Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (631)

plakát

Interstellar (2014) 

Původně jsem po překladu (totálně vyčerpaný) uvažoval nad možným hodnocením a měl jsem poměrně hned jasno o čtyřech hvězdách. Ovšem - to bylo bez toho, abych film SKUTEČNĚ viděl. Teprve až na projekci pro distributory mi došlo, že jsem viděl v podstatě jen "třetinu" filmu. Obrazová stránka je skutečně dechberoucí (a to jsem to bohužel ještě neviděl v IMAXu) a Kubrickovsky laděný styl tomuto vesmírnému zážitku nesmírně sedí. Jsem zvědav na reakce především v zámoří. Bojím se, že po otevíracím víkendu tržby citelně opadnou, ale nezbývá než před Nolanem smeknout pomyslný klobouk. Takto vypadá autorský film "převlečený" za blockbuster.

plakát

Totálně našrot (2012) 

Finové jsou Japonci západu. To už je léty prověřená pravda. Takže není divu, že právě odsud vzešla jedna z největších prasáren, kterou filmové plátno kdy spatřilo. Alespoň v rámci "komedie" určitě. Bezhlavá jízda proložená hektolitry alkoholu s hlavními "hrdiny", kteří prakticky nikdy nestihnou vystřízlivět natolik, aby je potkala kmotra kocovina...

plakát

Něžné vlny (2013) 

Překvapivě příjemný český snímek. Kromě už na hraně trapnosti balancující scéně s povstáním a výkonem hlavního hrdiny (v závěrečné části) a jeho vyvolené (v prostřední části, poměrně krátce) sympatický počin pana Vejdělka. Byl jsem na vážkách mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec se přikláním k vyšší známce.

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

Už dlouho jsem tak neváhal nad hodnocením filmu jako u Dědy mizery. Takto silně koncentrované a záměrné trapno nevydýchá hned tak každý. Film samotný je poté směsicí více či méně zdařilých scének před skutečnými lidmi (tedy - neherci) + nějakou tou povinnou vatou okolo. Vtípky vycházejí tak v 50 % případů, takže by se slušelo dát tři hvězdy, ale za závěrečnou scénu na soutěži krásy, která je jednou z nejvtipnějších filmových scén posledních 20 let, musím hvězdičku přihodit...

plakát

Probudím se zase včera (2014) 

Na hromnice o den více + Prci, prci, prcičky = Premature. Tak by se dal ve zkratce charakterizovat tento příjemný, ale ničím výjimečný snímek. Občas má sice tento nezávislák díry ve scénáři jako poctivý ementál, ale několik výborných vtípků to vynahrazuje. Současné hodnocení 61 % je dle mého naprosto odpovídající. A casting mladých hereček se zde mimořádně povedl ;).

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Díky, Hanku, za všechny ty úžasné hlášky, ledový klid a odzbrojující nadhled. I když bez sérií 5 a 7 bych se klidně obešel. Každopádně i tak za plný počet!

plakát

Transformers Prime (2010) (seriál) 

S tímto seriálem jsem strávil dva roky svého pracovního života a musím říci, že mi přirostl k srdci. Ale není to jen z osobních důvodů. Jedná se o skutečně, až nebývale zdařilý "dětský" seriál. Jako kluk jsem nikdy příliš netíhl k akčním animovaným seriálům (snad až s výjimkou Spider-mana), především proto, že kromě akce neměly prakticky co nabídnout. Postavy byly ploché, příběhy fádní a stále se opakující. Kdežto Prime dokázal skvěle vykreslit takřka všechny postavy, se kterými se v seriálu setkáváme. A to včetně lidských dětských sidekicků, kteří tu rozhodně nehrají jen "povinný" lidský element. První dvě série jsou bezesporu za plný počet. Obě mají uzavřený hlavní příběh a spoustu pamětihodných momentů. Třetí, zkrácená série (Beast Hunters) je bohužel o poznání horší a je na ní vidět, že vznikla prakticky jen kvůli možnosti vydání nové série figurek. Nicméně samotné finále seriálu je výborné, emotivní a monumentální. Závěrečný film Predacons Rising je spíše bonusem, který stojí za zhlédnutí, ale kdyby nevznikl, nic by se nestalo. Transformers Prime doporučuji všem, kteří si byť jen matně pamatují původní seriál (podstatně naivnější) a štve je, jak Michael Bay nakládá s filmovou licencí. Tohle je totiž zdaleka nejlepší "verze" Transformers k dostání.

plakát

Žhavá láska (2012) (seriál) 

Hodnoceno ve formě celovečerního filmu (sestříhaného z první série) a je na tom znát, že by tomu jisté krácení neuškodilo (film má 110 minut!). Nicméně nutno říci, že Marino hraje svého lehce zaostalého hasiče brilantně a některá camea (a menší role) mě dohnala k slzám. Velmi jednoduchý humor, ale na to už jsem od této partičky zvyklý od dob Childrens' Hospital. Mohu doporučit!

plakát

Lžeš, zemřeš (2012) 

Nic převratného. Snaha o psychologický thriller s výraznou inspirací Saw, která má své silné i slabé chvíle. Bohužel snaha o šokující zvraty filmu příliš nevychází. Lehký podprůměr.

plakát

Čupakabra (2013) (TV film) odpad!

Hrozná, hrozná, hrozná bejkárna. Ale nutno říci, že díky špatným trikům a hrozně přehnaným scénám, jsem se vážně bavil. Takže guilty pleasure, ideálně pro partu kamarádů...