Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (237)

William_ 

všechny recenze uživatele

Budu tento film hodnotit jako kdybych byl dítě. Takže bych řekl, že se mi strašně líbili všichni 3 "ježkové" a ty barvy a celkové provedení postav - nádhera. Akce taky povedená, akorát ta délka filmu mohla bát kratší. Avšak jak zde zmiňuje každý druhý, Jim Carrey byl ten hlavní důvod, proč jsem se na oba Sonic filmy podíval. Je to prostě skvělý člověk a úžasný herec, který si i tady svoje role užívá. Dětem doporučuju, a dospěláci si užijou hlavně Jima. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zkouknul jsem jen kvůli účasti Jima Carreyho. Co k tomu jinak více dodat. Je to prostě Dvojka, všechno je větší, opět se buduje nějaký širší vesmír s nějakými svými zákonitostmi, hrozbami nebo výhodami. Přibylo postaviček, nabobtnala stopáž a vlastně je horší než i nijak výjimečná Jednička. Ti co byli minule otravní, otravnými zůstali a pro mě největší překvapení tedy bylo, kolik se zde vyskytuje homosexuálních pomrknutí. Není tady skoro chlapa, co by nemiloval jiného chlapa. 40% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sonic The Hedgehog 2" je podľa mňa celkom schopné pokračovanie filmu, ktorý ma slušne bavil. A myslím si, že tvorcovia to chytili za správny koniec. V prvom rade sa venujeme menej našim ľudským hrdinom a viac sa zameriavame na postavy, ktoré poznáme. Dáva to tomuto filmu trošku iný nádych ako jeho predchodcovi. No súčasne som mal pocit, že akosi som sa nevedel úplne na film správne naladiť a miestami som sa trošku nudil. No v iných momentoch bol film zase solídna zábava. Mám tak trošku pocit, že Jim Carrey v tomto filme viac pripomína nebezpečného doktora Robotnika, no na druhú stranu som mal pocit, že mu akosi viac dal svoj charakter Jima Carreyho. A svoju rolu si teda miestami náramne užíva. Len ma štve, že mám často pocit, že sa pozerám na Jima Carreyho, ako hrá sám seba. Na druhú stranu Knuckles a Tail sú výborní. Dávajú filmu niečo nové a viac začínajú prinášať svet, ktorý poznáme. A myslím si, že obom som tie postavy uveril. Popravde všetci traja naši hlavní hrdinovia sú zvládnutí skvele. A film má aj niekoľko úprimných momentiek medzi nimi, ktoré podľa mňa fungovali veľmi dobre. Vo výsledku ide o dobrú akčnú rodinnú komédiu, ktorá prinesie divákom presne to, čo budú chcieť. A ja som spokojný. Ale mám pocit, že skrz všetko to dobré, ma to v prvom filme akosi bavilo viac. Neviem prečo, ale je to tak. Hodnotenie: B- ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý "modrý bodlináč" mi přišel kvalitativně srovnatelný s jedničkou a vlastně bych mohl u dvojky napsat takřka to samé jako u jejího předchůdce. Ježec Sonic 2 je oddychovka se vším všudy, cílená především na mladší publikum, přesto dokáže oslovit i dospělého diváka. Jim Carrey coby Robotnik sice změnil knír, ale jeho (místy otravná) afektovanost přetrvala. Mimozemská rodinka se rozrostla o dva další charaktery (Tails a Knuckles), které však nebyly tak zábavné jako Sonic. O značnou porci humoru se opět postarala Natasha Rothwell coby hodně bad-ass nevěsta. V poslední třetině filmu tvůrci okatě pomrkávali po MCU - Magneto a Captain Marvel, mrk-mrk. Děti v kině se bavily nahlas, já spíše jen tak vnitřně. Na další díl, k němuž závěr dvojky lákal, ale milerád zajdu. Lepší tři hvězdičky! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení se nekoná, jelikož jsme v podstatě dostali přesně to samé, co v roce 2020. Jistě, Sonic opět srší sympaticky střeleným humorem a solidní akcí, Jim Carrey si zjevně ulítlého padoucha velmi užívá a nové postavy jsou jaksepatří zajímavé, nicméně toto všechno rámuje velmi předvídatelný scénář a neuvěřitelně přepálená stopáž. Právě ta je asi největší slabinou snímku Sonic the Hedgehog 2, protože se zejména v druhé polovině odehrávají nedůležité a absolutně nezajímavé věci (scéna s falešnou svatbou aspiruje na největší WTF roku). Ve finále tedy znovu dostaneme krásně vypadající, avšak trestuhodně průměrnou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomenou snad jen ti opravdu nejzarytější fanoušci původní slavné videohry. „Today's forecast calls for a 100% chance of adventure!“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Hlavním motivem filmu bylo hledání arci smaragdu. V originálním znění a ve všech hrách se tento drahokam nazývá Chaos Emerald. Spojení s chaosem použil Robotnik (Jim Carrey), když ze smaragdu zmocnil. (krtek6)
  • Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama