Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené seriály (10)

Californication

Californication (2007)

Nikdy bych nevěřil, že se bude D. Duchovny hodit do takovýho seriálu. A on tam přitom sedí jak prdel na hrnec!!! Je to seriál, kde se objeví snad všechny životní situace od těch komických a ironických až po ty opravdu smutný a bolestivý. Snad se to časem něčím nepokazí, ale zatím to nemá v podstatě žádnou chybu. EDIT: Po šesti sériích musím konstatovat, že si to neustále drží vynikající úroveň a celkově to začíná přecházet z toho komediálního nádechu do dramatických scén. Ne, že by tam už nebylo nic vtipnýho, ale víc a víc si to nachází různý životní situace, který jsou spíš laděný vážně. Popravdě jsem zvědavej, jestli tenhle seriál skončí dobře... já jsem přesvědčenej o tom, že ne. EDIT 2.7.2014 - Tak a je to za náma... Hank Moody odešel se vztyčenou hlavou a důstojným koncem, přestože možná budou někteří nespokojení, protože si představovali jinej konec (to já sice taky, ale s tímto zakončením jsem problém neměl). Uprímně oceňuju, že se tvůrci nenechali zlákat úspěchem a dál to nenatahovali - už poslední série ztrácela dech a bylo vidět, že se malinko začíná vařit z vody (krom toho se nepovedl casting v čele s Levonem!). Jinak i po finálních titulcích můžu spokejeně říct, že se jedná o jeden z nejlepších seriálů, jaký jsem kdy viděl. Není tady potřeba radikálně snižovat hodnocení po poslední sérii (viz Dexter), naopak si to udrželo tu nejvyšší úroveň v podstatě po celou dobu (viz Breaking Bad). Ano, někomu se nemusí tenhle styl humoru a vyprávění zamlouvat, ale tak předpokládám, že takovej člověk se ani k poslednímu dílu nepropracoval. Hanku, budeš mně (nám) chybět! ;)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Naprosto neuvěřitelnej seriál s hlavním "antihrdinou" a jeho ujetým a hlavně sjetým pobočníkem. Výborný zpracování neokoukanýho tématu, kde se člověk nenudí. Spojení kriminálky, dramatu a taky občasné komedie se tady povedlo na plné čáře a mně nezbývá, než hodnotit prozatím plným počtem, kterej si tahle zvláštní věc zaslouží. Tleskám! EDIT: Po 4 sériích se klaním ještě víc! Dokonalá proměna hlavní(ch) postav(y). Rozhodně to má stoupavou tendenci... aneb “A guy opens his door and gets shot, and you think that of me? No. I am the one who knocks.” EDIT 30.9.2013: Ze všech seriálů, co jsem zatím viděl a který jsou už ukončený, je tohle absolutní TOP. Byl to nářez od začátku do konce a tady můžu zatím poprvé říct, že nelituju těch 5-6 let sledování, protože laťka byla nastavená vysoko a držela se tam celou dobu. Výkyvy byly minimální, a když se objevily, přišlo po tom něco naprosto monstrózního, co přebilo všechno ostatní. Smekám před celým tvůrčím týmem, hercema a všema, kdo se na tom podíleli. A taky díky bohu (nebo komu?!) nepřišel na konec dementní závěr, jak se bohužel u podobných dlouhotrvajících seriálů stává. Děkuji, užil jsem si to, jsem rád, že to dopadlo celý takhle skvěle a zároveň je mně líto, že už je po všem...

