Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (103)

plakát

Max Payne (2008) 

Chladným New Yorkem se prochází MaX PaYne, ničí vše živé, on sám téměř nezraněn, rozsévá smrt. Aspoň tak jsem myslel, že vypadá předloha, tedy počítačová hra. Zfilmovanou verzí je panák, co si hraje na Ramba a všude kolem vidí jen ďábelská stvoření, ale stále platí, že rozsévá smrt a je téměř nezraněn. Od adaptací PC her nečekám nikdy přespříliš, už u Hitmana jsem nebyl nadšený. Tohle bylo ještě horší, bohužel mnohem horší. Sníh zde padal na NY jak v Sin City, dojem strachem prošpikovaného města se absolutně nedařil hlavně kvůli velice špatně napsanému scénáři, který nevyužil předlohu a úplně pokřivil obraz diváka na Max Payna. Herecké výkony, k tomu se nemá cenu vyjadřovat. Nechápu, proč se Moore nevyžíval ve zpomalených záběrech, které jsou pro tento žánr tak dokonalé a např. ve Wanted byly zpomalené záběry využity na 100%. Obohatilo by to film a pozvedlo na jinou úroveň a přitom je to tak typické pro hru Max Payne, kvůli tomu jsem ji hrál, protože to bylo vážně dobré. Olga Kurylenko se zde jen mihla, ale kdyby se zde účastnila více a nechali bychom zemřít Milu Kunis, tak bych se na to díval s větším elánem. Boreček Max Payne zase zaleze na dlouhou dobu do díry.

plakát

Wanted (2008) 

Do půlky filmu snímek šlapal na plyn, otáčkoměr měl proklatě vysoko v červených hodnotách a útočil u mě na 5 hvězdiček, pak se něco stalo a film zpomalil na pěkné, ale jen 4 hvězdy. Naprosto neotřelá myšlenka se zahýbajícími kulkami, výcvik metodou bolesti a hlavně Timur Bekmambetov, režisér, který dostal kufry plné peněz a po kazašsku z toho udělal obrovský akční film s perfektními efekty, který hraje modernímu divákovi do noty. Scény jako z Matrixu, i když jeho kvalit samozřejmě nedosahují, doplněné o stále sexi Angelinu Jolie, která má rty jako nymfa a tělo jako bohyně. Posadte ji vedle hlavního protagonisty a máte rázem film, který by neměl chybět na udělení cen Oscarů 22.2.2009. Minimálně nominace si rozhodně zaslouží, o tom nemůže být řeč. Sice vycvičit zabijáka takových kvalit za 6 týdnů je trošku ukvapené, ale asi byl James McAvoy velice talentovaný a nedoceněný manažer účetnictví. Ve chvíli, kdy zabíjející mašina Angelina nastoupí do žigulíka neznámé řady, jsem nemohl potlačit úsměv, pak se rozjela proti chloubě Českých drah, Pendolinu, a udělala tam obří díru za několik desitek milionů. Vše v akčním stylu. Sice je v této scéně evidentně něco špatně a Pendolino nepřežije, ale kromě zvláštního obratu v ději a nepřekvapivě dobrého konce jsem se bavil, možná až moc. Film utekl jak ta voda. Hrátky se zpomaleným časem se mi zalíbily, proto přeji Wanted 22.2. nějakou sošku, aspoň jednu.

plakát

Kokain (2001) 

Život mafiána se zdá býti tak jednoduchý, ale co člověk všechno musí přežít, to se dozvíme právě v tomto dramatu. Výborný Johnny Depp a hysterická Penélope Cruz jsou zářným příkladem toho, jak z dobrého scénáře udělat dobrý film. Nejlepší scénou je situace, kdy Johnny již neví, kam má dávat všechny ty peníze, co vydělal. Plný barák peněz. To je nejspíš sen každého správného dealera drog, jakých máme aspoň v našem městě víc než dost. Občas se mi zdá, že se každý díval a s marihuanou začal obchodovat právě na základě Kokainu. Skvělý film o vzestupu a pádu bossa kokainového království in Amérika.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Ben Stiller evidentně chtěl, aby tenhle snímek zaujal, chtěl mít úspěch a proto si pozval plejádu skvělých herců + Tomík Cruise, kterého jsem poznal až na konci a toho bych vážně nečekal, že bude přizván. No a ti herci ověnčení cenami mu z průměrného scénáře vykouzlili nadprůměrnou komedii, která se v béčkových vodách rozhodně neztratí. Vážně bych nečekal, že mě taková kravina bude bavit, ale opak je opět pravdou. Když Ben Stiller točil Zoolandera, ztřeštěnou komedii, bavil jsem se, ale při příjemném překvapení letošního roku jsem se bavil ještě víc. Často morbidní komedie, ... doplním později

plakát

Jak se krotí krokodýli (2006) 

Hravá komedie, u které jsem nepochopil, o co tam vlastně celou dobu jde. Děj tam prostě není....

plakát

Horton (2008) 

