Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (103)

plakát

Ambiciózní blondýnka (2007) 

Dá se to, pokud nejste nároční, trošku mit o připomíná Pravou blondýnku, bloncka, co se snaží dokázat, že není jen holka z vesnice, že se umí vypracovat a je inteligentní, což, připusťme, hodně takových není, asi ani Jessica, i když ji nechci podceňovat. Nic překvapivého se zde neděje, jen Jessica umí využít svých bujných vnadů, na to je krásná podívaná, Ale občas je jak zmalovaná šereda, hlavně ze začátku, vlastně jsem slyšel, že výrazné rtěnky se zase vrací do módy, Jessica chtěla být asi pokroková. Za vtipné bych považoval opíjení norských kněžích. Celkově, hmm..

plakát

Americký gangster (2007) 

Great work, Denzel. You Russell too. Mafiáni nikdy nezklamou, zvláště ne v Americe, tam se jim v drogovém průmyslu daří jak málokde na světě, mají v tom totiž systém a svou hierarchii, jak italská mafie na Sicílii. Famózně natočený snímek, který mě přilepil k židli až do závěrečných titulků. Skvělý scénář dal základ, skvostné obsazení dvěma hereckými hvězdami to jen zkompletovali. Tenhle film patří rozhodně mezi to nejlepší, co rok 2007 přinesl.

plakát

Anakonda (1997) odpad!

Ani sladká Jennifer Lopez, kterou jsem mimochodem skoro ani neidentifikoval jak JLo, nezachrání evidetně strašný námět. Že se ti režiséři nepoučí, všechno s netvornými stvůrami přerostlých rozměrů, co zabíjí lidi jak na běžícím páse, končívá v koutech dvd půjčoven, zapomenuto, zaházeno. S rozpočtem 200 milionů dolarů a se změněným scénářem, respektive přepracovaným, by se možná dalo natočit něco na 3 hvězdičky.

plakát

Anděl smrti (1998) 

I když jsem u tohoto filmu usínal, protože již bylo velice pozdě, dlouho po půlnoci, donutil jsem se dodívat. Třeba u Křižovatky smrti jsem to zabalil asi po 20 minutách. Já jak si lehnu k televizi, no znáte to všichni. Ale zaujala mě náboženská problematika. Teorie, že démon se může převtělovat a pronásleduje někoho, ničí mu život, protože je mu to příjemné a je to jeho životní úděl, je zajímavá. Skoro bych si až troufal věřit v to, že je to opravdu možné. Denzel Washington je velká ikona černých herců, vážné role speciálně policisty, zabijáky a podobné potvůrky má pod palcem a vyloženě mu sedí. Azazela začnete nenávidět a jste veliký fanda detektiva. Nebýt satanismu a toho mystična kolem, byla by to průměrná krimi, ale nápad se počítá jak nic jiného. Nižší rozpočet až tak nevadí, i když šlo to samozřejmě natočit i lépe. A chvilku jsem se i bál, z jaké skříně na mě vybafne Azazel. Dávám 3,75 * Čas Denzela Washingtona přišel později, viz. American Gangster atd. Je z čeho vybírat.

plakát

Beowulf (2007) 

Digitální efekty, no kráása, skvělá podívaná, ale nemůžu si pomoct, takto zpracované filmy mě nikdy nezaujmou dějem, třeba i 300: Bitva u Thermopyl, ikdyž rozhodně lepší jak tohle:)zkázou filmu jsou efekty, štáby se soustředí na to, aby bylo vše dokonalé, potěcha pro oko diváka a paradoxně, nad zápletkou už tak nepřemýšlí, jako by to bylo až na druhé koleji. Angelina v Evině rouše je úchvatná, vzhled draka je taky hoden uznání, to vše je krásné, ale příběh je takový nijaký, nic se tam neděje, jen zabít nějakého hnusného zmrda nestačí. Moc slabé na 113minutový film.

plakát

Bláznivá olympiáda (2005) 

Johnny Knoxville nemá k postižení daleko, vypadá v té roli tak přirozeně. Příběh o seberealizaci a uvědomění si sebe sama, který není moc pravděpodobný, moc jsem se nebavil, akorát mě překvapilo, že i postižení mohou být opravdu fajn. Viděli jste, jak mezi ně Johnny zapadl jo?A ty jejich vtipy ani nechápal. Trocha poučení v tom je. Ale děj znáte už od prvních 10 minut, velké mínus a těch mínusů je tam hodně. Určitě se to dalo natočit lépe, kvalitněji, ale nebyl rozpočet ani zájem producentů, se nedivím, takových filmů se za rok objeví nespočet. Johnny .. příjemné překvapení, jak se zhostil role.

plakát

Bláznivá svatba (2004) (TV film) 

To jsem se takhle jednoho bláznivého zasněženého dne nudil a podíval se co je v televizi a hle, Bláznivá svatba:D Nemůžete čekat, že se budete popadat smíchy za břicho a že vám ukápne sem a tam slza, ale tento film je taková lehká odreagovačka. Denise Richards byla obdařena krásou nebeskou, a myslím si, že v osobním životě bude velký blázen. Děj je jednoduchý, romantická komedie se zde nezapře, samozřejmě je zde někdo, kdo vztah ničí, nějaký ten zvířecí miláček a zkouška vztahu, obvinění z nevěry. No prostě klasika. Světoborné to není, ale musím uznat, že ten hasič je velkej fešák:D

plakát

Burák a Bludička (2006) 

Volné pokračování Aut a blázen Burák, ta nejlepší postava na filmu, se zde objevuje v plné své kráse a naivitě. I když jsem čekal více vtipu, vylekané traktory a autosvětluška, to boduje.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Sam Mendes válí. A to je snad poprvé, co jsem si všiml i neskutečně dobré práce kamery, taky za to tenhle film dostal Oscara že .. a hudba je úchvatná. Seženu si snad i soundtrack. Příběh posazený do mafiánských 30. let, hodně střílení, obleky, Thomsony, auta, honičky, v té době bych chtěl žít. Jestli jste hráli Mafii, víte o čem mluvím. Snímek má svou vnitřní sílu, vžijete se do role Toma Hankse a netoužíte po ničem jiném než odprásknout toho všiváka zavšivenýho. Čestnost a grácie Paula Newmana, jeho charakter, uvěříte mu, že toho Michaela Sullivana má rád a chápe, proč ho musí zabít. A i když se dá čekat, co se bude dít dál, film má tempo a dynamiku, svou vnitřní sílu. To se mi líbí.

plakát

Co se vlastně stalo (2008) 

I když se Robert De Niro snaží, role je prostě strašná a co může jiného dělat než přehrávat a snažit se vykřesat z hrozného scénáře aspoň něco, co by se dalo považovat za určitý úspěch. Jediný Bruce dělá svému jménu čest, hraje zde sám sebe, a je po čertech dobrý. Doufejme společně, že takhle nějak se chová i ve skutečnosti. Nechtěl bych ho potkat. Producent v Hollywoodu, to není jednoduchý job a je zde velká producentská úmrtnost. Ve filmové branži to tak zkrátka chodí. Kdo není dobrý, jde rychle dolů a i když se tonoucí stébla chytá, tak jako tak skončí na dně. Přesně jako tenhle brak.