Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (141)

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

,,Kéž by kobylo tak jednoduchý." To hodnotit.

plakát

Howl (2015) 

Werewolf movies: Mám od malička rád filmy o vlkodlacích zde je dobře zvolené prostředí - tedy vlak, který sestřelil jelena s parohy tak tvrdými, že už prostě dál jet nelze, jednak proto že vyteklo palivo i většina krve ze strojvedoucího - skvadra postav / cestujích tak pestrá, že ji v každém druhém hororu uvidíte a chovající se tak, že si nad tím hlavu ukroutíte. S čímž u podobného filmu počítáte. Hlavním problémem tohoto vlkodlačího hororu je pro atmosféra která se rozplyne někdy v půli děje (a film od té doby jakoukoliv atmosféru - zejména tu dusnou - postrádá) a pak podoba vlčáků samotných. Ale na druhou stranu snaha o inovaci se cení a dobrý film s vlkodlakem jsem neviděl už hodně dlouho. Ty čtyři hvězdy jen kvůli mé zálibě ve vlčích filmech. HOWL

plakát

Spectre (2015) 

Pokud hledáte ten Aston Martin, tak je zaparkovaný na dně Tiberu. Komentář může obsahovat pár spoilerů: Takže: Spectre je sled krásných obrázků nasekaných geniálním švýcarem jménem Hoyte Van Hoytema ve kterých krásně nastylovaný a vždy dobře oblečený agent 007 dořeší všechna svá dilemata za posledních pár let – o kterých ale vlastně zřejmě vůbec nikdo nevěděl, včetně pana Oberhausera, který se k nim ale mávnutím kouzelného biče rozhodl přihlásit. Děj je odsunut na čtvrtou kolej, na třetí jsou postavy s motivací opravdu všeljakou, na druhé jsou samozřejmě senzační exteriéry a interiéry a na prvním místě je 007 konečně padající ze sutin do pohodlného gauče ve scéně, jejichž typ mi Craigových filmů chyběl k dokonalosti. V dlouhých nicneříkajících scénách jsem se kochal fotem již zmíněného pana Van Hoytema, takže nudit jsem se opravdu nestačil – jinak to násilné vsunutí organizace SPECTRE do děje považuji za opravdu skandální znásilnění posledních filmů … ale co. James Bond: Pan Craig je pro mne druhým nejlepším Bondem, který je díky scéně s myškou podruhé v sérii opravdu člověkem. A scénky jako ta s gaučem nebo padákem ho vrací zpět ke kořenům .. Akce: Vrtulník, letadlo, vrtulník. Ležérní projížďka po Římě se zakončením které agenta zvedlo ze sedečky. Jsem rád že nepůsobí tak ,,zakaždoucenubombasticky" ale civilně a v rámci možností reálně. Rvačka s Bautistou ve vlaku rozhodně nejlepší akční scéna filmu. Bondgirl: Monica Bellucci na pět minut ale stálo to za to. Léa Seydoux na agentovo doživotí? Nesouhlasím a doufám že se o to pan Blofeld postará. Padouch: Já nevím. Na jednu stranu ano, na druhou WTF. Zabití potenciálu jakou by měla samostatná postava Franze Oberhausera a Blofelda je asi to jediné co filmu nikdy neodpustím. Herecký neumětel Bautista byl paradoxně o mnoho lepší záporák než Waltz - ačkoliv stačil říct za celý film jediné slovo. Kurva. Hudba: Super. Thomase Newmana jako vždy O.K. - titulní song byl strašný. James Bond will return: The name is Bond, James Bond. Kino: Krysy žeroucí kukuřičné plody a srkající cvokakolu do kina nepatří. Můžou se nažrat někde u baru ... případně u popelnic. A teď hleďte jak se budou kriťáci snažit dokázat svou erudovanost a dávat trojhvězdí.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Put a bullet in her skull. Stop the rig. Return my treasures to me and I myself will carry you to the gates of Valhalla. You will ride eternal, shiny and chrome.

plakát

Hannibal (2001) 

Precizní režie kontra film k ničemu, dokonalá kamera zabírající zejména věci ze kterých mi bylo na zvracení cca před čtrnácti lety v kině a nějak nemám chuť si to zopakovat ani přehodnotit.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Horší než Život pod vodou, lepší než Až vyjde měsíc - tedy téměř dokonalé, nápadité, hravé a obsazené tolika hereckými esy že si o tom drtivá většina tvůrců může nechat jenom zdát. Stylizace taková jakou ji umí jen Wes Anderson ... ,,Kdo střílí na koho? A kdo to vypadl z okna?"

plakát

Vlčí mládě (2011) (seriál) 

Teen Wolf překvapil - trochu temný teen seriál se s s každou řadou stále zlepšuje (jako rozuměj ,,zlepšuje" - je to blbost ale mám slabost pro vlkodlaky, kdyby to bylo o upírech nebo UFO tak bych na to nekoukal), postavy se zrazují, udobřují, vraždí a vstávají z mrtvých jak na běžícím páse. Jediné co mě trochu trápí jsou ta velice nejasně stanovená pravidla - kdo vlastně co přežije aneb vše je pokaždé jinak. Tím pádem nic není tak jak se zdá :-) SEASON I (80%): Pomalejší rozjezd, jednoduchá pravidla na úvod, rodina lovců vlkodlaků a jedna obrovská (na TV poměry ne špatná) vlčí stvůra. Od posledního dílu pořád přemýšlím nad tím, jestli byl Peter Hale vlastně taková svině ... SEASON II (80%): Gerard, Kanima, šílený stalker, hromada nových postav, hlášky trenéra a pana Harrise a jedna obzvlášť překvapující sebevražda a nepřekvapující zmrtvýchvstání. Ten ještěr mi tam ze začátku vůbec nesedl, ale při odhalení jeho identity bylo odpuštěno. SEASON III - A (80%): Deucalion, Darach, Kali, smečka ALF, lidské oběti a koncovka mé oblíbené postavy. Cesta do motelu a události v něm patří mezi dva nejlepší dílky seriálu. SEASON III - B (60%): Kdykoliv se do nějakého seriálu či filmu připlete nějaký ninja, démon nebo godzilla, zkrátka cokoliv z orientu mám s tím problém - a tato řada (zejména její závěr) utrpěla překombinovaností a i přesto že mám vynikající paměť už ani nevím kdo byli ONI. SEASON IV (zatím 80%): Pořídit si štěně? Scott si pořídil malou, vzteklou, metrosexuální betu. Další persona vstala z mrtvých. A je z ní jaguárodlak. Nové postavy které se zdají být zajímavé (spoiler: windigo, mute, sirotci, japonská matrix alfa Satomi) se sotva objeví a už jsou vlastně mrtvé. Finále nic moc a s Peterem to jde z kopce. Co bude chudák v tom Arkhamu dělat? (pardon Ajchn Hauzu nebo tak) SEASON V: A kdo že vstane z mrtvých tentokrát?

plakát

24 hodin: Dnes neumírej (2014) (seriál) 

Slušná zápletka, zajímavé postavy (Kate, Simone, Cross, Navarro), velmi dobrý primární i sekundární záporák, pár starých známých, sám Jack Bauer už se s nikým moc nesere a zpacifikované lumpy už rovnou hází z oken nebo jim seká hlavy (on to sice v menší míře dělal už dřív, ale kdo uvidí pochopí). Dvanáct dílů rozhodně prospělo a 24:LAD má krutý spád, ale bohužel ve všech dvanácti dílech není jediná scéna která by trumfla ty nejhustší záseky z předcházejících řad. Nicméně závěrečná scéna z letiště je jedna z nejdojemnějších .

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Komentář může obsahovat pár spoilerů takže ho raději nečtěte: Konečně v krásném záběru přiletěl a na ruku si mu sedl onen slavný Odinův havran. S filmem jsem sice spokojen ale bohužel nepřekvapen. Za prvé - trailery a TV spoty ukázaly téměř vše kromě finále a post- titulkových scén - příště lépe je tedy nesledovat - za druhé se mi zdá že téměř všechny sekvence filmu jsem už viděl jinde a někdy i lépe. Z mírného zklamání tedy hledám mušky - Svižný příběh je vizuálně nádherný, vtipný, akční i dojemný - a BTW si nejsem jist že právě ona svižnost (rozuměj 100 minut) je důvodem nepropracovanosti záporáka, o kterém se říká že byl upozadněn na úkor Lokiho - dle mého je to postava odfláknutá už od dvacáté minuty a Eccleston je v evil rolích už dost provařený - slušelo by mu pár minut navíc. Takže se nám ve velkolepém úvodu (zcela podobném jako měla Mumie, Pán prstenů, první Thor a spousta dalších) představí Malekith, potencionálně bombastický zlosyn který se pak ve filmu objeví na šest kratičkých scén, během nichž se z něj stane Malekith Two Face a budí dojem že je ve filmu jen proto aby mohl Thora připravit o člena rodiny a aby měl Bůh hromu ve finále s kým bojovat. Jeho pobočník Kurse má scén dokonce dva a půl, a navíc když už jsem se smířil s černým Heimdalem nechápu kde se černoch vzal v ,,čisté bíle rase temných elfů" :-(. Dále - bitka ve Vanaheimu vypadala velice lacině jak z nějakého TV seriálu, zbraně jež používá obyvatelstvo Devíti světů jsou taková pěstička na oko - laserové sušiny elfů trumfují bazuky vanaheimských obyvatel a kuše na střelný prach nebo co :-). A BTW Asgard má podobný bezpečnostní systém jako ten v Bradavicích a ušatí letci jednotky SVART mají super modely X-Wingu. Ale no nic, nějaké mouchy jsem si našel ale nebojte se, film je přesto super :-). NEJLEPŠÍ HLÁŠKA : Tadááá.

plakát

Tělo (2012) 

Další španělský skvost - tentokrát ne hororový - pointu jsem neodhadl ani náhodou - a přitom to není ani za vlasy přitažené, ono to pak do sebe všechno krásně zapadá - při závěrečné scéně jsem si myslel že půjdu domů s infarktem.