Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Sousedé - Nový začátek (2017) (epizoda) odpad!

Trapnost, kterou v pomalém tempu prokládá jenom křeč a ubohost. S každou další scénou tohodle výplodu se jenom prohlubuje pocit zmaru a wtf. Neexistuje důvod (snad kromě chronického sebemrskačství nebo sázky kdo dá víc), proč se na to dívat.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Stará, co zřejmě nikdy nepracovala rukama, protože jí všechno udělá friendzoned týpek s kšiltovkou naopak, a mladá, která všemu rozumí, ale pořád koumá s kým zrovna chodit. A obě mluví, a to neustále. Když nemluví spolu, mluví s někým jiným, a když nikdo nablízku není, mluví do telefonu. Je jedno o čem, nemusí to dávat smysl, ale slova musí proudit kadencí cca 10 slov za vteřinu. Všichni kolem ty dvě trpělivě poslouchají a občas jim nahrajou na humornou glosu. Děs běs.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Nádhera. Symbolický komorní příběh jednoho ajznboňáka z drsného totalitního pohraničí. Zpracování je výborné, ale příběh, který se jako ta mlha v Jeseníkách jen tak naoko ledabyle táhne nocí, mi učaroval překvapivě ještě mnohem víc. Filmu i scénáři se dá pár chyb vytknout, ale celkově celek působí mezi zběsilými moderními filmy jako příjemné retrozjevení ala snová parní lokomotiva. Jen škoda že film netrval ještě o půlhodinku déle a nebyl čas dát postavám víc prostoru.

plakát

Šťastlivci (2008) 

Jako reklama na americkou armádu ujde, ale jako film podprůměr.

plakát

Waterloo po česku (2002) 

Tenhle film je nemastný, neslaný a zoufale nevtipný. Jirka Krampol sází jeden přisprostlý kameňák za druhým ale to na celovečerní film nestačí. Když jsem navíc myslel že už je konec, byl jsem teprve ve 2/3 filmu. Na druhou stranu se sluší říct že to není zdaleka tak špatné jako Jak ukrást Dagmaru. Tenhle počin se taky líbit nikomu asi nebude, není ale tak odporný aby se to nedalo vydržet. Dokonce jsem se i jednou zasmál.

plakát

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991) 

Podle mého lepší než jednička. Co však filmu dost ublížilo je nový (televizní?) dabing se kterým hlášky nemají takové kouzlo jako tehdy na VHS...

plakát

Max a maxipříšerky (2009) 

Neskutečná blbost na kterou jsem se dodíval jen proto, že nerad odcházím z kina před koncem. Hlavní postavou tu je rozmazlený frakoun, který by zasloužil naplácat mokrou rukou na holou, a děj je zhruba následující: kluk nasere všechny kolem, uteče v kostýmu králíka, skamarádí se s příšerkama které ho trpí protože nejsou moc chytré, pak nasere i je, pak se usmíří a odjede zpátky domů kde se taky usmíří. To vše bez vysvětlení. Naprostá nesmyslnost a demence, výchovný efekt nulový. Komu je film určen nevím, dětem bych ho určitě nepustil.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Zapomeňte na Transformers! Kupte kýbl popcornu a nechce se unést parádním letním blockbusterem. Iron Man 2 pokračuje v jízdě přesně tam kde jsme posledně vystoupili a opět servíruje tak akorát akce, tuny hlášek, kupy drahých aut a miliony krásných žen. Tenhle železný muž je přesně takový jakého jsem ho chtěl. Objektivně za film bych dával 4*, za sebe ale hlavně díky Mickey Rourkovi nemůžu nedat 5*. Už se těším na další projekci - z Iron Mana se stává jedna z mých srdcovek a myslím, že trojka je skoro jistá.

plakát

Avatar (2009) 

Přejednoduchá zápletka, předvídatelný děj, žádný vývoj postav a patetické hlášky. K tomu nádherné scenérie a dokonalé zpracování efektů. Z tohoto kousku dělá nadprůměrný film jenom vizuální stránka, umocněná 3D verzí (ovšem zprzněnou dabingem). Pokud nebudete moc přemýšlet a vydržíte se kochat záběry na fantastickou přírodu, budete spokojeni. Jinak film nabídne jen stokrát viděné klišé a vykradený příběh ze snad každého sci-fi filmu. Těším se až takhle budou vypadat všechny filmy, jestli by to ale bylo vykoupeno takto slabým obsahem, říkám: ne díky. Dávám 4* jen díky zpracování 3D verze, jinak by to byly max 3*. Souhlas s Tom Hardy.

plakát

Thunderball (1965) 

Na dnešní dobu rovláčnější tempo při delší stopáži, ale James to vynahrazuje bohatě - sype jednu hlášku za druhou, bije padouchy jak na běžícím páse a balí kočky jako vždy. Jedna z nejlepších bondovek, klasika.