Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Oblíbené filmy (6)

Pokémon: První film

Pokémon: První film (1998)

V centru stojí první geneticky vytvořený pokémon Mewtwo. Krátce po procitnutí zničí celou laboratoř, dostane se do spárů Rakeťáků ale i od nich unikne. Zrazen lidmi se rozhodne je spolu s jejich pokémony vyhladit a nastolit vládu klonů. Ash Ketchum je jediný, kdo ho může zastavit. Příběh má jednoduchou linii, ale s notně temnějším nádechem než jak tomu bylo u pozdějších filmů. Lidé i pokémoni zemřou přímo před divákem (a teď nemyslím Ashe). Mewtwo je tak první, a možná stále jediný, který zabil lidi (a nejsou oživeni). Jeho motivace proudí ze zrady a touhy mít domov, místo kde by nebyl „ten jiný“. Vedle varování ohledně genetických pokusů, je hledání domova a sama sebe tématem, který provází celý film. Mewtwova nejslavnější slova: „Okolnosti jejich zrození nebyly důležité. Jde o to, co každý z nich udělá s darem života, kterého se mu dostalo.“ ve mně stále rezonují a jsou poplatná jakékoliv době. Animace je v pohodě. Je poznat, že film neměl kdo ví jak velký rozpočet. Je typicky japonská se vším co v té době bylo aktuálně používáno. Dabing jsem viděla český, anglický a později japonský. A anglický musím tentokrát vyzdvihnout. Japonský nijak nevysvětlil proč a jak Ash obživl. Prostě se to stalo. Mew nebyl zdaleka tak roztomilý ani hodný. V podstatě řekl Mewtwoovi že on a jeho kloni „nemají právo na život“. Existuje také asi 20 minut vystřiženého obsahu z anglické/mezinárodní verze, který ukazuje Mewtwoovo dětství. Divák mu tak mohl lépe porozumět. Hodnocení 7/10 Pokud odhlédnete od pokémonů, najdete silné poselství.

Ježek Sonic

Ježek Sonic (2020)

Modrý ježek Sonic by žil šťastně se svojí opatrovnicí Longclaw, kdyby neměl super rychlost a moc, po které touží banda ježur. Osud i jeho zbrklost ho přivedou na planetu Zemi, kde žije v exilu a utajení. Ale i to skončí, když na sebe strhne pozornost armády a Dr. Robotnika. Sonica mám ráda, takže tato recenze nebude plně nezaujatá. Film se odehrává hlavně na zemi a soustředí se na vznik rivality mezi Dr. Robotnikem a Sonicem. Berte to jako prerequel a Sonic 1 hru dohromady. Sonicovi, trochu nedobrovolně, pomůže policista Tom (který se krásně špičkuje s Dr. Robotnikem) a vezme ho do San Franciska, kam Sonic omylem hodil své teleportační kroužky. Centrem filmu je tak nejen rostoucí přátelství s Tomem a útěk před Dr. Robnitkem, ale i road-trip buddy film. To částečně může působit nudně, ale Sonic a jeho zbrklost zajistí dost pohybu. Film je spíš dobrodružná komedie než akční film, ale akční scény rozhodně mají šmrnc a jsou rychlé. Ve filmu je několik popových písniček a titulková je na míru ušitá filmu. Absenci Crush 40 jsem nevnímala jako mínus, ale ráda je v budoucnu uvidím. Mnohdy se mluví o skvělém výkonu Jima Carreyho, Bena Swartze (Sonic), či James Mardsena (Tom), ale málokdo zmíní Lee Majdoub (Agent Stone), který dodal své postavě jiskru a život. Navíc má s Robotnikem nescriptovou scénu (low-five), kterou zvládl na výbornou. I vedlejší postavy jako Maddie, Rachel nebo Wade mají své momenty na které lidi rádi vzpomínají. Co filmu chybí do „Sonicovského stylu“ vyvažuje nejen desítkami Easter Eggů a odkazů nejen na Sonicovi hry. Hledači pokladů si tak přijdou na své. Ve filmu se objeví i několik menších i větších nelogičností, ale příběh to na kusy netrhá. Ve vystřižených scénách se dá nalézt i odůvodnění pro některé. Hodnocení 9/10 Film není hard-core pro fandy a tak i nefandové Sonic najdou film na který se dá koukat i opakovaně.

Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2 (2022)

Ježek Sonic 2 je rozhodně film, který se bude líbit jak fandům her tak jedničky ale i lidem obecně. Staví na pevných základech z jedničky a svět obohacuje o ještě šílenějšího Robotnika aka Eggmana, naštvanou ježuru Knucklese a vynalézavého, ale bojácného Tailse. Každý z nových hrdinů dostane svůj malý arc a důvody pro svá rozhodnutí, což jim přidá na hloubce. Rozhodně to není rozebráno do větší hloubky jako u Sonica v jedničce, protože zde je o dost víc akce, humorných scének a Robotnika, který si vždy krade scénu pro sebe. Ale Knuckles mu se svou vážnou povahou a tendencemi vše brát až doslovně obstojně konkuruje XD Ale i vedlejší postavy (Maddie, Rachel, Tom, Agent Stone, Wade a Randall) si přijdou na své a poskytnou několik scének, na které bude mnoho diváků jistě rádo vzpomínat. Film v sobě nese i moudro o rodině a zodpovědnosti, které mi přišlo přirozené a nevnucené. Posunulo i příběh lehce dopředu. Některé scény lehce zaskřípaly a jiná mi přišla, že má část useknutou (pochopitelné vzhledem k délce filmu). Druhá linka se svatbou nebyla úplně zbytečná, neb se střetla se Sonicem a spojila film ještě víc s jedničkou a připravila půdu pro trojku. Rozhodně si nenechte utéct potitulkovou scénu ;-) Za mně má film solidních 9/10.