Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Dogville

Dogville (2003)

Důkaz toho, že film nepotřebuje výborné vizuální zpracování ani milardový rozpočet, aby mohl být dokonalý. V Dogville poutá především děj a herecké výkony.

Toy Story: Příběh hraček

Toy Story: Příběh hraček (1995)

I po 14 letech je to neskutečná porce zábavy. Film má příjemnou krátkou stopáž, kvalitní děj, několik zvratů a spoustu vtipných hlášek. Nejvíce asi pobaví plastové komando vojáčků a pan Brambora. :-D

Balada pro banditu

Balada pro banditu (1978)

Balada pro banditu mě úplně uhranula, v nejlepším smyslu slova. 🤯 Fantastická hudba, výborný texty, skvělej mladej Donutil a krásnej příběh. Balada má úplně všechno, co od "malýho českýho muzikálu" chceš, krom toho všeho je i ohromně nápaditá. Nestává se mi, abych viděl jeden film za den dvakrát (naposledy se okamžité reprízy po první projekci dočkal asi Kill Bill), ale příběh Nikoly Šuhaje jsem si musel pustit znova. Tohle bude pro mě těžká srdcovka, mám dojem...

Konec starých časů

Konec starých časů (1989)

Velice roztomilá záležitost, po dlouhý době jsem viděl film zajímavej nejenom atmosférou, herecky, ale hlavně příběhem. Ale herecky to je samozřejmě paráda, Abrhám je tu nejspíš v životní roli. 🔝 Nakonec ještě hvězdičku přidám, protože jsem film za poslední půlrok viděl asi čtyřikrát. Takhle milej a zábavnej film jsem už dlouho neviděl.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Možná je to jako celek místy až moc akční, ale jednotlivé kapitoly mají něco do sebe, každá je jiná a originální. A asi by nevadilo některé scény zkrátit a nenatahovat film na necelé dvě hodiny. Ale za tu barevnost, "chaotičnost" a hudební doprovod (byť je možná z části vykradený z jiných filmů) si Tarantino 5 hvězd zaslouží. Do mé paměti se vryly obzvlášť scény s Hatori Hanzem a závěrečný souboj nevěsty s Ishii O-Ren.

Městem chodí Mikuláš

Městem chodí Mikuláš (1992)

Ty bláho. První půlhodinku jsem trošku znuděně seděl a čekal, co bude, jestli vůbec něco bude. Pak se na scéně objeví Balzerová, Hapka začne dotvářet hudební doprovod a začnou se dít věci. Takový věci, že jsem následující hodinu skoro nedejchal. 🤯 Prvotřídní podívaná.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Tohle bylo… epický! Ta dechberoucí a silná atmosféra, silnej příběh a fantastická hudba dělaj z Princezny Mononoke jeden z nejlepších fantasy fimů, co jsem kdy viděl. Jak už jsem si u Mijazakiho zvykl, i tenhle film je plný barev, nápadů a fantazie. Člověk musí mít hodně velkou představivost, aby něco podobného stvořil. Japonská kultura, spojení člověka s přírodou, samurajové, vlci a roztomilí Kodamové jako strážci lesa – to nemůže skončit jinak než plným hodnocením.

Podivné dědictví

Podivné dědictví (1972)

Teď jsem ten film viděl potřetí a opět musím smeknout klobouk. Tohle je jeden z nejroztomilejších spaghetti westernů, co znám. Je v nejlepším slova smyslu úsměvnej (nikoli nutně vtipnej), má strašně dobrej scénář i dialogy, který by zasloužily tesat do kamene.

Zločiny a poklesky

Zločiny a poklesky (1989)

Zřejmě nejlepší z vážných filmů Woodyho Allena. Allen zde naráží na známá a osvědčená témata (láska, pocit viny), ale zároveň se mu daří vyhýbat se klišé – vše podává jakoby z jiného úhlu. Filmu prospívají dvě dějové linie, které se celým filmem nenápadně prolínají. Fantastické role Mii Farrow a charismatického Jerryho Orbacha jsou pak třešničkou na dortu. Zločiny a poklesky pak budou dobrou podívanou i pro nefanoušky Woodyho Allena.

Joker

Joker (2019)

Skvělá záležitost! Měl bych k tomu určité menší výhrady, nebudu prozrazovat, ale pořád prvotřídní záležitost! Takhle skvělou atmosféru u filmu jsem dlouho neviděl, bych řekl... To celý tak hezky graduje, tak hezky... Je to jako emočně hodně silný, jsem tam ke konci brečel, ani jsem nevěděl proč. Ale opravdu jako nevím, jestli jako štěstím, smutkem nebo celkovým psychickým vypětím z toho filmu... Tam byly dlouhý pasáže, kde jsem ani nedutal, nedejchal... A potkat cestou z kina někoho v klaunský masce 🤡, tak můžu převlíkat kalhoty. 😀