Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Od pilotu do finále naprosto dokonalý počin. Nemám slov. "How's life?" - "Fine. How's death?"

Pozůstalí

Pozůstalí (2014)

Totální psycho-sociální mind-fuck záležítost. A ten konec! A ten Justin!

Akta X

Akta X (1993)

Devět let ryzího televizního kumštu! Asi proto, že mě Akta provázela od útlého mládí a byla absolutní modlou, mi nedělalo problém odpustit jim s lety mírně ustupující tempo a řadu ne docela šikovných kompromisů. V každém případě se mi málo který seriál takto zaryl pod kůži a rozhodně zůstane napořád na čestném místě v mém žebříčku .. a také na poličce v podobě 59ti DVD :-)

Will a Grace

Will a Grace (1998)

Naprosto geniální sitcom, který mě provází už léta. Znám jej takřka zpaměti, nikdy neselže spravit mi náladu ... a zkrátka na něj nedám dopustit. Dialogy jsou napsané opravdu mistrně a často by se daly vytesávat. Ve smršti přesně mířených vtipů nechybí lechtivé gay narážky, aktuální odkazy na současnou pop-kulturu, trocha módní policie, nespočet krkolomných slovních obratů a gramatických hříček ... k tomu klasické situační gagy ... vše namíchané s chirurgickou přesností pro kvalitní masáž bránice. Všem kdo vládnou pokročilou angličtinou a jsou ochotni dát W&G šanci ... vřele doporučuji.

Black Books

Black Books (2000)

"Which one of you bitches wants to dance?"

Mighty Boosh

Mighty Boosh (2004)

Zvířátka, potvůrky, písničky, mluvící měsíček .. prostě takové Studio Kamarád pro .. pro koho vlastně? .. kuc kuc .. No asi záleží na stavu. Ale když se sejde ta správná partička a náladička, Mighty Boosh nemá chybu :)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Dle mých vlastních poznatků je Monty Pythonův Létající cirkus lepší, než sex .. nebo je to přinejmenším plichta. Rozhodně nedoporučuji provozovat obojí současně.

Joseph Campbell a Síla mýtu

Joseph Campbell a Síla mýtu (1988)

K tomuto zapomenutému pokladu mě nedávno přivedla recenze Toma Robbinse (uvedená ve sbírce Wild Ducks Flying Backward) a jsem mu za ni neskonale vděčen, stejně jako za veškerou jeho geniální prózu.  Campbell je charizmatický a zanícený vypravěč a o výstupech svého letitého bádání zde hovoří s odzbrojující lehkostí moudrého guru. Každé z témat, o kterých je řeč, se přímo i nepřímo dotýká našeho každodenního života a svým způsobem napovídá, jakou cestou se vydat či nevydat pro jeho smysluplné naplnění - jako ostatně každý mýtus. Dílo Josepha Cambella si teď na tento popud postupně nastudovávám a získávám dojem, že kdybychom každý aspoň na chvíli spatřili svět jeho očima, s jeho pokorným smyslem pro odstup a nadhled při hledání souvislostí, náš svět by byl o tolik lepším místem. Proto Sílu mýtu vřele doporučuji.