Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (451)

plakát

Batman (2022) 

Tenhle Batman se povedl. Bruce Wayne je maximálně upozaděn a vše se točí kolem vyšetřování případu, což je neskutečně osvěžující přístup k látce. Pattinson jako Batman perfektní, Gordon perfektní, Batmobil perfektní, Penguin perfektní, Catwoman perfektní, souboje perfektní, korupce a pocit beznaděje perfektní. Ač se mi Riddler zdál zpočátku jako slabý záporák, nakonec je to perfektní šílenec. Paradoxně nejslabším místem se mi zdá být soundtrack, který má sice vynikající ústřední motiv, ale nedokáže úplně pohltit a podpořit akci na plátně. V tomhle je Nolan lepší, ale třeba si Reeves jen schovával všechny trumfy až pro pokračování.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Kdo má rád Spider-Mana, bude spokojen i zde. Jen se mi zdá, že na to jak moc to mohlo být epické, to vlastně v poklidu prošumělo až do konce. Pár záblesků se objevilo, ale jako celek to působilo dost kostrbatě. Nostalgické ano, epické ne.

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Obával jsem se zplácaniny bez hlavy a paty. Naštěstí "detektivní" příběh zvládne utáhnout celý film, aniž by hrozil rozpad na nesourodé části. Středobodem vyprávění je Pikachu, což je výborná volba, ale pokémonů se ve filmu objeví spousta a to včetně těch nejznámějších. CGI efektům někdy dochází dech, obzvlášť v hromadných scénách s velkým počtem pokémonů, ale to je spíše jen drobnost, protože jinak je jejich interakce s okolím byz chyb. Vůbec bych se nebránil volnému pokračování v podobném stylu.

plakát

Star Trek: Discovery (2017) (seriál) 

Klasický gendrově vyvážený a korektní Netflix. Postavy nejsou zrovna sympatické, ale nakonec jsem si na většinu zvykl. Jediný kdo mě fakt bavil, byl kapitán Lorca. Možná i proto začátek moc neoslní. Navíc příběh se buduje docela pomalu, ale v půlce první série to chytne drajv, který vydrží skoro až do finále.

plakát

Lajka (2017) 

Na hranici únosnosti jak obsahem tak formou, písničky taky ne zrovna povedené. Zdráhám se uvěřit, že je to myšleno pro děti, a zaplacené z fondu. Zvířátka pěkně vyvedené, ale některé lidské karikatury by dokázaly vyděsit i dospělého. Úchylný mimozemšťan a fauna planety hodně ulítlá. Pár myšlenek přece jen zajímavých, avšak rozhodně ne pro děti, naštěstí to prostě nemohou chápat.

plakát

Birdman (2014) 

Na Birdmana lze pohlížet různě. Lze sáhodlouze rozebírat všechny metafory, nastavená zrcadla a rýpání si do komiksovek. Nebo si zkrátka jen říct, že to byl docela psychouš, co to neměl v hlavě porovnaný. Každopádně kamera a hudba za jedna s hvězdičkou. Herecky taky vynikajicí. Michael Keaton dost dobrý, ale Emma Stone a Edward Norton ještě lepší, prostě super. Až mi to připomnělo, jaká je škoda, že se Edward nějak vytratil ze světa a netočí jak dřív. Myslel jsem, že mu to pomůže restartovat kariéru, ale jak tak koukám, moc to nepomohlo. :-\

plakát

Castlevania (2017) (seriál) 

Finále druhé a třetí sezóny naprosto fenomenální. Škoda jen že cesta k nim je dost zdlouhavá. Drákulovi generálové jsou tu ani nevím k čemu, až na čestnou výjimku. Ve třetí řadě je zase spousta dílů, kde se jen přešlapuje na místě a filozoficky se nad něčím bádá. Přesto se nedá říct, že bych se nudil, ba naopak velmi se těším na další pokračování.

plakát

Trollové: Hrátky se svátky (2017) (TV film) odpad!

Ještě víc ukřičené a rozblikané než film. Bohužel ani písničky se mi moc nelíbily. Na to jak to bylo krátké, tak moje utrpení bylo obrovské.

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Rozčarování... skvělý název vystihující moje pocity.

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Pilot mě málem odradil, ale naštěstí hned další díl je úplně jiný level. Kvalita raketově vyletěla vzhůru a zbytek první série si ji pak bez problému udržuje. Všudypřítomný humor je zde opravdu mezigalaktických rozměrů a mně nezbývá než smeknout pomyslný klobouk.