Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Den po dni (2023) (seriál) 

Srovnání se nevyhne se seriálem Černobyl od HBO a je mu určitě zdařilým konkurentem. Dokonce v některých aspektech jsou si seriály až nápadně podobné. Zejména hudba a celkově zvuková stránka je velmi podobná a stejně tak je podobný styl budování atmosféry.  Za mě tedy velké pozitivní překvapení.

plakát

Kyslík (2021) 

Mám velmi rád takovéto komornější scifi. Vizuál je super. Je tam malinko cítit vibe Vesmírné Odyssey. Co ovšem celý film zabíjí je konec. Pozor spoiler. 1. Co je to za hyper spánek, kdy není potřeba kyslík? Jakože výživu musela mít zapojenou, aby přežila v hyperspánku, ale kyslík potřeba není? 2. Skutečně ji napadlo převést si kyslík z jiných nevyužitých jednotek cca 30 sekund před tím než ji měl kyslík dojít? Navíc pro celý proces převedení stačilo vydat pokyn AI ať to udělá? A AI která umí komunikovat jako člověk neumí nabídnout tak primitivní jednoduché řešení pro zachování lidského života?

plakát

Železná srdce (2014) 

Vizuálně působivé. Polovina filmu byla velmi dobrá. Ovšem závěrečná, naprosto nesmyslná bitva jednoho nepojízdného tanku proti pěšímu praporu SS celý film zabíjí.

plakát

Světáci (1969) 

Dle mého skromného názoru jde o jednu z nejlepších českých veseloher (ano, správně česky není komedie, ale nýbrž veselohra ... a k tomuto dílu se žánr veselohra přímo hodí). Strhující herecké výkony a dokonalá komika a souhra pánů Libíčka, Sováka a Brodského je prostě nezapomenutelná. Další pozoruhodná vlastnost tohoto díla je, že i komika hereček je zde ke koukání a pobavení. Pokud se chci tedy pobavit tak shlédnutím tohoto "majstr" díla nemůžu udělat chybu. Bavím se ikdyž už to vidím po desáté ...

plakát

Poslední vlak (2006) 

Tak po dlouhé době jsem napjatě očekával film s touto tématikou. Zajímám se o toto téma,tak jsem se zaradoval,když jsem viděl na obzoru tento snímek. Bohžél byl jsem velmi zklamán. Kromě tématu se filmu nepovedlo nic. Špatně vybraní herci. Těžko na mě dolehne hutná atmosféra vlaku jedoucího do Osvětimi,když v něm vidím Vojtu Kotka. Pani Divíšková zase hraje stejně "dobře" jako v dnešních nekonečných seriálech. Prostě herci předvedli celkově velmi mizerný výkon. Taktéž efekty jsou velmi na pováženou. Záběry, kdy se skupina lidí snaží vybrousit mříže a za ním je promítáno na plátně měnící se prostředí je fakt ostuda. Vlak,který vypadá,že právě vyjel z montážní linky. Celkově jen těžko uvěřitelná atmosféra. Takže suma sumárům. Výborné téma z kterého se dá vytěžit opravdu hodně zcela odfláknuté. Takže horší dvě hvězdy ...

plakát

Občan Havel (2007) 

Takže chtěl bych se taky vyjádřit k tomuto filmovému dokumentu. Nejdříve bych rád zmínil proč dávám jen 4 hvězdy a ne 5. Téma tohoto dokumentu by si zasloužilo hvězd klidně 10. Nicméně zpracování je už o něco horší a to tento dokument malinko degraduje. Jednak mě chyběli při přechodech v titulku třeba data kdy co se konalo. Určitě by to dokument výborně doplnilo. Taktéž bych občas uvítal,když někdo v dokomunetu mluvil tak titulek s jeho jménem a jeho pracovní pozice, jestli to takhle mohu říci. Další věc je,že ikdyž to má zhruba 2 hodiny, vůbec mi nevadilo kdyby to mělo hodiny 3. Když jsem na to koukal, tak jsem hltal jakoukoliv informaci o zákulisí a vstřebával názory pana Havla. Když to skončilo. Cítil jsem se,že bych ještě tak hodinku a půl informací mohl ještě vstřebat. Proto doufám,že až dokument vyjde na DVD bude mnohem obsáhlejší. Myslím,že tam proto bude větší prostor. Ale jsem rád,že takový dokument vznikl a že si lidé mohou udělat obrázek o páně Havlově. Jaký člověk to je. Přiznávám,že jsem byl vždy pro p. Havla ve spojení se sporem p. Havla a p. Klause a jejich odlišných názorů. Tento dokument mě ještě v mé víře více utvrdil. No raději už končím, ještě by se mohla úvaha o tomto filmu zvrhnout v úvahu o nynější politické situaci. Takže téma dokumentu výborné, zpracování by si zasloužilo o něco lepší. Domluvil jsem :-)

plakát

Václav (2007) 

Takže vážení, konečně jsem po dlouhé době viděl český film,který mě potěšil. Je to vtipné, je to melancholické a občas tragické. Zkloubení těchto vlastností není tak jednoduché a jsem rád,že to zase docela vyšlo. Panu Trojanovi role padla jak ulitá a je i tak zahraná. Škoda,že pan Budař v tomto filmu nedostal větší prostor pro humor jeho osobě vlastní. Ale jinak jsem byl tímto filmem opravdu potěšen a je to taková jiskřička v uvadající čeké kinematografii.

plakát

Once (2007) odpad!

