Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Ten nejkrásnější, nejpoctivější, nejupřímnější a nejdojemnější film, který jsem kdy vidět. Film, který ve mně vyvolal tolik emocí, že jsem byl v šoku, jak je možné, že nejsou vyvolané násilně. Jsou v něm chvíle, kdy se vám chce plakat dojetím, chvíle, kdy máte vztek z nespravedlnosti, která se děje hodným lidem. Mistrovské dílo, které pravděpodobně nikdo nepřekoná.

Leon

Leon (1994)

Tenhle film je geniální. Jean Reno předvedl výkon, za který by se nikdo nemusel stydět, dokázal, že je to herec tich nejvyšších kvalit. Díky tomuto filmu jsem se do jeho hraní a filmů zamiloval, děkuji za to! Garyho Oldmana je zbytečné komentovat, to je Pan Herec, vždy byl a vždy bude. Natalie Portman už v tak nízkém věku dokázala, že je to velká herečka, na první pohled zaujme. Filmu nelze nic vytknout, je to mistrovské dílo!

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Krásný a dojemný film, u kterého jsem měl na kahánku. Tom Hanks v životní roli hloupoučkého Forresta je naprosto dokonalý.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

K tomuhle filmu se moc rád vracím, Russell Crowe s Joaquinem Phoenixem dokázali, že jsou dobrými herci a Ridley Scott to podtrhnul svojí režií. Velkolepá podívaná, která opravdu nenudí. Dávám plné hodnocení!

Zpívání v dešti

Zpívání v dešti (1952)

Film, který naboural mou top 10! Pravděpodobně nejvykrádanější film všech dob. Scénáristická a hlavně herecká bomba. Krásný příběh přechodu z němého na zvukový film, kde se objevují všechna témata ohledně tohoto přechodu. Krásná práce s kamerou i herci, kteří jsou naprosto skvělí. Miluju tu optimistickou náladu a přirozenost!

Ray

Ray (2004)

Nejprve jsem si říkal, že to bude nějaká nudná a laciná blbost. Ani mě nenapadlo, že Jamie Foxx dostal oscara, nebo že byl vůbec navržen. Ray Charles byl geniální, to mu nikdo nemůže upřít, ale mě osobně nic neříkal. Po shlédnutí filmu měním názor, jeho příběh byl velmi zajímavý a poučný. Tak, konečně k samotnému filmu. Velmi se mi líbilo, jak se filmem prolínalo zlomové dětství, občas opravdu děsivé, jeho závislosti, částečně pochopitelné, a jeho výtečná práce, která ve mě opravdu budí respekt. Jamie Foxx tenhle film pojal opravdu precizně, to co dokázal je stoprocentní, životní výkon, který už zřejmě nezopakuje. Nedokážu si představit jiného herce v roli Raye. Velmi dobrá režie a velmi přesvědčivé výkony dalších herců to jen podtrhuje. Nemůžu hodnotit jinak, jednoznačně dávám 100%!

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Obrovské BRAVO! Skvělý příběh, skvělý film, skvělý výkon Emile Hirsche, skvělá režie Seana Penna a naprosto úžasná hudba a hlas Eddiho Veddera. Jeden z nejhezčích, nejupřímnějších a nejkritičtějších filmů, který jsem kdy měl tu čest vidět. Pokaždé jsem nadšený... a dojatý.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Upřímná komedie. Lehce vydíravé drama. Nádherný a hlavně krásně nenápadný film!

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Atmosféra 50. let se na vás vyhoupne hned při úvodních titulcích a bude se vás držet ještě pěkně dlouho. Překvapivě dobře do ní zapadá i Leonardo DiCaprio, který je v této roli opravdu hodně dobrý a uvěřitelný. Atmosféra ústavu pro opravdové šílence je dobře uvěřitelná a upřímně bych se do Ashecliffu nikdy nechtěl dostat, zvláště pak způsobem jako pacient číslo 67. Prolívání se událostí druhé světové války a to přímo záběry z Dachau sem hodně dobře zapadá a vůbec neruší. Naopak, vnáší to dost drsnou atmosféru. Celé pojetí Martina Scorsese nehrát si na americký baf-efekt posledních "hororů" přináší výsledek pro mě nejlepšího "psycho" thrilleru od dob Mlčení jehňátek a to bez nadsázky. Herecké výkony zejména Leonarda DiCapria, který už dávno není jen hezounek z Titaniku, ale i Maxe von Sydowa jsou opravdu skvělé. A závěr celkový dojem z filmu jen navýšil, jinak by to zřejmě nebylo za plný počet. !!!DOPORUČUJI KNIHU!!!