Narcos

Narcos (2015)

Tak jo, konečně jsem se na tu první sérii dodíval. A bylo to super, protože se jedná o neokoukaný téma a téměř bezednou studnici možností danou tamním prostředím. Je ale třeba říct, že pokud příběh a situaci kolem Pabla Escobara aspoň trochu znáte, má to dvě strany mince. 1. Výhoda - máte díky tomu přehled, co a proč se děje, na koho kde měl vlivy, proč to dělal tak nebo tak, prostě znáte spojitosti. 2. Nevýhoda - víte, jak to celý dopadne, takže přicházíte o některý momenty překvapení. Nicméně jako celek to působí velice dobře - je to drsný, nekompromisní, chvílema až šílený (propašovali jsme 200 tun koksu, pohodička), ale hledíte na to s jakýmsi úžasem, možná až obdivem, i když víte, že ten člověk byl vlasně padouch nejvyšší. Ale jednu věc tomu přece jenom vytknu - má to dvě roviny - gangsterskou a policejní. Gangsterská je skvělá, záživná a zajímavá, ta policejní je spíš nudná, s nesympatickýma postavama. A protože víme, jak to má celý dopadnout, čekáte celou sérii, kdy to přijde, kdy se něco stane. Nicméně tady tvůrci asi úplně nevěděli, jak ten konec uchopit, proto jsou poslední dva díly takový nějaký uspěchaný, prostě hrrr a už jsme v téhle situaci. Takže teď vlastně čekám, co předvedou v sérii druhé, a podle toho se rozhodnu, jestli nechám 5*, nebo to posunu o hvězdu níž. P.S.: "Ve Spojených státech mafie nechá zmizet svědky, aby nemohli u soudu vypovídat. V Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud." EDIT 26.9.2016: Po druhé sérii smekám a řadím tenhle seriál mezi nejlepší, co jsem kdy viděl. Propojení s dobovýma fotkama a videama je vynikající, má to neskutečný koule a graduje to a graduje. Osobně si myslím, že v tuto chvíli by měl seriál skončit, a pokud je zájem o nějaký pokračování, tak jedině jako spin-off. Nicméně je to fakt neskutečná podíváná, kterou můžu jenom doporučit. P.S.: "Plata o Plomo!" EDIT 23.10.2017 Třetí série je jasnej odklon od původní linky, což má pochopitelně logiku. Na scénu přichází nový kartely, který přebírají otěže a jedou dál. Nicméně agent Peňa nemá slitování a šlape jim tvrdě na paty. Je to napínavý, k novým postavám si nějakej vztah divák najde, i když už to není stejně silný jako u Pabla (podle mě teda!). I přesto ale nechávám hodnocení maximální, kvalita tam pořád je. Navíc je potřeba si uvědomit, že to je inspirovaný skutečností, což je teda dost velkej mazec!

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

První série skončila a já mám pocit, že to bylo jako jeden dlouhej a hlavně hodně povedenej film. Výprava tohoto seriálu je neskutečná (dobová vozidla, kostýmy, celé prostředí - prostě paráda), herci jsou dobře vybraní a hlavně celý je to tak neskutečně chladný (v tom nejlepším slova smyslu), jak jenom mohli mafiáni a jim podobní borci v té době být. Jsem hodně zvědavej, jak to bude dál (první serie totiž většinou bývají nejlíp hodnocený), doufám, že si to laťku udrží! EDIT 21.12.2013 - po 4 sériích naprosto bez problému, kvalitu si to uchovává pořád, tvůrci nemají problém s tím odstranit nějakou tu postavu, prostě lusknutím prstu nastane nečekanej obrat a zůstanete jen civět s otevřenou hubou. A takhle to má být! EDIT: Přestože poslední série měla nejvíc slabin ze všech, hodnocení nesnížím, protože to stále patří mezi TOP 3 seriály, který jsem viděl a už skončily. Děkuju a klaním se tvůrcům i hercům, kteří se na tom podíleli, protože to bylo 5 let mýho života (tenhle trend je fakt děsivej!), ale stálo to za to...

