Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Železný obr (1999) 

Skandálně zapadlý animák, který svojí excelentní kubistickou karikaturní animací, příjemným příběhem a zvládnutou atmoškou padesátých let baví baví baví. A funguje.

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

Může to být jenom snůška výmyslů hipíků z nějaký university, ale i tak se nedá popřít, že snímek přináší řadu nových svěžích náhledů a někdo se u něj musel setsakra zamyslet nad řadou věcí. A v tom vidím největší klady. Natočeno je to poměrně svižně a moc se mi to líbilo.

plakát

Dinosaurus (2000) 

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji.

plakát

Bambi (1942) 

Animace doslova ze starý školy (myšleno pochvalně), ale nic nemění na tom, že tahkle klasika lehce padá na datu svého vydání. U Alenky tomu tak třeba nebylo, ale kolouch oplývá infantilním a až nudným dějem-nedějem. Ani smutno mi nebylo, když tu laň sejmuli. Jejda, spoiler. Ale tuhle scénu už asi každej stejně zná. z technického hlediska nemůžu, než chválit, pohyby jsou epes-ráres, ale ten příběh pobaví spíš ratolesti, rodiče si u toho budou přivětšině připadat stejně pobaveně jako na nekončící přednášce o kotoučových hřídelích...nebo o něčem strašně nudnym prostě. :)

plakát

Čarodějův učeň (1977) 

V domnění, že půjde o mraivej horor jsem se na film celkem těšil Ale jak to tak běželo, tak jsem se přistihnul, že pořád jenom čekám a čekám, kdy už tam teda naskočí nějaká ta strašidelná atmosféra. No u titulků už mi došlo, že jsem právě viděl celovečerní večerníček. Takže asi takhle bych shrnul svoje nadšení z filmu. Na děti to ale každopádně působit může jinak. Celkově takovej lepší průměr.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Jako film u mě (docela) dobrý... Hodně se mi líbí trefný vystižený nechutných devadesátých let těsně po totáči se vším tím póvlem okolo. Ale jinak má Hřebejk rozhodně na víc . Holt si těma Pelíškama nasadil sám vysokou laťku, no.

plakát

Pavoučí teror (2002) 

Po koupi sklípkana jakožto domácího mazlíčka jsem si půjčil tenhle film, snad v domění, že mě pobaví stejně jako nový zvířátko. S oběma je strašná nuda. S filmem možná i větší. Kdo rád béčka, tak ať po pavoučím teroru skočí.

plakát

Nesvatbovi (2005) 

Jo tak tohle bylo tak dobrý, až si z toho nic nepamatuju. Tak moc mě film obohatil. (Koment píšu teďka, ale hodnotil jsem po shlédnutí, aby u někoho nevzniklo pohoršení.)

plakát

Vybíjená (2004) 

Asi jsem si pustil něco jinýho, ale vybíjená tak moc vtipná doopravdy nebyla. Nějaký frky dobrý, ale celkově z toho na větvi rozhodně nejsem. Moc nerozumim tomu vysokýmu hodnocení tady, vždyť je to normální rádoby vipná americká komedie. Ujetá až přes míru (přejetá, hoho). Stiller měl zajímavou roli, kterou v na druhý straně přebila Vaughnova figura, nebo co to je.