Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Recenze (35)

plakát

Moon (2009) 

Jones Duncan nám předkládá velmi povedenou "one man show" Sama Rockwella, který se se svojí rolí popral na výbornou. Zajímavý námět, člověk je stále držen v napětí, kam to všechno vlastně směřuje a jak se daná "šlamastyka" vlastně vyvrbí. Vyvrbí se, jak se vyvrbí a za to "vyvrbení" nemůžu dát plný počet. Myšlenka skvělá, herecké výkony hvězdné, hlas kevina Spaceyho úchvatný, hudba povznášející, leč trhlin ve scénáři nemálo a konec trochu kazí dojem (alespoň mně)!

plakát

Ninja Assassin (2009) 

Uznávám, že sledovat tento filmový počin v kině, by mohl být mnohem lepší zážitek, leč byl jsem donucen to sledovat v letadle nad oceánem a možná mi to trochu kazí dojem z celkového dojmu. Tak či tak, akční scény, bych řekl, povedené, i když se jistě z toho dalo vytřískat mnohem víc a kolikrát mnoho scén je nepřehledných. Filmy nenudí, celkem hezky plyne, trapné dialogy (naštěstí ne moc dlouhé) střídá akce (mimochodem film by měl asi větší hodnotu, kdyby se v něm nemluvilo), bohužel závěr dle mě se hrubě nepovedl a to sráží film hluboko dolů. Mezi dvěma a třemi a dvěma hvězdičkami rozhoduje fakt, že 3 hvězdičky jsou pro mě průměr a tento film nepatří do podprůměru!

plakát

Náhradníci (2009) 

Díky bohu, že jsem se nakonec nerozhodl jít na Náhradníky do kina, ale zhlédl to díky mému laptopu a funkci download. Klasická ukázka toho, kdy je člověk navnaděn úžasným trailerem a považuje tento film za jeden z nejočekávanějších filmů roku. No a pak se člověk dostane ke shlédnutí a na konci sedí a cítí se oklamán a říká si, jak žil do teď ve strašné lži. Stručně a jasně, za námět a myšlenku pod 3 hvězdičky nepůjdu, ale za zpracování a díky tolika věcem nedotaženým, nad 3 hvězdičky taky nelze jít. Klasický průměrný film!

plakát

Nauka o snech (2006) 

film opravdu snový, bláznivý, těžko pochopitelný, těžko zachytitelný, přesto tak krásný a malebný, že nad každou vteřinou filmu vám srdce zaplesá...Michel Gondry je blázen se vším všudy, rád bych někdy nahlédl do jeho hlavy a prozkoumal tu strojovnu, která všechny tyto nápady vytváří...stejně jako ve věčném svitu neposkvrněné mysli, i zde rozehrává partii, kterou je prostě a jednoduše potřeba zhlédnout znovu a znovu...a znovu...a já rád takové filmy!

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

zprvu 4 hvězdy, měním na 5...kolikrát jsem tento film viděl útržkovitě, ne celý...konečně jsem se k němu dostal v letním kině a přemýšlím, kdy jsem se takhle u filmu nasmál...neuvěřitelné scény, dalo by se říct i totální magořina tento film, ale prostě geniální věc...kdo vymyslel tento scénář, toho bych chtěl potkat...blbost, ale hvězdná!

plakát

Bullittův případ (1968) 

jsem mírně rozladěn...tento film mi byl doporučen jako pecka...pecka? možná kdybych žil v 60.letech...neříkám, že legendární automobilová scéna, na kterou jsem by před filmem upozorněn mě nedostala...ale to bylo všechno...nuda...velká nuda...snažil jsem se najít na tom filmu nějaké pozitivum...Steve McQueen zahrál na výbornou, některé záběry velmi povedené...ale děj nuda...nuda...a ještě jednou to zopakuju...nuda...a co je nejhorší na tomto filmu, že jsem se nějak ztratil v těch osobách a nevěděl jsem, kdo je kdo a proč ten dělá to a ten zas tohle...jedna hvězdička za nádhernou Jacqueline, toť jedno z mála pozitiv!

plakát

Životy těch druhých (2006) 

film se rozjíždí pozvolna (pominu-li prvních 5minut), ale co se pak děje dále a hlavně závěr člověka nenechá klidným...silný film o krutosti i lidskosti...drsná doba, buďme rádi za to, co máme dnes...i když...??? :) ...němci se dostávají poslední dobou do popředí ve srovnání se světovými filmy a tento film je klenot posledních let.

plakát

Gran Torino (2008) 

První třetina úchvatná, Clint dokazuje svoje skvělé herecké schopnosti. Opravdu jsem se "řezal" u několika jeho hlášek i scén. Druhá třetina tak nějak plyne, ale člověk se nenudí, má to svoje kouzlo. Bohužel třetí třetina, kdy dochází k přípravě na závěrečnou scénu mě trochu připomíná takové "karate kid", kdy se "hodný" chystá na závěrečný boj proti "zlýmu". Závěr to trochu pozvedne, ale přesto mě přijde, že jsem poslední třetinu filmu již několikrát viděl i v jiných filmech. Normálně 3 hvězdičky, kvůli Clintovi zvedám na 4.

plakát

O rodičích a dětech (2007) 

Podle mě jeden z nejlepších českých filmů za posledních 10 let...Somr zde ukázal své mimořádné herecké schopnosti a pro mě do té doby neznámý Novotný jakbysmet...začal jsem tento film sledovat v televizi v domění, že ho po pár minutách přepnu jinam...a hle, zůstal jsem u něj přikovaný až do konce...výborné dialogy mě dostávaly do "ouzkých" a nějak se jsi začal uvědomovat, že se v tom filmu začínám docela vidět...možná proto je mé hodnocení takové, jaké je, ale Vladimír Michálek mě prostě dostal!

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

film, do kterého jsem se dlouho přemlouval pro jeho délku a kvůli tomu, že jsem si dal za cíl si přečíst comics předtím, než tento výtvor shlédnu...nepřečetl jsem si ho, tak jsem se pustil do filmu bez toho...a teď se bojím si ten comics přečíst...film jsem hltal od začátku do konce, jsem nadšen! Po Vráně a V jako Vendeta jsem myslel, že lepší comics už nemůže být převeden do filmového počinu, leč mýlil jsem se...teď zbývá jen sehnat tištěný comics a buď totálně propadnout tomuto filmu či totálně pohrdnout...