Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (902)

plakát

Chris Isaak - Wicked Game (1991) (hudební videoklip) 

Geniálně jednoduchá skladba s geniálně jednoduchým klipem. Z poslechu až mrazí, a ze zvuku i z videa dýchá atmosféra raných devadesátých let. Většinou se snažím při hodnocení videoklipů hodnotit opravdu jen vizuální stránku věci, tady to prostě ale nedokážu oddělit. Lépe padnoucí video k písni si nedokážu představit. Pro mě velmi silná a velmi osobní záležitost.

plakát

Simpsonovi - Bart po setmění (1996) (epizoda) 

"Je jedenáct hodin. Víte, kde jsou právě teď vaše děti?" "Už jsem ti říkal včera, že ne!"

plakát

Faunovo velmi pozdní odpoledne (1983) 

Koukám na to právě teď v televizi, a před chvílí zazněla věta (od jedné ze Suchařípových slečen): "A víte o tom, že jestli se dožijeme roku 2025, tak nás takovejch starejch, jako jste vy, bude dvakrát tolik co dnes?" Nikdy předtím jsem si toho nevšimla - asi to bylo tím, že rok 2025 byl dřív tak nějak...  daleko.

plakát

Vrah mé dcery (2022) 

Krombachova dcera: "Pravda je, že můj otec neudělal nic špatného." Jako viděla to interview se svým otcem, kde se ho ptali na styk s šestnáctiletou pacientkou ve své vlastní ordinaci během vyšetření, a slyšela jak odpovídal?

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Je to prostě pořád dobrý. Viděla jsem to teď po delší době (i když po x-té), a musím docenit některé prvky, kterých jsem si dříve (tolik) nevšímala. Například mě naprosto ohromila hudba. Vynikající je taky český dabing (Moravec!). A napětí na konci funguje i dneska....

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Právě jsem to viděla asi po čtyřicáté, a i dnes jsem si potvrdila, že je to jeden z nejgeniálnějších a nejvtipnějších filmů vůbec. Stejně -  jako tolikrát předtím - jsem si před koncem přála, aby ten film neskončil. Plus ta jedinečná atmosféra pozdních sedmdesátek, lokace, hospody, prázdné silnice, na kterejch můžete v klidu stát, aniž byste blokovali dopravu... Prostě všechno dohromady. "Zabili ho?" "Ano...  Ale ty ostatní potom taky. Ale jen on si mohl říct: byl jsem v žitě."