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Zatím tomu dávám 4*, ale tak nějak předpokládám, že to s druhou sérií vystřelí na jasných 5 hvězd, o kterých nebudu pochybovat. Výborný politický drama, který celkem nezvykle využívá naraci hlavního hrdiny, jenž v průběhu scén vystupuje mimo děj a stává se vševědoucím vypravěčem. Toto působí velice dobře a v tu chvíli přímo cítíte tu největší podlost a intrikánství, který je v seriálu nabídnuto. K. Spacey svou roli zvládá dokonale, výborně mu to sedí a potvrzuje zde svoje kvality. Zatím si tam ale i přes chválu nechám hvězdičkovou rezervu... EDIT 24.2.2014: Po druhé sérii jednoznačně zvedám hodnocení na maximum. Seriál začal nenápadně, ale postupem času graduje a graduje, stejně jako se z F. Underwooda (kterej nosí manžetový knoflíky se svýma iniciálama a zároveň příznačnou zkratkou F.U.) stává vlk. Beránek je holt pryč a je potřeba vycenit zuby, ať to stojí, co to stojí, abyste dosáhli svýho. EDIT 15.3.2015: Třetí série je jiná.. ne špatná, ani lepší, ale prostě jiná. Teď záleží, jak na to bude kdo nahlížet, protože seriál začíná víc odrážet realitu, politický machinace jsou o něčem jiným, ale každopádně herecký výkony K. Spaceyho a R. Wright jsou špičkový. Na tom to celý stojí... EDIT 29.4.2016: Po čtvrté sérii je plnej počet naprosto potvrzenej. Je to nářez, atmosféra se dá krájet, tvůrci se v tom neplácají, má to hlavu a patu. Jestli třetí séria byla jen takovej laxnější most k dalšímu ději, tak tady jsme dostali těžkotonážní kalibr! EDIT 6.7.2017: V páté sérii už jedou intriky a zákulisní boje na plný obrátky, takže divák chvílema téměř netuší, kdo je s kým, anebo proti komu, nicméně všechno jsou to promyšlený tahy vedoucí k dost nečekanýmu závěru. Laťka je pekelně vysoko! EDIT 2.12.2018 Hodnocení seriálu nechám na maximu pod podmínkou, že absolutně odhlídnu od této poslední a hodně nepovedené série. Ať už si o kauze K. Spaceyho můžeme myslet cokoliv, jeho odchod (vyhazov) ze seriálu je naprostým pohřbením vynikající podívané. Jeho seriálová žena nemá na to, aby udržela kvalitu tak vysoko, byť se snaží sebevíc. A co považuju za hrozný, je snaha tvůrců se přizbůsobit dnešnímu metoo trendu. Např. Claire neustále opakuje, že to, co říkal doposud její manžel, byla lež, bylo to špatný a až teď ona teprve přichází s tím "dobrým a správným". Celkově do popředí najednou vystupují ženský postavy, který předtím takovou sílu (v rámci narace) neměly, stejně tak se najednou do seriálu připlete mateřství. Hodně se tady v tom tlačí na pilu a dojem z předchozího počinu je ten tam. Je to naprostej plivanec do ksichtu všem fanouškům seriálu, a to je ta hlavní a zásadní chyba, která se stala.

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Aaaa tak tahle partička z CI5 u mě vyhrává na plné čáře! Prostě Boddie s Doylem a pan Cowley to jsou detektivové jak má být. A ten jejich krásnej Ford, kterým jezdili chytat zločince a řešit případy, o tom snad ani nemusím mluvit.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Budu opakovat věty, které tady už zazněly, ale je to tak. První série je jednoznačně vynikající, úžasná a povedená. Tolik napětí a vzrušujících momentů, dobře napsaných charakterů a skvěle vybraných herců se vidí jen málokde. Byl bych moc rád, kdyby si seriál udržel to nejvyšší hodnocení až do konce, ale bohužel (jak už to tak bývá) s dalšími sériemi to bylo jak na horské dráze. Skok dolů z první na druhou byl dost velký, ve třetí se to trochu napravilo drsným prostředím věznice Sona. Čtvrtá várka dílů byla tak půl napůl. Některé byly hodně dobré, jiné brousily do žánru telenovel. Škoda... Ale aspoň, že ten konec nebyl úplně tak sladkej, jak mohl teoreticky být. Na vězně z Fox River budu vzpomínat velice rád, nejvíc asi na padoucha T-Baga :) No a agent Mahone, který si vyzkoušel jak roli federálního agenta, tak i vězně a běžence, stojí v podstatě na stejném stupínku. Jsem za ty 4 roky opravdu rád!