Možná jsem si na slona zasedl, ale poněvadž jsem zhýčkaný pixarovými animacemi jako Wall-E a další, které vynikají skvělým dějem a scénářem a já to evidentně nedoceňuji. Protože sice Horton v roztomilosti vede možná tak u malých diváků. Z tohoto pohledu to hodnotit nehodlám, ti skočí na špek každému kreslenému hrdinovy, který je na správné straně řeky. Je klasickým rytířem digitálního věku, je velký, s dobrým srdcem, hodný, milý, krásný a dobrotivý. A abych nezapomněl, je i paličatý a je odhodlaný dokázat svou pravdu. Sokrates by mu ukázal, zač je toho loket....Jsou zde 2 linie příběhu, které se zdánlivě nepromíchávají. Také fanatyčtí klokani nechybí. Ten pan Who je takové střeštěné nemehlo, které v animácích nesmí chybět, ale já s ním nesympatizuji. Výpravný příběh, který je trošku podobný Ice Age, ale rozhodně nedosahuje takových kvalit. Možná je to jen kopie, inspirace, nic víc. Zachránit smítko prachu se samozřejmě podaří, všichni jsou šťastní a může se jít spát. Musím dát pomálu hvězdiček. Měl bych být spravedlivý. Ani Jim Carrey to nezachrání.

plakát

Sólokapr (2006) 

Ono detektivní pátrání se slavnému Woodymu Allenovi zrovna 2x nevyvedlo. Nevím co se stalo, poněvadž např. v dalším filmu Vicky Christina Barcelona se vše vrátilo ke starému a výborný režisér byl zase zpátky. Zde tomu tak nebylo. Možná to bylo tím, že si sám zahrál a soustředil se hlavně na svou postavu, zatímco ostatní mu tak nějak trošku unikalo. Nic hrozného, všechno zase napraví příště. Jinak film je takový nijaký, bez silné zápletky, jen paranoidní domněnky a detektivní příběh, u kterého se zrovna 2x nebavíte. Protože mám Scartett Johansson moc rád, až tak moc, že chci vidět každý film s ní natočený, protože je to vážně kočka, tak jsem doufal ve víc. Ale ani ona nemohla zachránit evidentně špatný scénář. A ještě ty její hrozné brýle:D Woody Allen napsal scénář speciálně pro Scarlett, asi si ji oblíbil jako já:D jenže tentokrát to výhra nebyla, až ve Vicky Christina ... Pár vtipných hlášek zde režisér a herec v jedné osobě má, ale není to dost, od Woodyho čekáme to nejlepší:)

plakát

Star Wars: Klonové války (2008) 

Klonové války jsou něco ve stylu Animatrixu, také skvělý film zpracovaný do animátorské podoby. Samozřejmě nemůže ani zdaleka dosahovat slávy a kvality hraného filmu s obřím rozpočtem, ale protože chtěli producenti ze značky StarWars vytřískat co to dá, každý cent, rozhodli se pro tento krok. Krok, který si myslím, že vyšel. Já se prostě bavil, tím jak Anakin učil svou padawanku umění světelného meče. Byla sice trošku neohrabaná a velice drzá, ale měla něco do sebe.... Pokud žerete Star Wars, asi vás tento snímek neuspokojí, ale já, který mám trošku chaos v tom, který díl je který a jak to na sebe navazuje, protože jsem pořádně neviděl všechny díly ještě, jsem se nezlobil, protože ten animák nebyl špatný. A protože jsou producenti hamouni, chystá se i seriál. Těžko říct, co od toho čekat, nechme se překvapit. Já vím jen, že Jabby byl slizký, ale mocinky roztomiloučký.

plakát

Máj (2008) 

Možná příliš nahoty a sexi scén je někde na škodu, ne tak v tomto snímku. Alespoň mužská část publika ocení eroticky laděné scény a krásná ňadra Sandry Lehnertové. V příběhu je vylíčena Jarmila jako trošku lehká dívka, nevím, jestli by byl Karel Hynek Mácha s tímhle zpracováním spokojen, ale film určitě nebyl psán výhradně v jeho stylu. V dnešní době jsou potřeba i jiné prvky, které se musí do děje zapracovat, aby uspokojily oko náročného světaznalého diváka. Návaznost na Kytici je zde partná od začátku filmu, je to takový alegorický snímek, který klade důraz na efekty, strašidelnost, dlouhé monology plné smutku a vážnosti. Vypravěč Jan Tříska si vzal velké sousto a zhostil se ho nevídaným způsobem. Poklonu musím složit hudbě, která je vážně skvělá a je na ni evidentně kladen velký důraz. Z uměleckého hlediska je to zajímavý a podle mě nedoceněný film, poněvadž pokud člověk nezná předlohu a není umělecky laděn, nebude se mu film líbit, bude se mu znát bez příběhu, netvárný a zdlouhavý.

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

Příšera bárbínovského stylu kombinovaná snahou o vtip, který se zvrhává v nepřekonatelnou trapnost a marnost:) +- tak nějak:D