Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (4)

Tristesse Club

Tristesse Club (2014)

Překvapivé pozvání na pohřeb nemilovaného otce odstartuje honbu za pokladem, v níž účinkují dva rozdílným způsobem podivní bratři, sestra, která možná není vůbec sestra, a mrtvý otec, který možná není mrtvý.

Poslední útěk do Brooklynu

Poslední útěk do Brooklynu (1989)

Děj se odehrává během dlouhotrvající stávky v místní fabrice, která zaměstnává většinu místních lidí. Hlavním hrdinou je jeden z odborových vůdců, který během stávky získává velkou moc a zároveň objevuje svoji dosud netušenou sexuální orientaci. Paralelně běží příběh místní prostitutky Tralala, které se poprvé stane, že narazí na chlapa, pro něhož je více než hodinovou záležitostí. A do třetice příběh rodiny, jejichž mladičká svobodná dcera otěhotní. To vše se odehrává v padesátých letech v Brooklynu v ponurém prostředí nižších společenských vrstev žijících ve světě, kde vládne zejména násilí, podvody a alkoholizmus.
Film podle slavné knihy Huberta Selby Jr., která v ČR vyšla pod názvem Poslední odbočka na Brooklyn.

Sestup do pekel

Sestup do pekel (1986)

Manželství Alana (Claudie Brasseur), známého spisovatele, momentálně trpícího tvůrčí krizí, a jeho mladé ženy Loly (Sophie Marceau) je v krizi a vypraví se na Haiti, něco s tím udělat. Haiti je peklo samo o sobě. Tropický déšť vedro dusno, sex, alkohol … Alan se propíjí svojí krizí a propadá se hlouběji a hlouběji do svého alkoholismu. Je posedlý Lolou ale zároveň cítí, že je dělí nepřekonatelná bariéra. Při opileckých potulkách do nebezpečných částí Port-au-Prince se dostane do násilného konfliktu. Právě mezní prožitek bourá bariéru mezi Alanem a Lolou, neboť i ona má temné tajemství…

Sňatek bez domova

Sňatek bez domova (1989)

Mathilde (Vanessa Paradis) je sedmnáctiletá studentka. Problematická, provokující, svérázná dívka bez rodičů s cynickým pohledem na svět. Francois (Bruno Cremer) je jejím učitelem filozofie. Pokouší se jí pomoci s učením, ale postupem času propadá do vášnivého a zničujícího mileneckého vztahu se svou studentkou. Je jenom otázkou času, kdy vztah začne ruinovat jeho manželství i kariéru; ale je vůbec ještě cesta ven?

Reklama