Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

Ten den přijde (2016) 

Silný příběh (nejen) dvou chlapců. Lidská ohavnost nezná mezí a doufám, že všichni pachatelé byli náležitě potrestáni. Tvůrci filmu vybrali dobré herce jako hlavní postavy a i klukům se dalo vše věřit. Chovanců mi bylo moc líto, snad už toto nikde neexistuje. Jako film hodnotím velice dobře, některé scény působily až mrazivě reálně, o což se tvůrci asi snažili. Jsem rád za happy end. Hodnotím za 80%, čtyři hvězdy.

plakát

Irčan (2019) 

Irčan mi trochu připomněl triologii Kmotra. I když tento film je o mnoho novější, také i z něco jsou cítit mafiánská léta. Dialogy, akční scény, napětí, to vše bylo na té nejvyšší filmařské úrovni. K celkové spokojenosti mi chyběla snad jen více akce a ne tak natažený děj. Jinak klobouk dolů před De Nirem, Al Pacinem, Joe Pescim a ostatními "staříky". Také poklona před tvůrci jak dokázali hlavní trojku počítačově omlazovat dle doby. V neposlední řadě, chvála Scorsesovi, jak vše výborně zrežíroval. Dávám 80%, čtyři hvězdy.

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Z filmu mám smíšené pocity, jelikož cítím velkou lítost nad všemi, kteří si museli onou situací projít a velkou bezmoc proti všem teroristům. Je šílené, že se něco podobného dělo a děje nadále. Vrátím-li se ale k filmu, tak ten byl natočen skvěle, možná až moc důvěryhodně. Šílené mrazivé scény vystřídala jiskřička naděje a zase se něco pokazilo. Hrdinům, hlavně tedy šéfkuchaři a číšníkovi, jsem věřil všechno a mají velký palec nahoru. Stejně tak muselo být složité zahrát nelidské postavy džihádistů. Film mě hodně chytnul, ponořil do příběhu a emotivně jsem byl rád, že do paláce konečně vtrhly speciálný jednotky. Hodnotím za lepší čtyři hvězdy - 85%, i když bych byl radši, aby podobné filmy ani nevznikly.

plakát

Klaus (2019) 

Film je to krásný, ale musím se přiznat, že jsem měl ještě větší očekávání. Možná mě až moc nalákaly trailery a různé žebříčky. Ale uznávám, že jde o krásnou milou vánoční pohádku, která je svým dějem určitě originální. Celkově byla animace moc hezká, příběh také nápaditý, ale k pěti hvězdám mi tam toho hodně scházelo - 83%.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Film sází na akci a skvělou kameru. Přišlo mi, že se snažili tvůrci utvořit i trochu zmatku, ale nějak to neodhadli a přehnali to. Děj mi přijde zmatečný a skáče až moc velkými kroky. Partička kolem Reynoldse je zajímavá, ale nikterak originální. Akce slušná, příběh nic moc. Hodnotím za slabší tři hvězdy - 45%.

plakát

Joker (2019) 

Odprostím se od všech reálných věcí a nespravedlností a budu hodnotit pouze kvalitu filmu, která je na velice vysoké úrovni. Joaquin Phoenix by měl dostat Oscara za jeho neskutečný herecký výkon. Celý film se v podstatě veze na "one man show" Jokera. Ten sehrává prim v promyšlených scénách a spolu s kamerou jsou pro mě nejlepšími prvky celého filmu. Za kvalitu tohoto díla dávám 80%, čtyři hvězdy.

plakát

Umění tančit v dešti (2019) 

Nenápadný film, ale velmi krásný a dojemný. Neměl jsem tušení, jak se bude děj vyvíjet, ale při jeho sledování jsem byl do obrazovky tak "zažraný", že více než hodina čtyřicet mi utekla jak chvilka. Líbilo se mi, že pes Enzo neměl žádnou nadpřirozenou schopnost (vyjma nočních můr) a děj byl velice reálný. Ostatní děj byl také hodně emotivní a místy až krutý. Tento film mě velice nadchnul a zaujal. Nejen skvělému Enzovi dávám 80%, čtyři hvězdy.

plakát

Lví král (2019) 

Zprvu jsem se bránil animované komedii pro děti, kde zvířata mluví, avšak nakonec jsem tomu podlehl a na Lvího krále se podíval. Mohu říct, že jsem byl velice mile překvapen. Úroveň animace občas ani nejde poznat oproti reálu, úžasný. Symbióza zvířat se mi moc líbila, stejně jako drsný příběh. Opravdu se mi na Lvího krále koukalo hezky a chválím především jeho animovanou stránku - 75%.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Skvěle natočený film s hereckými esy. Prostředí závodního okruhu bylo výborně vyobrazené, všechny scény skvěle sestřihané a divák (především v kině) dostal velký filmový zážitek. Že je děj inspirován skutečnými událostmi mi ještě více přidalo na síle příběhu. Sledování mě moc bavilo a přemýšlím i o 5 hvězdách. Nakonec ale zůstanu u lepších čtyř - 85%.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Opět si po filmu Tarantina nevím, co úplně myslet. Že se jedná o opravdu kvalitní obsazení, kameru a střih není třeba pochybovat. Děj a jeho průběh byl prostě originální, ale aby mě bavil po celou dobu se říct nedá. Chválím spojitost se skutečnými událostmi i originalitu, ale na 5 hvězd to nevidím. Hodnotím za 80%.