Banshee

Banshee (2013)

Po první sérii musím říct, že je to dost v pohodě. Ano, viděl jsem lepší seriály, na druhou stranu existujou mnohem větší kraviny. Navíc je to víceméně můj obíbenej žánr, takže si nemůžu nějak zásadně stěžovat. Jo, jsou tam občas trochu takový divočiny (teď myslím z filmařskýho hlediska, ne ty erotický scény), ale to se dá celkem přejít. Aspoň zatím.. uvidíme, jak to bude pokračovat. EDIT 6.9.2015: Ale jo, po dvou sezónách si to tak nějak drží pořád tu stejnou laťku. Sice si nejsem jistej, jestli se to nestane stereotypním (náběh tam trochu je), ale to se necháme překvapit. EDIT 11.9.2015: Třetí série už je trochu stylem nahoru-dolů a co mě úplně nejvíc utvrdilo ve snížení hodnocení je poslední díl, kterej by měl být vlastně nejvíc nadupanej - nechci spoilerovat, ale těch "náhod" a hloupostí sem tvůrci narvali fakt zbytečně moc. Navíc se vždycky musí něco posrat (jakkoliv), aby vůbec byla zápletka. Hmm hm.. EDIT 21.5.2016: Poslední díl je za náma a já zvedám hodnocení na konečný 4*. Je dobře, že seriál skončil zavčasu a nenatahovali to nějak nesmyslně. 4. séria šla příběhově nahoru, tvůrci se nebáli do toho hrábnou už od začátku a dělali dost zásadní záseky, který by divák normálně nečekal. A poslední díl, to byla jen třešnička na dortu - nejlepší z celé série. Došlo k všelijakým zúčtováním všude možně (nechci nic prozrazovat), někdo možná spokojenej úplně nebude, já jsem. :) P.S.: Jen jedna věc mě u hlavního hrdiny pořád ale vrtá hlavou, sakra!

Temný případ

Temný případ (2014)

Předně je potřeba říct, že hodnocení první série mají na svědomí především hlavní dva protagonisté - M. McConaughey a W. Harrelson. O tom není pochyb, v podstatě se celou dobu předhání, kdo že bude lepší a přidá další želízko do ohně. Role jim neskutečně sedí a je to znát. Další devízou jsou pak dialogy, protože těch je v seriálu opravdu hodně a víc než na nějakou akci se připravte na pořádný konverzace a pomalý tempo. Někdy možná zbytečně moc vláčný, ale že bych se u toho vyloženě nudil, to se říct nedá. Celý je to navíc natočený tak nějak temně a pochmurně, až to s tím tempem začne na diváka dolíhat. A to je vlastně dobře, atmosféra je důležitá. No, teď je otázka, jak se poperou tvůrci s druhou sérií, která má být s jiným příběhem (případem) a taky novýma hercema - laťka je nastavená dost vysoko, takže bacha na to. EDIT 13.8.2015 Po shlídnutí druhý série nechávám 4*, a to jen proto, že ve srovnání je první za plnej počet, zatímco druhá za 3*. A nezachránil to ani skvělej C. Farrell. EDIT 28.2.2019 Po třetí sérii sice nechávám hodnocení, ale pořád platí, že první série byla nejlepší. Tady jsem měl pocit, že se až moc zbytečně skáče mezi třema časovýma rovinama, navíc si nejsem úplně jistej, jestli ten závěr byl vlastně dobrej, nebo ne. A protože nad tím takhle přemýšlím, je jasný, že mě to neusadilo do křesla, což je pochopitelně škoda.