Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

V dobrém i zlém

V dobrém i zlém (1999)

Zpočátku obyčejný příběh manželů s dospívajícími dětmi vedoucí poklidný život. On podniká ona je učitelka. Hlavní dějová linie filmu se začne odvíjet, když ona začne víc a víc zapomínat. Pro jistotu s manželem jdou do nemocnice, kde je jí diagnostikován Alzheimer a to i přesto, že není pokročilého věku. Její stav se zhoršuje, až nakonec musí mít pečovatelku, která je s ní doma a dohlíží na ní. On jako vytížený podnikatel má málo času a odpočinek tráví běháním, při kterém ..... (no nebudu spoilovat uvidíte sami). Jednoho dne se rozhodne se vším skoncovat a být tady jen a jen pro svou ženu, která už ho mnohdy ani nepozná. Ale on se rozhodl dodržet slib, který dal své ženě "v dobrém i ve zlém". Tento film bych povinně dal shlédnout každému před tím, než se definitivně rozhodne s někým vstoupit do svazku manželského, protože tohle je něco co jej může, ale nemusí, dříve nebo později čekat.

Klik - život na dálkové ovládání

Klik - život na dálkové ovládání (2006)

Film který na první pohled vypadá jako úplně obyčejná komedie s maličko prvky sci-fi. Hlavní hrdina získá ovladač, díky kterému může hýbat s časem, má úžasnou moc vypnout zvuk lamentující manželky či šéfa, také může přeskočit nudné a rutinní chvíle, kdy jede na tzv. autopilota. Vše se zdá být vtipné, zajímavé až do okamžiku, kdy hlavní hrdina zjistí, že život na autopilota, znamená promarnit důležité okamžiky, v kterých se člověk rozhoduje úplně jinak, než běžně. Tehdy si hlavní hrdina, a snad i mnoho diváků uvědomí, že je důležité někdy se rozhodnout pro nepohodlné, nepříjemné věci, který nás dostanou ze zajetých kolejí všednosti, do nových začátků.

50x a stále poprvé

50x a stále poprvé (2004)

Film který zprvu vypadá jako obyčejná komedie, ale jde do hloubky, aniž by si toho člověk všimnul. Celý děj se odehrává kolem nemoci / poruchy ztráty krátkodobé paměti kterou hlavní hrdinka trpí. Film krásně ukazuje frustraci z marné snahy bojovat s touto poruchou a to jak ze strany osoby blízké postiženému, tak v další části filmu i pro samotnou postiženou osobu, kterou je hlavní hrdinka. V určitou chvíli se tak děj maličko mění z komedie spíš do vážnějšího stylu, kdy hlavní hrdinka bojuje sama se sebou a snahou překonat svou nemoc. Myslím, že na tento film by se měl podívat každý, kdo si stále stěžuje na to že někdo jemu blízku stále zapomíná a měl by být vděčný že ta osoba nemá stejné postižení jako hlavní hrdinka.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Impozantní dílo, které by člověk nečekal když se řekne "komorní scéna". Ano sice se film odehrává v exteriéru, ale celý děj se odehrává kolem jedné jediné telefonní budky. Film se nesnaží nic vysvětlovat, diváka vrhne rovnou do děje, který je však tak jednoznačný a přímočarý, že není možné něco nepochopit. Děj se odehrává v reálném čase a jde tak silně do hloubky, že kombinuje akční scény, se silným dramatem a to dokonce milostným dramatem, což je něco co člověk nečeká. Hloubku tohoto filmu odkrývá i scéna, kdy hlavní hrdina musí otevřít své nitro, zpytovat svědomí a říkat věci, které by za normálních okolností nikdy na veřejnost nevyšli. Tento film, každého z nás nutí zamyslet "co kdyby se to stalo mě?"

Vyměřený čas

Vyměřený čas (2011)

Film který ukazuje smutnou realitu budoucnosti, která už nastala, jen jsme si jí zatím neuvědomili. Celý film se točí kolem času, který v budoucnosti bude hlavní měnou. V samotném úvodu filmu je hned vše nejdůležitější vysvětleno, děj tak může začít a divák si nemusí nic moc domýšlet. Děj se neodehrává nějak moc extrémně sci-fi budoucnosti, ale spíše v blízké budoucnosti. Detaily děje ... (nebudu spoilovat), ale film krásně ukazuje, jak jednoduché je manipulovat s lidmi že hodnoty věcí a ceny jsou jen pouhá čísla. To že neexistuje jediná jistota a na konci vyměřeného času, který v budoucnosti každý ví kolik ho má (na rozdíl od naší mnohem drsnější reality, kdy to nevíme) přichází smrt. Akční scény nejsou nijak nerealistické, ve filmu se najde i romantika a humor a jediným nedostatkem jsou občasné nedokonalosti vedoucí k zamyšlení "proč neudělal tohle a tamto", stejně jako zbytečná smrt blízké osoby hlavního hrdiny, kdy si člověk řekne "to se dalo zvládnout tak a tak". Nebýt těchto detailů, byl by film absolutně dokonalý. Po shlédnutí tohoto filmu si snad každý řekne "za co utrácím svůj čas a stojí to za to ?"