Reklama

Reklama

24 hodin: Dnes neumírej

(seriál)
  • USA 24: Live Another Day (více)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Kim Raver, William Devane, Giles Matthey, Gbenga Akinnagbe, Benjamin Bratt, Yvonne Strahovski, Tate Donovan (více)
(další profese)

Epizody(12)

Vysloužilý agent Jack Bauer se skrývá v Londýně. Už jsou to čtyři roky od té doby, kdy začal utíkat před spravedlností. Nyní musí opustit svůj úkryt a naposled riskovat život, aby odvrátil hrozící globální katastrofu... (TV Prima)

Videa (62)

Trailer 3

Recenze (109)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak se hodiny přece rozjely a tvůrci svižně zasvěcují do děje. 8 dní byla dlouhá doba, ale všechno je relativně obstojně uvedeno na pravou míru, i pro ty co právě naskakují do vlaku. Našlapaná dvanáctihodinovka nabízí vše dobré (i zlé) co poslední série, jen je tady míň vaty. Teroristická máti je docela standardní, ale snaží se nabídnout něco nového díky ovládání bezpilotních letounů. Vrací se Hellerův klan, přece jen je šestá řada nechala trochu odbyté a hlavně se vrací Jack. Naštvaný a zlý. Tak jak ho máme rádi. Struna praská v posledních dílech, napíná se za hranici únosnosti. Kreativně pěkně pracuje s předpoklady diváka a servíruje před něj nejedno překvapení. Poslední díl nesleví, ukončuje samurajským mečem a desetiminutový epilog je pěkným rozloučením s koncem, který vezme za srdce. Ale až po zatmívačce. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Už je to tak, Jack je zpátky a pořád je ve formě. Fanoušci můžou mít radost, protože se vše odehrává tak, jak jsou zvyklí, každopádně doufám, že se na Jacka bude v dalších dílech soustředit více pozornosti. První 2. díly - 80% V průběhu série to pěkně gradovalo, všichni záporáci potěšili, jen škoda, že v cílové rovince Jackovi a spol. trochu docházel dech a finále už nebylo tak našlapané jako druhá půlka řady. 9. série - 80% ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Nehorázná akční pecka, která nemá slabšího místa a stále jede ve zběsilém tempu. Po True detective další letošní špičkový seriál. Z předchozích řad znám asi jen jednu a půl, ale to vůbec nevadilo. Zde stačí znám jen to, že Jack Bauer je borec a není radno ho nas*at. Pro Yvonne Strahovski další agentská role, i když diametrálně jiná než v Chuckovi, ve které je výborná ( a velmi sympatická). Zbytek herců je stejně perfektní, moc potěšil Stephen Fry. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Řeči o restartu nebo samostatně fungující minisérii byly falešnější, než bych kdy hádal. Do děje se vrací postavy, co absentovaly už celé roky, vedlejší linky přináší z minulosti nejtemnější duchy a vůbec celé schéma úvodních dílů připomíná klasické dny původní 24 tak moc, jak jen je to možné. Teroristická skupina tak může hrozit světu nejrůznějšími zbraněmi či výbuchy a i ve chvíli, kdy je pro většinu lidí jen pouhou pověstí než reálným člověkem, musí zaskočit Jack Bauer. A přestože jsem se nepatrně zdráhal, nadšení z akčních scén či nostalgických narážek krotil a u technických zkratek či prostředků občas kroutil hlavou, nakonec jsem se nechal pohltit i já. Závěrečné tři epizody totiž nabízí esenci všeho, co mě k těmhle tikajícím hodinám před lety připoutalo. Dokonalou audiovizuální stránku, napětí doslova do poslední vteřiny a emocionální zážitek, z jehož intenzity je mi chvílemi skoro až mizerně. Ty chvíle, kdy nutnost a zápal pro záchranu jiných lidí překročí vlastní potřebu štěstí či dokonce života, fungují perfektně i podeváté. Pátou hvězdu si trochu překvapivě vysluhuje William Devane, který v necelých pětasedmdesáti letech bez problémů charizmatem uzemňuje celý personál Bílého domu. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Ani to nejde popsat, jak rád slyším po čtyřech letech ten typický tikot hodin :-) A titulky opět v režii duu megawir&Morpheus88. Je to stále stejný Jack Bauer jako v 8 sezónách předtím. Fanoušek dostane přesně to co čeká. Akce, napětí, herecké výkony a damn it! Bez přátel, jako vyvrhel se musí poprat s osudem. Nové postavy prozatím správně lišácké. Škoda toho černošského herce, jen připomíná Curtise Manninga. Yvonne konečně další dobrá role. Co se týče dosavadního hodnocení, nepřijde mi nadhodnocené. Je takové, jaké se dá očekávat od lidí, kteří 24 sledujou a dostali co si přáli. Konec seriálu opět lehce otevřený a můžeme si jen domýšlet. (hodnocení po 12 dílech - konec) ()

Galerie (278)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o druhý film, kdy Kim Raver hrála manželku šéfa prezidentova štábu. (vercza)
  • Postava Kate Morgan pracuje pre CIA. Jej predstaviteľka Yvonne Strahovski si už postavu agenta CIA zahrala, a to v seriáli Chuck (od r. 2007), v ktorom stvárnila hlavnú úlohu. (challik)
  • Hned v první epizodě si tvůrci nedali pozor na čas, který je jedním z důležitých prvků seriálu. Ke konci 1. epizody  je na digitálních hodinách vidět, že je krátce před dvanáctou. Po několika dalších záběrech je možné všimnout si ruky pilota, jehož hodinky ukazují čas 13:30. (Shadowrat)

Související novinky

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama