a detektiva M. Shannona drží film nahoře, nebýt toho, nechal bych asi hodnocení na třech hvězdách.

plakát

Útok z hlubin (1999) 

Je to naprostá hrůza.. bral bych to jako slušný, kdyby to byla parodie. Ale toto je prostě příšerný, kdy fakt chvílema divák nemůže ani tušit, co si o tom má myslet. Je to tupý jak poleno, spousta scén je fakt vycucaných z prstu (asi jako když se mluví o tom, že žraloci jsou přerostlí a mají cca 4 tuny, a pak vidíte, jak žralok v klidečku v útrobách propluje úzkýma dveřma atd.). Ne, fakt to za to nestojí... ani trochu.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Není nic horšího, než vybrat jako hlavního hrdinu hubenýho, šišlajícího homodebílka, kterej nejí maso, jde dobrovolně do armády, ale odmítá se jen dotknout zbraně (tzn. nikoliv vystřelit, ale vůbec ji chytit do ruky - "A když tě napadnou, co uděláš, umlátíš je Biblí?!"). A ačkoliv je to podle skutečných událostí a válečných hrdinů, je to prostě blbý, nemůžu si pomoct. První víc jak hodina je čistokrevný zlo, kde jsem vůbec nechápal, že to mohl točit M. Gibson. Už po 30 minutách jsem to chtěl vypnout, jaká to byla nuda! Pak ale přijde na řadu válečná vřava, kde je vidět, že M. Gibson si je naprosto jistej v kramflecích. Akce je dokonalá, drsná, hnusná, vzduchem lítá hlína, ruce, nohy, cáká krev atd., prostě válka se vším všudy. Za to dávám ty dvě hvězdy, tam jsou naprosto zasloužený. Tzn. kdyby se to zkrátilo o úvodních cca 75min (ano, zní to hrozně, já vím), byl by to velice slušnej válečnej film. Ale pozdě bycha honiti...

plakát

Zrádce mezi námi (2016) 

Na začátku vidíte zápletku, pak se začnete seznamovat s postavama a nastíní se linie příběhu, kam se bude film ubírat. No a tohle trvá cca 40min a je to asi ta nejzajímavější část filmu. Bohužel potom se z toho stane neskutečná nuda, která nebaví a táhne se. Navíc když si uvědomíte, jak úplně blbým způsobem celej příběh vznikl (na dovolené potká týpek mafiána, kterej mu po dvou večírcích dá do ruky flashku s nějakýma datama, aby převezl do Anglie, no a ten tupec si to samozřějmě v pohodě vezme, protože je hrozně hodnej a blbej... stačí!), je to fakt na pováženou. No, nebudu tady už dál rozumovat, nicméně snímek doporučit rozhodně nemůžu.

plakát

Proč právě on? (2016) 

Je to komedie, hraje tam J. Franco a produkuje to B. Stiller. Z toho nemůže vylézt nic jinýho než pořádná šílenost a úleťárna podložená pořádnýma sprosťárnama. A taky to tak je samozřejmě, ale naštěstí v dobrým slova smyslu. Po dlouhé době jsem se opravdu bavil a smál u komedie, protože většinou ten vtip přechází v trapnost. Tady se to ale drží velice dobře. Role všem sedí, suchej a přísnej výraz B. Cranstona je k nezaplacení. No a do toho se objeví i zajímavý a vtipný odkazy (např. Růžový panter, E. Musk). Já jsem se fakt bavil, a to jsem v podstatě nevěděl, do čeho jdu. U mě teda rozhodně dobrý...

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Zatím hodnotím po první sérii, takže se časem možná bude hodnocení měnit, ale jinak musím říct, že to není vůbec taková pecka, jakou jsem si představoval. Už jenom kvůli tomu hodnocení tady. Samozřejmě se nabízí srovnání s Boardwalk Empire, který zůstává podle mě nepřekonaný, protože tam to byla mafiánská tvrďárna, kde se s tím nepárali. A když bylo potřeba uklidit svinčík, dělo se to bez rozpaků a klidně s pořádnou dávkou gangsterské brutality. Naopak toto je taková mafiánská romance, kde vedle hodně povedené výpravy a správně špinavýho prostředí industriální části města vidíte milostný zápletky nejednoho mafiána. A ty samozřejmě ovlivňujou děj (dokonce dost zásadně). A když k tomu přičtu tu komediální snahu o přestřelku v posledním díle první série, nemůžu jinak, než hodit do placu "průměrný" tři hvězdy. Ani nemůžu říct, že bych se na další sérii nějak těšil. EDIT 4.2.2017 Po 2. a 3. sérii nechávám hodnocení tam, kde je. Občas se sice přiostřilo, ale jinak to pořád jede stylem "přijde osudová žena, která ovlivní děj, pak přijde jiná a zase můžete čekat problémy atd.". Navíc se tam občas objevujou docela nesmysly v chování postav, když to srovnáte s jejich působením v první sérii, jako by jim tady hráblo. Takže sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu... a jelikož jsou kvůli velké oblíbenosti slíbený další dvě série, kvalita (a hodnocení) asi zůstanou stejný. EDIT 21.12.2017 Po 4. sérii hodnocení zvedám a tvrdím, že tohle byla pořádná nálož! Tvůrci do toho hrábli neuvěřitelným způsobem, zápletka se přiostřuje, záporák je vybranej excelentně a nezbývá než dodat, že tenhle seriál si svoje místo na slunci rozhodně najde... EDIT 12.10.2019 Pátá série za náma a má to grády. Jako plus vidím i určitou obrazovou změnu (kamera, záběry, vystavění scény) - občas dostáváme záběry inspirovaný Trierem, troufám si říct. Navíc celá zápletka a vyostření situace, určitej historickej postup v ději, to všechno je jen plus a seriálu to přidává. Za mě spokojenost.

plakát

Lemmy Forever (2010) 

Vůbec bych se nedivil, kdyby slovní spojení "sex, drogy a rock'n'roll" vzniklo podle tohoto pekelníka. To nebyla žádná póza a stylizace, on tak prostě žil a vůbec se s tím nesral. Cigáro v hubě, lahev Jacka v ruce, naboostrovanej zvuk u basy(!) a mikrofon vysoko - naprosto typický znaky Lemmyho, kterej svojí tvorbou ovlivnil takřka celou metalovou scénu (ve své době pochopitelně). V dokumentu potěší víc momentů, od těch vtipných zážitků z turné až po jeho zájem a znalost vojenské techniky (zmínka naší vlasti). A když vidíte, s jakou pokorou s ním mluví členové Metallicy, běhá skoro mráz po zádech. Taková persóna to byla... a vlastně furt bude, tak si ho budeme pamatovat navždy. P.S.: "I see it in your eyes, take one look and die, the only thing you see, you know it's gonna be the Ace Of Spades!"

plakát

Příchozí (2016) 

Já úplně nevím, co si o tom filmu mám myslet, i když si troufám říct, že jsem ho pochopil správně. Těžko to jde bez spoilerů vysvětlovat, ale natočit to tímhle "převráceným stylem" je určitě zajímavost, která filmu dává punc neotřelosti. Pak teda ještě nápady ohledně komunikace a pochopení jazyka, to se mně líbilo hodně. Na druhou stranu musím uznat, že tempo je takový vlažný, a to jsem teda rozhodně akci nečekal. Chvílema máte pocit, že by se mělo něco stát a ono jakoby nic, těžko říct, možná to byl záměr. Tzn. mám z toho rozporuplný pocity, který převládají i den po. A tak si říkám, že dám o jednu hvězdu navíc právě za ty zajímavý nápady, ale to zpracování to tak nějak brzdí, tzn. 3,5/5*... tak nějak bych to viděl.

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

Kamenem úrazu ani tak není to, že je to o dětech pro děti a rodiny a je to celý ťuťu ňuňu roztomilý. Blbý na tom je ta skutečnost, že to má hodinu a půl a přitom má divák pocit, že to vůbec neutíká. Nemá to spád, po hodině už jsem se díval na hodinky, protože jsem měl pocit, že to trvá věčnost, a přitom ještě 30 minut zbývalo. A to je špatně. Děti se asi nudit nebudou, z těch velkých očí a barevných postaviček budou nejspíš nadšený. Plus dávám hlavně za vtípky s vlkama, to bylo hodně povedený a v rámci filmu to bylo jakýmsi osvěžením.

plakát

Brána temnoty (2015) 

Byla to celkem nuda.. stojí to na pomezí thrilleru a hororu s tím, že se tam vlastně objeví pár nepříjemných lekaček (tzn. strašidelná ani tak není atmosféra, to se tvůrcům nepodařilo vystavět). N. Cage tentokrát herecky není zase tak topornej, docela si odpouští ty svoje pohledy s pokrčeným čelem. Nicméně po chvilce člověk zjistí, že se tam nic moc neděje a vůbec nejhorší na tom je, že jsou tam některý dějový linky a indície, který jsou nakonec nevyužitý (záběry z kamery, vyšetřování detektiva) - film prostě skončí a toto všechno tam bylo úplně zbytečně. Mohlo to být teda o dost kratší tím pádem.