Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 787)

plakát

About Fate (2022) odpad!

Vydržel jsem dvacet minut. Zjevně nejsem cílovka. Tou je šestnáctiletá nanynka s IQ 80. Té možná tato kašírovaná romantika, zahraná na úrovni školního představení, bude připadat dojemná, možná dokonce i vtipná.

plakát

Accident Man (2018) 

Scott Adkins, britský Ryan Raynolds, v cool natočené, svižné a humorné variaci na Johna Wicka. Cosi jí ale chybí. Těžko říct, co to je. Jsou to tři, ale fakt silné!

plakát

Accident Man 2: Zabijákova dovolená (2022) 

Bitky ze Street Fightera propojené příběhem. Kvalitativně podobné jedničce, tedy spousta cool akce a celé se to vůbec nebere vážně. Ale taky nějaký ten fekal humor... No prostě do těch čtyř zase cosi chybí, ale tři jsou to fakt poctivé.

plakát

A co Bob? (1991) 

Začíná to naprosto dokonale, tedy jako vážně se tvářící film s vážnými herci, u kterého se ale ohromně dobře bavíte, á la Růžový panter. Murray i Dreyfuss dokonalí. Do první třetiny je to pětková záležitost. Pak se to ale začne kazit, protože postavy začnou karikovat, a ještě se přidá taková ta debilní "pozor-toto-je-vtipné" hudba. I přesto ale platí, že je to skvělá komedie. (Druhé zhlédnutí, první 27. 7. 2009)

plakát

Adaptace (2002) 

Zajímavý námět o scénáristovi s tvůrčí krizí, který se mě ale vůbec nedotkl, přestože jsem sám tvůrčí krizi zažil. Mě to prostě nebavilo. :-(

plakát

Ad Astra (2019) 

Ad Kastra. Ano, je to malinko bez koulí... Je to hodně psychologické a zápletka je zajímavá až do chvíle, kdy má dojít k jejímu rozuzlení - celou dobu se čeká nějaké mysteriozní vysvětlení toho, proč otec zůstal ve vesmíru, nekomunikuje a hraje si s antihmotou, čímž ohrožuje celou sluneční soustavu. Pak se ale ukáže, že taťkovi jenom zahrabalo. Anebo jsem to jenom celé blbě pochopil. Vizuálně je to ale místy velmi opojné - hned úvodní scéna je uchvacující. Jen je to dějově poněkud vyprázdněné, ale pořád mnohem lepší než soudobý a tematicky (trošku) příbuzný First man, u kterého jsem se kroutil nudou.

plakát

Afrikou na pionýru (2019) 

Příběh o svobodě a motorkářském pankáčství. Velké dobrodružství, na které se moc rád podívám z pohodlí domácího křesla s pohárkem vína v ruce, ale které bych sám fakt prožít nechtěl. Chvílemi mě mrazilo. Na začátku jedou na pinckách po zasněžené silnici, což je o hubu. Později v Africe už neví roupama co by, tak se třeba na stupačkách postaví, pustí řídítka a jedou á la Titanic. Při představě, že v okruhu několika set km není žádný lékař, natož nemocnice... Brr.

plakát

Aftersun (2022) 

Zdechl pes. Vlastně ne, protože sledování tohoto procesu by bylo zábavnější. Je to jako hodinu a půl sledovat mouchu na stěně, jak si čistí nožičky. Drama, které má až do svého závěru nulovou dramaturgii. Přesto je v červených číslech. Tady se asi všichni posrali.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Mám rád hry s pravidly. Film může být jakéhokoli žánu, ale vždy musí být uvěřitelný. Terminátora prošpikují samopalem a on jde dál - budiž, je to stroj. Superman obletí zeměkouli tak rychle, že vrátí čas - budiž, Einstein byl jenom člověk a ve svých teoriích se mohl mýlit. Agent, který shodí z 10. patra chlapa, skočí za ním, "cestou" zastřelí banditu, dopadne na chlapa, opráší si bundošku a odchází středem - tak to ani omylem. Agent bez minulosti je dobrý film, až na popisovanou, NAPROSTO nepatřičnou a přebytečnou scénu, která patří do filmů Uweho Bolla, ne sem.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Lyrickoepická báseň o umělé inteligenci, která vyvolává spoustu etických otázek. Když vytvoříme umělou bytost schopnou lásky, nebude empatie k ní skutečná? A jestli ano, přestane být věcí a stane se... čím vlastně? Tyto hluboce filosofické otázky Špilberg umně balí do dojáku na hraně citového vydírání a patosu. Diváka po skončení nechá samotného s nezodpovězenými otázkami a silným pocitem pomíjivosti sebe sama a celé lidské existence. Člověk pohybující se na hraně melancholie by mohl velmi snadno upadnout do deprese. (Druhé zhlédnutí.)