Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To byl pokus o český Snatch? Vždyť Don Juan de Mádl a spol. nepřevýšili ani jiné psí únosce Tofiho s Vaculíkem.. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání již jistě listuje v sazebníku penalizací za vulgarismy před desátou večerní, protože frontman s dredama Kotek a jeho hoši z kapely Voříšci se titulovali pohlavními orgány až příliš často a ironií zůstává, že naprosto samoúčelně. Tudy cesta nevede kucí.. Těch pár dobrých nápadů spolehlivě pohřbí negativa, které tu již vyjmenoval Reiniš a já po zvládnutém trojboji snowboarding, rafting a glorifikace mládežnické zločinnosti začínám být rád, že mám pubertu za sebou a nejsem nucen pohybovat se ve společnosti, která snímky podobného ražení vyhledává. Janáku, vinen svých všech vin, dál jen kupíš zločin na zločin. Běž raději prcat roštěnky a nezapomeň před tím čeknout pižmo.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani přívrženec ani zarytý odpůrce trojice Janák-Kotek-Mádl a osobně považuji tento film za jejich nejpovedenější, ale jsem současně rád, že jejich spolupráce prozatím skončila. A k Podvraťákům jen krátce - jsou trochu málo uvěřitelní. Zápletka je vycucaná z prstu a stejně působí i scénář. To je trochu sráží dolů. Naopak sympaticky působí hudba a výkony některých jedinců. I když se tenhle film tváří z trojlístku Janákových hitů nejdospěleji, obávám se, že zase sklízí největší úspěch u cílové skupiny "teenager". Ale jak tady tak sleduji hodnocení uživatelů, asi se pletu. :-) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vnucovat Mádla divákovi jako nadsamce, to už měli k výčtu žánrů přidat ještě sci-fi. Jinak těžký podprůměr a slátanina. Chvíli jsem si říkal, jestli tu někdo malinko neopisoval a nevykradl Kamarády do deště. Styl natáčení bych nazval “toulavou kamerou”. Dost mi to vadilo. Vlastně i herci. V podstatě jsem dal dvě hvězdy ze soucitu, protože tohle je vyloženě hovadina. Vřele nedoporučuji. 30% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nepotěšil, je to spíše kopírování už tak známé písničky bez špetky něčeho nového. Největší slabinu vidím na Václavovy Postráneckém, jež se role mafiána zhostil velice špatně. Václava Postráneckého mám rád, je to příjemný herec, který se nehodí do role chladnokrevných mafiánů. Také velkým problémem je scénář a jediné, co utáhlo tento film je Mádl, Kotek a pěkné slečny. Sice o nudě bych mluvit nemohl, ale to je asi tím, jak jsem byl ve střehu jaká další hloupůstka se ve filmu objeví(terminátor apod). Byl jsem překvapen, že film trval 104 minut, ale myslel jsem, že to byl 3 hodinový snímek. Mé hodnocení jedna hvězdička... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Janák tentokrát šíleně přestřelil, když se pokusil kombinovat dva tak rozdílné žánry. Celou dobu sliboval něco temnějšího, ale vyklubala se z toho spíš další teen komedie v modrých filtrech se šíleně trapným Postráneckým. Vtipům už dochází švih a scénář je jedno velké prázdné nic, které se Karel pokouší natáhnou na hodinu a třičtvrtě. Nečekal jsem nic. Nedostal jsem mnoho, ale na průměr to ještě stačí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Michal Beran a Kristýna Nováková-Fuitová si spolu zahráli již jednou, a to v roce 1999 v úspěšném českém filmu Pelíšky (1999). Michal Beran hrál chlapce, rovněž Michala, který byl do role Kristýny Novákové-Fuitové, Jindřišky, nešťastně zamilován. (Terez_Vv)
  • Kluci jezdí v autě značky GAZ, model GAZelle 2705 z roku 2003. (SONY_)
  • K filmu vznikla i stejnojmenná počítačová hra a knížka. (HappySmile)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama