Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (424)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal vlastně omylem. V domnění, že si objednávám Klony útočí...., objednal jsem tenhle film. A on mne velmi příjemně překvapil - snad, že jsem očekával to nejhorší. Tahle epizoda bohužel pozbyla veškeré tajemno, horrorovou temnotu a dekadenci. Grafika je natolik otřesná, že s většinou počítačových her nemůže v určitých částech vůbec soutěžit. Popravdě, tak otřesnou animaci u současných filmů snad nenajdete - leda v levném TV seriálu. To jsou negativa. A pak přišel příběh. Jistě, přímočarý, ale dynamický. Válečné bitvy jsou naprosto úžasné, vtáhnou vás okamžitě do děje a vy si říkáte, jasně, tohle je pravý sci-fi válečný masakr. Zatraceně, proč se takhle nebojuje v hraných epizodách....? Tak to bychom měli, hvězdy jsou za nefalšované vesmírné boje tak, jak je mám rád. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Lucas už opravdu nic nového nevymyslí a po zbytek života bude ždímat své Star Wars. Tentokrát nám přináší animovanou verzi odehrávající se mezi II. a III. Epizodou. Nutno podotknout, že i když by animace nemohla konkurovat PIXARu ani v jeho začátcích a všechny postavičky vypadají jako ze dřeva, po celou dobu jsem se velice dobře bavil. Takřka celý film je jedna velká bitva a pořád se něco děje, takže divák ani nemá šanci si uvědomit jak moc je příběh plytký. I když jsem psal, že animace je velice slabá bitvy nevypadají vůbec špatně a když si k tomu připočtete všechny zvuky známé z předchozích Star Wars je radost to sledovat. Trochu zamrzí, že o hudební doprovod se nepostaral mistr Williams a kromě úvodní znělky zde chybí všechny známé motivy. Celkově to je strašně infantilní, vizuálně nepovedené, bez příběhu ale zábavné a pokud milujete Star Wars není co řešit. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky je ta animace přeci jen trochu slabší, ale po stránce stylizace se mi to docela líbí a není to vizuálně moc odlišné od původní série. Příjemně to rozvíjí děj a i když je příběh poměrně slabý a všiml jsem si několika nepřesností, od začátku do konce se alespoň pořád něco děje. Seriál má ovšem plus za využití původních hudebních motivů - bez nich by to nebylo ono. Krom toho obsahuje i zbrusu novou hudbu, která je ale trochu rozporuplná. Místy jakoby se tvůrci snažili napodobit Battlestar Galacticu. Hudebně se přejde od orchestru k bubnování a odráží se to i na stylu nasnímání. Tenhle odlišný přístup se mi ale líbí, jelikož je to v rámci Star Wars něco nového a dosud neviděného. Někdy ale tvůrci trochu přestřelují, celá scéna na skále je naopak už moc přehnaná a ani to rockové elektro se k tomu kdovíjak nehodí. Seriálu ale šanci dám vzhledem k tomu, že je údajně mnohem lepší. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno v ďalekej galaxii žil raz jeden chlapík a ten chlapík mal nápad. Jeho meno znelo George Lucas. Málokto veril, že jeho vízia bude úspešná ale navzdory všetkým predpokladom sa tak stalo. A to je v skratke príbeh vzniku kultu menom Hviezdne Vojny ale ešte ani zďaleka nekončíme. Táto značka sa stala úspešnou do takej miery, že si chlapík veľmi rýchlo uvedomil jej potenciál a rozhodol sa ho zúžitkovať nielen na plátnach kín. A značka stále prínášala úspech a tak prišiel s nápadom rozšíriť jej filmový vesmír. Keď dozrela technika, dvadsať rokov od premiéry prvého filmu, ktorý odštartoval úspešnú trilógiu sa začala rodiť trilógia nová. A keďže bola rovnako úspešná a navyše priblížila jeho dieťa aj mladšej generácii, rozhodol sa z tohoto faktu vyťažiť čo najviac. A tak vznikol krátky seriál pre deti, ktorý vyplnil obdobie medzi druhou a treťou epizódou novej trilógie. Lenže zjavne to nestačilo a tak sa rozhodol tento nápad spracovať znova a tentokrát lepšie. A v rámci čo najväčšej propagácie poslal dokonca pilotný diel nového seriálu do kín, lenže tentokrát trochu narazil. Kritika ho strhala a aj fanúšikovská komunita bola mierne sklamaná a vyčítala mu prílišnú infantlinosť a odklon od pôvodného štýlu. Aj keď atypická Kinerova hudba a padawanka Ahsoka neboli vôbec zápormi, práve naopak. Napriek všetkému si však na seba Klonové Vojny dokázali zarobiť a legenda tak pokračuje aj na televíznych obrazovkách, pričom je možné že sa časom dočkáme aj ďalšieho, tentokrát hraného prírastku. Je pravda otázne akej kvality... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Děs kam se po filmové sáze SW dostávají. Něco tak slabého a po stránce vizuálního i chudého jsem od Lucas Impéria nečekal. Korunou tomu je naprosto tupý příběh a jedna naprosto trapně otravná vedlejší postava! Být Lucasem tak tenhle nepovedený výtvor dám ještě několikrát zremasterovat a nejlepe celý předělat. Važně musí být tento film zcela cílen na děti? Droidi žvatlají a dělají hlupáky. Ashoka je otravný fakan a do toho malý Hutt. Lucasi nechť tě provazí kíla! Do odpadu to nedám , protože jsem si pár věcí našel co mě těch nudných 98 minut drželi (hlavně díky Obi-Wanovi). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Klonová stíhačka, která se poprvé objevila v tomto filmu a později v televizním seriálu, se nazývá „The Lucky Lekku“ a její příď je poctou sérii pin-up obrázků na bombardérech z druhé světové války. Umělecké dílo se nejvíce podobá bombardéru B-24M „Night Mission“ 30. bombardovací skupiny 819. letky. (KGBelik)
  • Hudbu k filmu nahrál český symfonický orchestr Filharmonici města Prahy. (TwoFace)
  • Podle knihy „Star Wars: The Clone Wars: Visual Guide“ od Jasona Frye z roku 2008 bylo Rottovi Huttletovi v době jeho únosu deset let. Fryova kniha „Star Wars: The Clone Wars: Character Encyclopedia“ z roku 2010 upřesňuje, že Huttletové obvykle stráví prvních padesát let svého života dospíváním v rodičovském vaku, ale Jabba chtěl, aby jeho syn poznal život v galaxii dříve. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama