Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (905)

plakát

Soudce Alexandr (2017) (pořad) odpad!

Zajímavý experiment by byl, kdyby vždy, když Saša zahřímá:"Tady jste u soudu!" do sebe divák naklopil panáka, a když uděluje navrhovateli či odpůrci pořádkovou pokutu, tak rovnou dva. Případně by se objem alkoholu úměrně zvyšoval či snižoval v závislosti na výši pořádkové pokuty. Tipuju, že už v půlce náhodného dílu by měl divák slušnou hladinku...

plakát

Anatomie života - Zmýlená neplatí (2021) (epizoda) odpad!

Vynikající! Patnáctiletou holku přivezou na tu jejich traumatologii s hroznou bolestí břicha, lékař i sestra se jí několikrát ptají, jestli nemůže bejt gravidní - odpověd záporná... Holka už je uspaná na sále, najednou chirurg zjistí, že je těhotná a začne řvát:"Jaktože mi to nikdo neřek! Vždyt říkala, že těhotná bejt nemůže! Testy jsme udělali!" A sestry na to:"Ale ne na hcg!", chirurg zařve "do hajzlu!" a shodí stoleček s připravenými nástroji k operaci a opouští sál.... Mezitím vedle na chodbě zpívá folklórní soubor odněkud z Moravy. Později z holky vypadne, že těhotná je s nevlastním fotříkem, ten to zapře. Její matka Seidlová se s ním na fleku rozejde. Později vtíravá a přeslazená sestra Preissovka z holky vytáhne, že si to samozřejmě vymyslela, protože chtěla od matky víc pozornosti. A co je na tom všem nejlepší? Že se do konce epizody vůbec nedozvíme, s kym teda ta patnáctka byla těhotná, vůbec se k tomu nevrátěj, protože je to samozřejmě úplně jedno! Když to neni nevlastní otec, tak je to asi fuk, nebo co... Se člověk musí smát. Záhadně modrající člen moravského folklóru je taky hodně zábavná zápletka, ale nebudu už víc spoilovat.

plakát

Božena - Epizoda 2 (2021) (epizoda) odpad!

Je to jak parodie. Akorát to teda neni vtipný.

plakát

Muž na radnici - Silvestr (1976) (epizoda) 

Tak samozřejmě, že si člověk při sledování říká, že je to fuj a hnůj (asanace, přístup Buchvaldka a jeho kumpánů k obyvatelům Kunštátu a vlastně skoro všechno ostatní taky), ale já tu jednu hvězdu prostě musím přidělit - kvůli Kováříkovi a jeho klasickému přednesu, a také kvůli naději v jeho očích, když ho soudruh Bavor zavolá zpátky, aby mu sdělil, že "místo pro vaše knihy vytvoříme!" Slzičku jsem zamáčkla a těším se, co přinese další epizoda.

plakát

Koruna - Aberfan (2019) (epizoda) 

Jedna hvězdička dolů za /spoiler/ tu trapnou slzu na konci.

plakát

Koruna - Matrimonium (2017) (epizoda) 

Zbytečné, rádoby šokující sexuální scény, které jsou bohužel stylisticky i střihově tak tradiční, že prostě nejsou šokující, jsou jen směšné. A debilní.

plakát

Star Trek: Nová generace - Symbióza (1988) (epizoda) 

Mně tato epizoda přišla natolik vtipná a zábavná, že méně než pět dát nemůžu. Osvěta v podání posádky Enterprise, abstinenční příznaky těch dvou chudáků a chlad a vypočítavost "dealerů", to se jen tak nevidí. Plus bylo skvělé, že divák odhadne námět i zápletku asi tak po pěti minutách, ale tvůrci seriálu se snaží vyvolávat jakousi záhadnou atmosféru, i za tu snahu a roztomilou naivitu je těch pět. Jinak se těším a doufám, že v nějaké z příštích epizod dostane víc prostoru Riker.

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Tak já jsem poměrně nadšená. Asi by to bylo spíš na čtyři, ale jednu přihazuju čistě subjektivně za to, že filmy pro teenagery, a to ještě tuplem z americké produkce, mívají dost děsnou kvalitu, nikdo tam nebývá sympatický, s nikým se jen tak neztotožníte a vtipy jsou infantilní nebo rovnou úplně debilní. Tady to tak nebylo. Hlavní hrdinka byla sice kolikrát napřesdržku (nejvíc asi v 57.minutě, ale ještě několikrát poté), ale jak už zmínil Necrotongue (kterému tímto děkuji, že mě svým komentářem k tomuto filmu přivedl), nebyla to taková ta klasická americká "blbka" a navíc, člověk se jí úplně nemohl divit, s každým by zamávalo to, čím si prošla, a čím teď prochází s matkou, o to víc, přičteme-li k tomu tu smůlu ve škole a žití tak trochu "ve stínu" úspěšnějšího sourozence. No a pak si k tomu přičtěte ten pocit zrady směrem od nejlepší a jediné kamarádky, a je jasný, že udělá několik, a ne úplně malých, "bot". Několikrát mě hodně pobavil Woody Harrelson, někdo tady psal, že je jeho postava ve filmu zbytečná, což je hloupost, protože nejen dodává filmu šťávu, ale hlavně několikrát ovlivní dějovou linku filmu, tak nechápu, jak to někdo mohl napsat. Co mě akorát trochu mrzelo, byl až moc sluníčkový happyend, ale co už. Aspoň to skončilo na příjemnou notu.

plakát

Brooklyn 99 - Čtyři akty (2019) (epizoda) 

Tak tohle bylo hodně slabé. A Gina (která byla v prvních pár sériích docela vtipná, než to tvůrci začali přehánět a udělali z ní trapnou karikaturu) mi fakt chybět nebude.

plakát

Jistě, pane premiére - Všechnu moc lidu (1988) (epizoda) 

Miluju tenhle díl. "Neznáš tu Agnes Morehouseovou?" "Znám." "Řekl jsem Humphreymu, aby s ní promluvil. Tvrdí, že to šlo dobře... Ale mluvit o tom nechtěl a vypil čtyři whisky za deset minut."