Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

74letý ještěr jménem Leo a jeho želví kamarád se rozhodnou uprchnout z terária školní třídy na Floridě, kde žijí už desítky let. Poslední ročník základní školy viděný očima třídního mazlíčka. Unavený 74letý ještěr jménem Leo je ve stejné třídě na Floridě po celá desetiletí se svým želvým kamarádem. Když se dozví, že mu zbývá už jen rok života, plánuje útěk, aby si vyzkoušel život venku. Místo toho se ale zaplete do problémů svých úzkostných studentů, jako je nemožně zlý suplující učitel. (tribican)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (129)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mnohými diváky je tento podivný animák vychvalován s tím, že je zábavnější než poslední disneyovky. Je to možné, protože poslední dva roky se wokeshitismem nakaženým animákům vyhýbám, takže naposledy jsem od mykimausníka viděl Raya a drak. A pak už ze zvířátkovin jen Kocoura v botách: Poslední přání. Ani jednomu z nich Leo nemůže konkurovat. Ne snad kvůli absenci humoru, nebo kvalitou animace, ale tahle netflixárna postrádá duši. Je fajn, že ještěra mluví dvorní dabér Adama Sandlera. Ovšem želvák v češtině ... za uši mě tahal jinak skvělý dabér Filip Jančík...tentokrát jako mizerný imitátor Václava Klause. Pokud to měl být ze strany režiséra dabingu fór, tak moje uši se nesmály. Ale dejme tomu, důležitý je především děj, dialogy, pointa... . Nic moc závadného tam není. Některé vtipy jsou dobré, jiné slabé, písničky jsou všechny slabé, některé spíš mizerné. Postavy jsou OK. Děj...asi taky, ale přesto na mě celý film působí vybrakovaně, plytce a chudě. Některé momenty byly dokonce trochu perverzní...písnička páťáků o tom jak stárnou...WTF? Vlastně pořádně netuším proč, ale tento animák na mě působil nesympaticky. Robert Smigel se jako scénárista zatím moc nepředvedl a tato už třetí spolupráce se Sandlerem, vlastně skončila podobně jako ty předchozí...tak nějak nedotaženě. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Leo se mi teda nejevil jako zásadní animák, ale nutno uznat, že jde snad o nejlepší animák letošního roku. Pixar/Disney začíná být už únavný a jejich pohádky poslední dobou za moc nestojí, kdežto Netflix docela slušně válí. Už Rodina na Baterky bylo slušné překvápko a tohle není vyjímka. Adam Sandler se nezapře. Příběh o leguánovi a želvě, kteří jsou v terariu ve školní třídě a postupně se začnou seznamovat se všemi dětmi, kteří dostanou za úkol si Lea vzít na jeden den domů. Jakmile zjistí, že umí mluvit, začne dětem pomáhat s jejími problémy, což je fakt jednak originální, ale taky velmi poučné a hezké. Je to z části také muzikál, ale písničky zde hezky pasují, každé dítě má zajímavý problém, který třeba vyřešit, Leo je mega sympaťák, kterému divák fandí a želva je zase velmi vtipná. Párkrát jsem se slušně nasmál ( Nejlepší byl Dron, co ten tam předváděl mě trhalo na kusy), má to i příjemný spád a jde o slušnou zábavu pro celou rodinu.Yes tohle se povedlo. 8/10. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Leo si mě získal od samého začátku, je to nesmírný sympaťák, který plánuje utéct ze školního akvária na svobodu.. Jedná se o zábavný, milý, vtipný, nápaditý animák pro malé i velké diváky.. Líbil se mi jak příběh, tak hudba, pochvalu zaslouží i hezký český dabing, tedy spokojenost a krásné čtyři hvězdy.. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák, který dolů táhnou jen nemastný závěr a fakt, že jde o muzikál. Premisa jako taková je totiž uchopená skvěle, kdy si ještěra Lea berou žáci páté třídy po výuce domů a on jim dává rady a pomáhá jim s jejich problémy. Animací i humorem mi to připomnělo animák Za plotem, kdy si oba filmy trefně dělají legraci ze světa lidí, v tomhle případě navíc světa školního, dětského a toho měnícího se moderními technologiemi. Jak jsem již zmínil k úvodu komentáře, tak se závěr jako takový za mě příliš nepovedl, jelikož se ještěr víceméně dozví, že neumře, dojde na menší akci a suplující úča dostane vlastní třídu. Muzikálové filmy mi ani nevadí a u animáků jsem na to zvyklý, ale tady to vážně nefungovalo, kdy byl navíc český překlad písní otřesný. Hodnocení: 70 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší animák tohto roka, s dcérou sme sa skvele bavili. V skutočnosti to nie je o nejakom jašterovi, čo sa chce dostať na slobodu, ale o školákoch, ktorí si prechádzajú všelijakými mindrákmi. Normálne terapeutický film, niečo tak dobre vymyslené nemal Disney niekoľko rokov. Tón perfektne vyvážený medzi sandlerovským bizárom a dojákom. Omnoho inteligentnejšie, ako sa to tvári z trailerov, a fakt pre celú rodinu. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama