Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 053)

plakát

Bakaláři - Večeře (1974) (epizoda) 

Tomuto příběhu ne že by chyběl dějový oblouk, on obsahuje přímo brutální subžánrový zlom, kdy se z komediální frašky první poloviny dostaneme bez přípravy do závěrečného rodinného dramatu, které ovšem funguje mnohem méně, než ona vtipná část. Tu bych si uměl představit daleko obsáhlejší, bavilo by mě sledovat, jak vychcaná Stella s Čestmírem obcházejí široké příbuzenstvo a neomaleně vyžírají jejich zásoby. Jenže uvědomělej synátor nedal této hypotetické zábavě nejmenší šanci.

plakát

Panenka z vltavské tůně (1976) (TV film) 

Chvílemi to sice připomíná variantu pořadu V Praze bejvávalo blaze (třeba úvodních pět minut), ale většinou to pohádka je. A hlavně jedna z těch lepších.

plakát

Honza a tři zakleté princezny (1984) (TV film) 

Je to spíš na tři hvězdy, ale z čistě osobních důvodů musím jednu přihodit. I když tam nejsou mráčky.

plakát

Bakaláři - Dítě (1976) (epizoda) 

To zase byla emotivní nálož. Štěpánková se pro tyhle role narodila, Menšíka nám může závidět celý svět. Aneb jak dal montér se srdcem za morální vyučenou přelétavé a dobrého bidla si nevážící učitelce. Rozumíš, učitelka, ale naprosto nepoučitelná.

plakát

Bakaláři - Doktor a bubeník (1986) (epizoda) 

Naprostá bomba! Nesmírně sofistikovaný příběh, kde voiceover hlavního hrdiny pronáší jedno filozofické moudro za druhým. Jak praví buddhistické učení, teprve bolest probudí duši. A tak zde máme potěšení sledovat očistec a nirvánu jednoho obyčejného bubeníka a jeho story, která baví vtipem, chytrostí i mistrným dramatickým obloukem. Samozřejmě kecám, je to peachovina z nejposlednější bakalářské cely, která měla být před světem navždy uzamčena, leč nějakým nedopatřením unikla na světlo boží. Jedna hvězda za Sováka, jenž celou situaci vystihl hláškou: "Nudíš, bubeníku, NUDÍŠ!"

plakát

Bakaláři - Svatba (1975) (epizoda) 

V tomto příběhu jsme nuceni nesnesitelně dlouho sledovat ožralého Hartla, jak jde vratkým krokem chodbou, opírá se o zeď, pokračuje chodbou, hledá klíče, otvírá si dveře, jde, věší kabát (nepodaří se), pokračuje bytem, opírá se o nábytek, pokračuje bytem, vrazí do dveří, potácí se na hajzl, myje se, potácí se z hajzlu, zastaví se (protože mu je blbě), až nakonec padne na postel a tím vysvobodí sebe i diváka. Celá tato anabáze trvá zabijácké tři minuty, tedy zhruba 20% celé stopáže. A jinak to stojí taky za hovno.

plakát

Bakaláři - Koně (1979) (epizoda) 

Je třeba zabít Sekala...normalizační verze s koňmi.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Je strašně fajn, když někdo pochopí, že moderátora mají dělat lidé s přirozeným smyslem pro hláškování. Sokol takový je, navíc v porotě Kohák, to už je jistota tuplovaná (a jeho Pavarotti byl bezkonkurenční!). Stejně tak samotný námět není zcela stupidní, účinkující musí podat nějaký výkon a ne pouze krákat nesmysly, a pokud si odmyslíme povinné komerční stupidity, jako placené publikum, skandující na každou peachovinu, dá se to v pohodě ustát.

plakát

Bakaláři - Vokno (1982) (epizoda) 

Není to úplně velká zábava, ale Navrátil mě prostě baví a navíc se zde objevuje mladá verze Babuly z Hospody.

plakát

Bakaláři - Džínsy (1984) (epizoda) 

Navrátil chce spáchat nevěru, jenže boží mlýny maj pohotovost a semelou ho jako maso na sekanou. A bez zásunu.