Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 427)

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Po prvních dvou episodách jsem si myslel jaká to nebude řežba  a ono to sklouzlo ke komornímu dramatu plné intrik a vysoké politiky a bylo to boží! Výprava absolutní špička špiček.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tak jsem si film nechal půl hoďky uležet při cestě z IMAXU :) Kam jinam taky zajít na takový spektákl. Film mě vtáhl tak, že jsem ani nevnímal ten nejvíc iritující element v kině, lidi cucající kolu a žroucí popkorn, to se mi dlouho nestalo. Užíval jsem si to naplno.  Villenevue nám servíruje přerod z Paula v onoho očekávaného proroka a vůdce, je vzatý možná trošku z rychlíku. Je to ještě větší audio vizuální žranice než předešlý díl. Trochu mi tam vadily některé změny, které udělal oproti předloze. Jako jo, změnil to dobrým způsobem, dává to smysl....ale prostě i tak :) Zimmer dělá opět to co umí nejlépe, duní :) pro mě jsou ale právě spíše ty klidné až Zamfirovsky foukací  části hudebního doprovodu to co dělá Dunu Dunou a mrázení po zádech. Herci velká paráda, to je přehlídka výkonů. Tři tyčí nad ostatními. Paul, Stil a Feyd. Nejlepší je Stil:) Každopádně bez třetí epizody je to stále nedokončený příběh. [IMAX]

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Nejlepší příběhy píše život sám. To byla fakt pecka! Nebude to asi úplně vánoční klasikou pro masy, díky tomu, že je to pesimistické ale své fandy si to najde. Působilo to na mne trošku jako The Way Way Back se Samem Rockwellem.

plakát

M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (2002) (TV film) 

Krásné a dojemné vzpomínání, škoda, že se toho představitelé Plk. Henryho Blaka a Mj. Burnse nedožili.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Jestli je nějaký film, který mě za poslední dobu mrzí, že jsem vynechal v kině, nevyšlo mě to, tak je to právě MI. Od třetího dílu jsem každou Nulovou šanci viděl na velkém plátně a byl to pokaždé nářez. Další našlapaná oktanová pecka, nejlepší je asi ten vlak ale posrali si to u mě s tím co udělali jedné mé oblíbené postavě :( Je málo filmových sérii, které si dokázali udržet laťku tak dlouho a MI je jedna z nich. Víceméně Cruise je poslední titán Hollywoodu.

plakát

Velký dar (2017) 

Doják jak cip, takové filmy mám rád, takže jasných 5. Oba hlavní protagonisté byli výteční. Potoky slz inc...:)

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Jestli Vám říká něco Noma nebo prestižní Eater, tak se tento seriál bude určo líbit. První série byla více než dívatelná, fakt jsem se bavil. Druhá řada vypadá velmi nadějně. Pátým dílem to již lehce začíná nabírat styl Haute cuisine. Zavzpomínal jsem ca 8 let zpět na návštěvu restaurace L'Institut Restaurant, jinak řečená Institut Paul Bocuse v Lyonu. U vstupu do hlavní části je obří foto Paula Bocuse, který od roku 1965 až do své smrti 2018 držel nepřetržitě tři hvězdy, nejdéle na světě. Tak po celé druhé řadě musím zvednout do plných :)

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Tak jsem to sjel celé a pěkně rychle :) dnes jsem dal přednost finále tohoto seriálu před posledními díly 3 série Zaklínače 3s, nepamatuji si kdy naposledy jsem sjel celý seriál tak rychle. Je to prostě neskutečná pecka. Sudeikis je pan herec, těch herců, hereček  a charakterů je tam samozřejmě více. Brett Goldstein jako Roy Kent byl naprosto parádní, Juno Temple byla okouzlující. Není to úplně o fotbalu, ten tam hraje druhé housle. Potěšily mě camea známých fotbalových osobností, třeba King Henry, Pepík, Mike Dean a další. Je to fakt škoda, že to skončilo, loučení bylo těžké. Tady opravdu skončili v tom nejlepším a na vrcholu, seriál každou sérii gradoval. Jako fanoušek Arsenalu a PL jsem byl opravdu mile překvapen. BELIEVE! PS : Fútbol is Life :)