Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Film který ukazuje smutnou realitu budoucnosti, která už nastala, jen jsme si jí zatím neuvědomili. Celý film se točí kolem času, který v budoucnosti bude hlavní měnou. V samotném úvodu filmu je hned vše nejdůležitější vysvětleno, děj tak může začít a divák si nemusí nic moc domýšlet. Děj se neodehrává nějak moc extrémně sci-fi budoucnosti, ale spíše v blízké budoucnosti. Detaily děje ... (nebudu spoilovat), ale film krásně ukazuje, jak jednoduché je manipulovat s lidmi že hodnoty věcí a ceny jsou jen pouhá čísla. To že neexistuje jediná jistota a na konci vyměřeného času, který v budoucnosti každý ví kolik ho má (na rozdíl od naší mnohem drsnější reality, kdy to nevíme) přichází smrt. Akční scény nejsou nijak nerealistické, ve filmu se najde i romantika a humor a jediným nedostatkem jsou občasné nedokonalosti vedoucí k zamyšlení "proč neudělal tohle a tamto", stejně jako zbytečná smrt blízké osoby hlavního hrdiny, kdy si člověk řekne "to se dalo zvládnout tak a tak". Nebýt těchto detailů, byl by film absolutně dokonalý. Po shlédnutí tohoto filmu si snad každý řekne "za co utrácím svůj čas a stojí to za to ?"

plakát

Telefonní budka (2002) 

Impozantní dílo, které by člověk nečekal když se řekne "komorní scéna". Ano sice se film odehrává v exteriéru, ale celý děj se odehrává kolem jedné jediné telefonní budky. Film se nesnaží nic vysvětlovat, diváka vrhne rovnou do děje, který je však tak jednoznačný a přímočarý, že není možné něco nepochopit. Děj se odehrává v reálném čase a jde tak silně do hloubky, že kombinuje akční scény, se silným dramatem a to dokonce milostným dramatem, což je něco co člověk nečeká. Hloubku tohoto filmu odkrývá i scéna, kdy hlavní hrdina musí otevřít své nitro, zpytovat svědomí a říkat věci, které by za normálních okolností nikdy na veřejnost nevyšli. Tento film, každého z nás nutí zamyslet "co kdyby se to stalo mě?"

plakát

50x a stále poprvé (2004) 

Film který zprvu vypadá jako obyčejná komedie, ale jde do hloubky, aniž by si toho člověk všimnul. Celý děj se odehrává kolem nemoci / poruchy ztráty krátkodobé paměti kterou hlavní hrdinka trpí. Film krásně ukazuje frustraci z marné snahy bojovat s touto poruchou a to jak ze strany osoby blízké postiženému, tak v další části filmu i pro samotnou postiženou osobu, kterou je hlavní hrdinka. V určitou chvíli se tak děj maličko mění z komedie spíš do vážnějšího stylu, kdy hlavní hrdinka bojuje sama se sebou a snahou překonat svou nemoc. Myslím, že na tento film by se měl podívat každý, kdo si stále stěžuje na to že někdo jemu blízku stále zapomíná a měl by být vděčný že ta osoba nemá stejné postižení jako hlavní hrdinka.

plakát

V dobrém i zlém (1999) (TV film) 

Zpočátku obyčejný příběh manželů s dospívajícími dětmi vedoucí poklidný život. On podniká ona je učitelka. Hlavní dějová linie filmu se začne odvíjet, když ona začne víc a víc zapomínat. Pro jistotu s manželem jdou do nemocnice, kde je jí diagnostikován Alzheimer a to i přesto, že není pokročilého věku. Její stav se zhoršuje, až nakonec musí mít pečovatelku, která je s ní doma a dohlíží na ní. On jako vytížený podnikatel má málo času a odpočinek tráví běháním, při kterém ..... (no nebudu spoilovat uvidíte sami). Jednoho dne se rozhodne se vším skoncovat a být tady jen a jen pro svou ženu, která už ho mnohdy ani nepozná. Ale on se rozhodl dodržet slib, který dal své ženě "v dobrém i ve zlém". Tento film bych povinně dal shlédnout každému před tím, než se definitivně rozhodne s někým vstoupit do svazku manželského, protože tohle je něco co jej může, ale nemusí, dříve nebo později čekat.

plakát

Klik - život na dálkové ovládání (2006) 

Film který na první pohled vypadá jako úplně obyčejná komedie s maličko prvky sci-fi. Hlavní hrdina získá ovladač, díky kterému může hýbat s časem, má úžasnou moc vypnout zvuk lamentující manželky či šéfa, také může přeskočit nudné a rutinní chvíle, kdy jede na tzv. autopilota. Vše se zdá být vtipné, zajímavé až do okamžiku, kdy hlavní hrdina zjistí, že život na autopilota, znamená promarnit důležité okamžiky, v kterých se člověk rozhoduje úplně jinak, než běžně. Tehdy si hlavní hrdina, a snad i mnoho diváků uvědomí, že je důležité někdy se rozhodnout pro nepohodlné, nepříjemné věci, který nás dostanou ze zajetých kolejí všednosti, do nových začátků.