Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Vzhledem k tomu, že miluju knižní předlohu, tak mám k filmům určité výhrady. Kámen mudrců si ale podle mě nejvyšší hodnocení přece jen zaslouží. Drží se pořád poměrně věrně knihy, dokázal navodit správnou atmosféru a k tomu ještě úžasný soundtrack Johna Williamse. Jen teda ústřední trio tady fakt neumí hrát. Ale oči přimhouřím, to zase jo, jsou to přece jen děti, že.

plakát

Zodiac (2007) 

Být to o půl hodiny kratší, dala bych plný počet. Takhle to byla místy nuda, na to, že to mělo skoro tři hodiny, tak mi například chyběla větší propracovanost postav. Na druhou stranu je to kvalitně zpracované, herci výborní, oceňuji i zajímavé řešení plynoucího času.

plakát

Insomnie (2002) 

Tak tenhle žánr já můžu, navíc s Robinem Williamsem překvapivě v roli záporáka a Al Pacinem v roli ne tak úplně kladného klaďase. Konec byl vyřešen geniálně, nejlíp, jak to šlo. Ale za to asi může knižní předloha, kterou jsem nečetla, takže nemůžu soudit, jak moc se to liší. Každopádně, u mě za 5 *.

plakát

Sedm (1995) 

Tento film jsem si pustila asi před týdnem po strašně dlouhé době, možná snad dvaceti letech. Byla jsem zvědavá, jestli je to furt tak dobré, jak si jsem si to pamatovala. A ano, je to pořád stejně dobré, a i když jsem si matně pamatovala konec, tak jsem si málem ukousala nehty. Jediné, co mi trochu vadilo, byl překvapivě Brad Pitt. Nevím, jestli to bylo tou rolí, nebo tím, že to bylo poprvé, co jsem ho viděla/slyšela v originále, ale něco mi na jeho projevu nesedlo.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Vánoce bez Oříšků nejsou Vánoce. Je to taky jediná verze Popelky, kterou mám ráda, oproti ní jsou všechna ostatní zpracování, hlavně to od Disneyho, jen slabý odvar. Jen škoda, že dnes už se takové pohádky netočí.

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Taková ta vánoční klasika. Pět hvězdiček dávám především z nostalgie a s oběma zavřenýma očima nad tou šílenou politickou agitkou. Ale na krále Miroslava se dá koukat pořád, a pak jsou tu ty nesmrtelné hlášky, které prostě neomrzí ("Naši moji rádcové, našli našli?").

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Miluju britský humor a Monty Python jsou v tomto oboru mistři. Sice je Život Briana o chlup lepší, ale tady jsou pro změnu nezapomenutelné scény s Knights of Ni, nebo Černým rytířem ("It's just a scratch!"). Tenhle film oceňuji ještě víc poté, co jsem viděla divadelní představení Spamalot, které milovníkům Monty Python vřele doporučuji :)

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Velké finále celé trilogie. I když bych se obešla bez závěrečné asi půlhodiny, která je na mě až moc emotivní, tak nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček. Víc se rozepisovat nebudu, vše důležité jsem napsala ke komentářům k předchozím dvěma filmům.

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

V mnoha ohledem jsou pro mě Dvě věže lepší, než zbylé dva filmy trilogie. Zaprvé, Glum, kterého naprosto geniálně zahrál Andy Serkis a bez kterého by byly scény s Frodem a Samem k nepřežití. Pak tam máme bitvu o Helmův žleb, která mě, i jako odpůrce filmových bitev, fakt baví. A nesmím zapomenout na mé oblíbené Enty. Obyčejně nesnáším velké změny oproti knižním předlohám, a ani Pán prstenů se jim nevyhnul. Faramir je rázem málem záporák, Theoden nechce do bitvy, Arwen je dán daleko větší prostor, protože prostě ve filmu musí být nějaký ten románek, i když by to naprosto v pohodě fungovalo i bez toho. I přes to všechno tento film považuji za geniální dílo, s nádhernými lokacemi, skvělými hereckými výkony a scénářem a opět dechberoucí hudbou.