Proč film hodnotím na rozdíl od většiny diváků na celém světě tak negativně? Inu tady je odpověď. Na rozdíl od většiny mi tento film nijak zvlášť i přes humbuk kolem něj dobrý nepřijde. Spousta lidí má k němu příměr v jednoduchosti je krása. Což je pravda,ale položme si otázku. Proč lidé chtějí sledovat jednoduché filmy? Je to snad proto,že už jsme tak zlenivěli a nechceme se u filmu zamyslet? Nebo protože se chceme oddávat iluzím o tom jak svět může být taky hezký, když v dnešní opravdové realitě je hezkých chvil opravdu velmi málo? Každý je jiný to je jasné,ale většina lidí tento film vnímá takto. Je to romatnická pohádka,která se v reálu jen těžko stane. Tento film je sice o realitu opřen a myslím,že v tom je jeho hlavní síla,ale do jaké míry byl upraven aby ještě více lahodil diváckému oku ví jen málokdo. Každopádně pointa celého filmu mi přijde velmi slabá. Taktéž herecké výkony jsou na úrovni amatérských ochotníků hrajících na malých městech. Bohužél tento film nezachraňuje ani stěžejní píseň,která tento film víceméně proslavila. Když se zamyslím co je na té písni tak báječného,že oslovila tolik lidí, opět mě napadá jen jedno slovo a to jednoduchost. Takových písní jsem již slyšel moc a moc. Tak proč najednou takový ohlas? Je to dáno asi těžkou dobou v které žijeme a společnost chce aspoň na chvíli vypustit starosti všedního dne a oddávat se utopické pohádce o dvou zamilovaných,kteří si pro radost zpívají. Ale fakt je,že píseň se k tomuto filmu hodí dokonale. Takže abych mé hodnocení uzavřel. Mě osobně se film nelíbil. Raději kouknu na něco z čeho si budu moc něco odnést nebo se nad daným tématem zamyslet. Ale nedivím se,že si tolik lidí tento film oblíbilo. Většina lidí kouká na filmy aby si odpočinuli a myslet na nic nemuseli. Každopádně mi film nepřišel ani nijak dojemný ... a to jsem poměrně citlivý člověk. A jsou filmy které mě dojmou vždy .... třeba Poslední Mohykán či Schindlerův seznam u těch si připravuji papírové kapesníky vždy předem. Tak to bude asi vše co jsem chtěl říci. Je to první film na tomto webu,který hodnotím. Tak omluvte mojí stylistiku a formu. Nejsem moc dobrý pisatel,ale pracuji na tom. A kdo to dočetl až sem tomu děkuji za pozornost.

plakát

Kalamita (1980) 

Pro mě velmi působyvý snímek. Spousta lidí zde tvrdí,že film je dobrý jen kvůli tomu,že tam hrál Bolek. Dovolím si nesouhlasit. ANO bezesporu Bolek svým osobitým stylem herectví dodal tomuto filmu punc. Nicméně tento film je výborný jako celek. Nejvíc se mi líbí,že působí autenticky a dokonale a nenásilně vystihuje život tehdejší doby. K tomu dokonalá hudba Laco Decziho posunuje tento film v mém hodnocení strmě nahoru a můžu říct,že je to jeden z mých nejoblíbenějších českých filmů. Škoda,že paní Chytilové zastřel rozum feminismus a ted točí velmi podprůměrné filmy. Jinak jako režisérka natočila pár výborných kousků.

plakát

Pelíšky (1999) 

Pro mě jako pro velkého fanouška české kinematografie zcela zásadní film. Velká vyjímka, která po roce 89 dosahuje kvality natočených filmů v 60. letech. Ba dokonce většinu z nich předčí. Výborný film, který je dokonale sladěný. Já říkám, že dobrý film se pozná podle toho jak silně dokáže u člověka vyvolat tu a tu emoci. Tento film nejen, že ji silně dokáže vyvolat, ale navíc jich dokáže vyvolat hned několik. Od velmi příjemného humoru, přes velmi sugestviní nostalgii až po krutou melancholii. Navíc je výborně sladěn s hudbou, kde každá píseň výborně zapadá do své chvíle ve filmu. Skvělá volba herců do jednotlivých rolí celý herecký koncert jen podtrhuje. Na závěr mohu říct jen bravo panu Hřebejkovi a Šabachovi a všem,kteří se na filmu podíleli.