Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (424)

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší SW film! Neviem, načo by svetu Star Wars bola potrebná prepracovanejšia grafika. Príbeh je jednoduchý a akčný, všetko je pestrofarebné a nabušené. Intrigy, humor i súboje sú v tejto hutnej animovanej podobe oveľa funkčenjšie než pri hraných eskapádach. Film je funkčný aj ako samostatný príbeh, ale následný seriál predsa len ešte lepšie využil svoj potenciál. Pre mňa bol Lucasov vesmír vždy trochu prostoduchý. Animovaný dravý prístup ma preto ohromne potešil... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

UPDATE S tím jak se výrazně oživil svět Star Wars, jsem dal šanci i Clone Wars. Problém filmu je, že není plnohodnotným pilotem, přináší nějakou vedlejší dějovou linii, kde se kromě Anakinovy učednice neobjeví nic nového. Pokud ale Ahsoka měla být tím hlavním motivem, dostala žalostně málo prostoru. Kdo si navíc pročítá Wookiepedii narazí na bizarní historku jak se vůbec Clone Wars dostaly do kina. Co ale pořád platí - bitevní scény určitě nejsou infantilní, mají švih a queer Hutt Ziro je zkrátka geniální nápad. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tolik klonů, tolik válek., tolik řečí, tolik akce a vlastně nic z toho. Hvězdné války měly skončit už s Lukem, protože nic nového nebylo dost kvalitní ani pro ScifiChannel, který nás krmí hezkýma slátaninkama už drahnou řadu let. Tyto Hvězdné války nemají prakticky co nabídnout. Jsou totiž úplně stejně bezpohlavní, jako tři nové hrané epizody. Scénáristi nedali postavám nic, co by je v mých očích povzneslo nad úroveň postaviček z Kinder, snad jen že se oproti postavičkám z Kinder nedají složit do malého oválného vajíčka. V celém filmu se pořád něco děje. Postavy známé z epizod I-VI se vynořují a noří téměř v každé scéně, aby odsmečovaly děj zase o kouštíček dále. Jenže, stejně jako I-III, i zde chybí určité zdání nadčasovosti, osudovosti jednání hrdinů, charisma... Je to prostě jen nějaká epizoda ze života Hvězdných válek. Není to legenda a už vůbec to na ni nemá náběh, jako se to stalo s IV-VI. Během sledování si člověk nehezky často říká: Sakra, kdy už to konečně skončí? Když už všechno zachrání? Kdy už tohle zbytečné dílko skončí? Měli by začít točit filmy a seriály ze světa Hvězdných válek o jiných, naprosto neznámých postavách. To je jediná záchrana této legendy, protože v tomto případě by se mohli pustit prakticky do jakéhokoliv experimentování. Jediným rámcem by byl svět rytířů Jedi. A všechno ostatní by si mohli vymyslet jakkoli. Ale oni jen pořád dokolečka přežvýkávají osudy naprosto nepotřebných a nudných postav. A to ještě navíc neskonale, i při vší té akci, nudně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotenia som vedel, že netreba očakávať nič veľkolepé. Momentálnych 60% je podľa môjho názoru úplne výstižné percento a preto dávam tri hviezdy. V podstate je to také Star Wars pre deti, resp. pre mladšie ročníky, ktoré nemá (alebo má naozaj malú) šancu zaujať aj staršie publikum. Je to sledovateľné a 98 minút ako takých ubehne pomerne rýchlo. Naozaj vás nezabije, keď The Clone Wars dáte šancu, za predpokladu, že ste skalným Star Wars fanúšikom a chcete si doplniť trocha toho informačného diania z časov medzi SW II a III, ale viac od tohto animáku naozaj nečakajte. Samotná animácia nie je veľmi dobrá a príbeh väčšinu času riadne infantilný. Žiadna extra pohroma, ale ani z ďaleka nejaký zázrak, skrátka obyčajný priemer. P.S. Naozaj nechápem, prečo aj animované Star Wars nemôže mať dospelejší look a vážnejšiu story. Sama animácia o sebe neznamená, že film musí byť väčšinu času naivne detinský, či áno? (poznámka - podobnú chybu robí aj novší seriál Star Wars Rebels) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška nové trilogie utrpení, pro uctívače původní trilogie pohřeb se vším všudy. Lucas je s konečnou platností senilní, jeho universum páchne infantilností a já se klepu radostí, že jsem tuhle stominutovou zhůvěřilost ve zdraví přežil. Lucas a spol. totiž překonávají sami sebe, když dokáží na celovečerní animované ploše představit minimálně dvě postavy, otravnější než Jar-Jar Binks a naservírovat příběh, který nejenže postrádá logiku, ale i atmosféru a "drajv" klasických Star Wars. Bitky jsou nudné, šermířské souboje smutně nedynamické a celé se to točí okolo hnusného červa, otravné padawanky a dětinského humoru z úst ukecaných separatistických droidů. Já že říkal, že je Epizoda I špatná? Oproti tomuhle je to dílo boží. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Anakinův velitel flotily, admirál Yularen, se objevil také ve scéně konference ve filmu Hvězdné války: Epizoda IV - Nová naděje (1977). V této scéně je jediným Imperiálem, který má na sobě bílou uniformu. Postava byla poprvé identifikována v karetní hře „Star Wars Customizable Card Game“, kde byla uvedena jako člen Imperiálního bezpečnostního úřadu. Dave Filoni si spletl bílou uniformu s uniformou velkoadmirála (jak se objevuje v románech „Star Wars“ Timothyho Zahna), a proto se Yularen stal admirálem v Klonových válkách. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama