Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (779)

plakát

Návštěva staré dámy (1999) (TV film) 

No panejo, od filmu jsem nečekal vůbec nic a dostal jsem špičkovou záležitost. Ten příběh je silnej jako blázen, podmanivá hudba perfektně dokresluje atmosféru. Bohdalová, Švehlík i Němec hrajou jak o závod. Ale musím tady vyzdvihnout i vedlejší role, protože i třeba Ruda Hrušinský předvádí parádní výkon. Sakrapráce, takhle má vypadat vesnický drama, přesně takhle. Nevím proč, ale celkovou atmosférou (možná i trochu příběhem) mi film připomněl můj hodně oblíbený Dogville. Návštěvu staré dámy si musím zařadit mezi filmy, které si rád jednou za čas pustím.

plakát

Allen vs. Farrow (2021) (seriál) 

Popravdě trošku nechápu to relativně nízký hodnocení tady. Allen vs. Farrow je skvěle natočenej dokument, s rozumnou stopáží, poutavými rozhovory, zajímavými informacemi i nerušivou podkresovou hudbou. Líbí se mi, že tvůrce nikterak nenadržuje jednomu nebo druhýmu táboru. Výsledkem zápasu je tak nejen poctivá remíza, ale taky prvotřídní dokument.

plakát

M*A*S*H - Divoký vtipálek (1982) (epizoda) 

Tohle je jeden z nejlepších vtipnejch dílů MASHe. Obecně ty zábavný mám rád, ale ke špičce nepatří. Divokej vtipálek je výjimka. Herecky i scenáristicky je to prvotřídní podívaná. 😊

plakát

M*A*S*H - Šťabajzna se vrací (1979) (epizoda) 

V životě bych neřekl, že budu Radarovi závidět rande, ale evidentně i to je možný. 😀

plakát

M*A*S*H - Láska a válka (1977) (epizoda) 

Tohle je jeden z mejch nejvíc nejoblíbenějších dílů z celýho MASHe vůbec. Je tam vtip, je tam válka, trocha tý romantiky a dohromady to působí neskutečně reálně, přirozeně. Je to díl převážně o Piercovi, ale není tu na to sám. A navíc to není ta jediná zajímavá příběhová linka epizody.

plakát

M*A*S*H - Hawkeye (1976) (epizoda) 

Pro mě je tohle jeden z nejlepších dílů, resp. určitě jeden z nejzapamatovatelnějších. Alan Alda si tam hraje svoje, hraje to sám a hraje to skvěle.

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Balada pro banditu mě úplně uhranula, v nejlepším smyslu slova. 🤯 Fantastická hudba, výborný texty, skvělej mladej Donutil a krásnej příběh. Balada má úplně všechno, co od "malýho českýho muzikálu" chceš, krom toho všeho je i ohromně nápaditá. Nestává se mi, abych viděl jeden film za den dvakrát (naposledy se okamžité reprízy po první projekci dočkal asi Kill Bill), ale příběh Nikoly Šuhaje jsem si musel pustit znova. Tohle bude pro mě těžká srdcovka, mám dojem...

plakát

...a bude hůř (2007) 

Další z mnoha těžkejch rozhodování, jestli je to film na 4, nebo 5 hvězdiček. Ono to jako perfektní není, ale má to tak dobrou atmosféru, velmi přesvědčivý herecký výkony, příjemnej hudební doprovod a silnej příběh. Uvěřitelnej, reálnej. Nikilaev uchopil film trošku jinak a celej ho natočil tak nějak "postaru" a strašně dobře to funguje. Jak jsem byl z prvních pár minut dost rozpačitej, tempo nabralo na obrátkách velice záhy. Já sem dám tu pětku s poznámkou, že to není nejvíc nejlepší pětka historie, ale na 90% hodnocení to zase je bezpečně.

plakát

Lásky jedné plavovlásky (1965) 

Na starý kolena jsem se začal dívat na starý kultovní český filmy a asi už nechci koukat na ty současný. Lásky jedné plavovlásky jsou přesným příkladem, jak by měly "teenagerské" komedie vypadat, byť slovo "komedie" používám trošku s nadsázkou. Film je tak nějak nerušivě vtipnej (hlavně v poslední třetině), svým způsobem komediální, ale přitom se v prvním plánu odehrává poměrně zajímavá sonda do lidských duší, pohled na lidské osudy. Brilantně zahrané, bravurně natočené. Formane, dávej dál.